Keresés

Jellyfish haircut – Ki kell próbálnod az új trendet!

A medúza inspirálta Jellyfish haircut hódít a világban!

Különleges frizuradivat mutatkozott be. Leginkább az online térben kezdett terjedni, de külföldön már egyre több viselője akad. A Jellyfish vagyis medúza frizurára már több mint egymilliárdan kerestek rá az egyik legnépszerűbb social felületen. Lehet, hogy ideje neked is kipróbálni!

A Jellyfish haircut hódít a nagyvilágban. Lényege, hogy két fő réteget különböztetünk meg benne: egy rövidet és egy hosszút. A vágást érdemes a rövid résszel kezdeni, amely lehet egy arcot jól keretező fazon, pl. egy bob frizura, majd ezt követően dolgozunk az alsó hosszabb rétegen. Ezzel jellyfish, azaz medúza alakot kölcsönzünk a hajnak.

Bár a fazon nagyon újnak tűnik, valójában sokkal korábbra nyúlik vissza. Japánban ugyanis régen divat volt az ún. Hime haircut, amely erősen hasonlít a most elterjedő Jellyfish-hez. Aki elsőre furcsának találja a fazont, az lágyíthatja néhány plusz réteggel a két fő réteg között.

Jellyfish frizura

Az elővigyázatosság azonban fontos. Ne menjen át a frizura shag stílusba. Ez a vágás megkövetel némi merészséget. Aki pedig igazán bevállalós, az festesse a két réteget különböző árnyalatra.

Sztárok is viselik!

Ha sokat böngészed a netet, akkor nagy eséllyel szembe jött veled Nicole Kidman új fotósorozata, amelyek a Perfect Magazine címlapján is virítanak. Ezeken a képeken a színésznő Jellyfish vágást visel, behozva ezzel a fősodorba ezt a fazont.

Nicole Kidman is ezt a fazont viseli

Bár nagyon megosztó hajviseletről beszélünk, mégis viselhetőbbé lehet tenni. Mint már előzőleg említettük, lehet extra rétegeket hozzáadni. De az is jó megoldás lehet, hogyha az alsó, vagyis hosszabb réteget úgy viseljük, mint korábbi frizuráinkban. Eszerint megmaradhat a hossza, akár a tépettsége. A lényeg, hogy a medúza forma meglegyen. Fontos, hogy elkülönítsük a frizurát a mullet vagy a shag fazonoktól, hiszen berobbanásának köszönhetően már önálló stílusként is megállja a helyét.

Leginkább ahhoz lehet hasonlítani a Jellyfish frizurát, mintha hosszú és rövid hajad lenne egyszerre. És tulajdonképpen ez is történik. Ez azért is előny, mert a frizura annak is jó viselet lehet, aki változást szeretne a hajában, de mégsem vágatná le, az alsó rész ugyanis bármilyen hosszúra meghagyható.

Az állatok éve: wolf, octopus, butterfly, jellyfish

Az állatvilág által inspirált frizurák idén kezdenek egyre nagyobb teret hódítani maguknak. A legtöbb ezek közül a közösségi médiának köszönheti felemelkedését és a japán rajzfilmek vagyis az animék egyre nagyobb térhódításának.

A frizurát az animék inspirálhatták

Bár valamelyest mindegyik stílus merész, a legmegosztóbb mégis a Jellyfish haircut, extravagáns kinézete miatt. Ez a stílus mindenkinek új. De miért ne léphetnénk ki a komfortzónánkból? Miért ne próbálhatnánk ki? Férfiak és nők egyaránt lehetnek merészek és adhatnak egy esélyt ennek az uniszex hajviseletnek.

A legfontosabb, hogy jó szakembert keressünk a vágáshoz. Többször is írtuk már, hogy a fénykép megmutatása a fodrásznak csupán egy kezdő lépés. Nagyon sok múlik a hajunk állapotán, az arc- és fejformánkon. A kivitelezéshez tehát mindenképpen szakemberhez forduljunk.

Még több Jellyfish haircut

Felhasznált forrás: itt, itt

Képek: Pinterest, Instagram