Keresés

"A kevesebb több", avagy kétnapos Moroccanoil-workshopon jártunk

Tökéletes betekintés a Moroccanoil-workshopra, ha nem jutottál volna el!

A Moroccanoil brand egy igazi úttörőként vonult be a hazai fodrászpiacra. Egy olyan termékpalettával és technológiai háttérrel érkezett, ami sok szakember érdeklődését felkeltette – többek között persze, a miénket is. Hamar kiderült, hogy a titkos recept az argánolaj, aminek felhasználása ennél a brandnél közel sem hétköznapi. Elméletben tehát hamar megismerkedtünk az újdonságokkal, de alig vártuk, hogy testközelből és gyakorlatban is megtapasztalhassuk a “kevesebb több” márkafilozófiát, illetve a nagyszerű anyagok hatékonyságát.

Szerencsére erre egész hamar lehetőségünk nyílt, mert ezúttal egy kétnapos Moroccanoil-workshopon jártunk. Azt előre eláruljuk, hogy elképesztő élményekkel gazdagodtunk, aminek részleteit legfrissebb cikkünkben osztjuk meg veled. Figyelem: Fodrászinfó beszámoló következik!

Impozáns fogadtatás, családias atmoszféra és egy úttörő brand debütálása

Nem olyan régen az a megtiszteltetés ért minket, hogy meghívást kaptunk a kétnapos Moroccanoil-workshopra. Az invitálást nagy örömmel fogadtuk, hiszen a brand szellemisége az első pillanattól szimpatikussá vált számunkra. Így 2021. szeptember 16-17-én a budapesti Podmaniczky utcában található, impozáns Mystery Hotel volt az “irodánk”, ahol egészen közelről megtapasztaltuk, hogy napjainkban egy Magyarországon újonnan debütáló fodrászbrand, hogyan képes valami lenyűgözőt nyújtani, és kiemelkedni versenytársai közül.

Az első nap kezdetén hatalmas lelkesedéssel érkeztünk, és ugyanezt az izgalmat tapasztaltuk a tanulnivágyó, résztvevő fodrászok oldaláról is. A szakemberek már a workshopot megelőzően szert tehettek egy Moroccanoil ajándékcsomagra, így előre megfoghatták, kipróbálhatták a brand termékeit. Persze, a felhasználásukat illetően bőven akadtak kérdések – és még szerencse –, hiszen így hamar egy interaktív, családias atmoszférában találtuk magunkat.

A Moroccanoil-workshop a Mystery Hotel Budapestben került megrendezésre

Kétnapos Moroccanoil-workshop az innováció és a letisztult lookok jegyében

A Moroccanoil-workshop két napja szinte ugyanazt a felépítést követte. A nap elején megismertük a brand nemzetközi kreatív csapatát:

  • Angelo Fraccica-t, a team vezéregyéniségét és oktatóját,
  • Mariska Schuttent, a dél-európai divízió vezetőtrénerét,
  • Samantha Kenyont, a csapat menedzserét,

azaz azokat a szakembereket, akik mind a csütörtöki, mind a pénteki napon bevezettek minket a termékhasználati technikák világába. Ezután a márkafilozófia hátterébe, avagy Carmen Tal (a Moroccanoil alapítója – a szerk.) álmának megvalósításába is betekintést nyertünk. Megtudtuk, hogy a Moroccanoil egy kedves, személyes tapasztalatnak köszönhetően jöhetett létre, amikor a brand tulajdonosa megismerte, hogy az argánolaj milyen csodát képes művelni a frizurájával. A vízió megszületéséről Angelo mesélt nekünk.

Moroccanoil International Creative Team: Angelo Francicca, Mariska Schutten és Samantha Kenyon

MÁRKATÖRTÉNETI KITEKINTŐ:

A brand születése előtt Carmen Tal egy esküvőre volt hivatalos. Ezért ellátogatott egy nívós fodrászszalonba, hogy az ő nehezen kezelhető, durva, száraz, vastagszálú haját valaki rendbe tegye. Amikor először megpillantotta a tükörben, hogy a szakember olajat tesz a fejére, igazán elcsodálkozott: Olajat? Hajra? A fodrász megnyugtatta, majd arra kérte, hogy bízzon benne – és milyen jól tette! Carmen-t teljesen elkápráztatta a végeredmény, ekkor jött rá igazán, hogy a frizura mennyi önbizalmat ad, hiszen újra nőnek érezte magát. A következő gondolata pedig azonnal az volt, hogy ezt a világ összes hölgyének meg kell tapasztalnia, mindenkinek szüksége van a magabiztosság erejére. Ennek köszönhetően 2007-ben elstartolt a (most már) világszerte ismert Moroccanoil, és legnagyobb örömünkre idén hozzánk is megérkezett.

A Moroccanoil brand Carmen Tal víziója alapján születhetett meg

A WORKSHOP FELÉPÍTÉSE:

No, de kanyarodjunk vissza napjainkhoz. A Moroccanoil-workshopon a brand elméleti ismertetője után következtek csak a valódi izgalmak, amikor Angelo, Mariska és Samantha három-három look (a két napra lebontva) megalkotása mellett bemutatta a termékek használatát és hatékonyságát. Ez még csak hagyján, ugyanis mi nem kizárólag a szortiment miatt voltunk lenyűgözve, hanem a megvalósítás miatt is – pedig ezúttal még csak nem is a lookok elkészítésére gondolunk, hanem a workshop felépítésére.

Nem túlzunk, hogyha azt mondjuk, hogy szakmai pályafutásunk során most először láttuk azt, hogy a fodrászok egy branddel való ismerkedés alatt, maguk is babafejeken dolgozhattak a look&learn-ök után. Tehát, miután a Moroccanoil nemzetközi csapata bemutatta, hogy hogyan lehet elegánsan, letisztultan – vagy épp vagányan –, és mondhatni “gyorsan” elkészíteni egy-egy frizurát az argánolajjal dúsított termékekkel, a hazai fodrászok következtek. Párokba rendeződtek, és nekiálltak elkészíteni az akkor látott lookokat. Imádtuk ezt a struktúrát, mert rengeteg pozitív energiát felszabadított: egy kicsit mindenki otthon érezhette magát, tanulhatott, inspirálódhatott, és valóban testközelből sajátíthatta el, mire is képes a Moroccanoil.

“A kevesebb több”

A Moroccanoil szellemisége túlmutat a szortiment sokszínűségén. Nem hivalkodik, nem nyom el, csupán újabb lehetőségeket teremt a fodrászok és a vendégek számára, és mindemellett a lényegre fókuszál: a természetközeliségre, a jó minőségű összetevőkre, és a “kevesebb több” elvére. Ahhoz, hogy ezt Te magad is lásd, elég, hogyha megnézed a workshopon elkészített frizurák minimalizmusát, karakterességét, egyediségét – nincsenek határok, csak az alkotási vágy és a kreativitás szabadjára engedése.

A Moroccanoil-workshop életképei

Köszönjük az élményt és a meghívást! 🙂

Képek: Gódor Virág