Keresés

Moroccanoil Haircolor: már itthon is elérhető a fodrászpiac új hajfestési rendszere

A Moroccanoil Haircolor workshop élménybeszámolóját olvashatjátok!

Már rég nem köszönthettünk a piacon egy teljesen új hajfestési rendszert, azonban most hozzánk is megérkezett a Moroccanoil Haircolor. Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mit kell tudni a márka nem régen kifejlesztett termékvonaláról, ezért mi is ellátogattunk a brand exkluzív workshopjára. Élményeinkért görgess tovább!

Itthon is debütált a Moroccanoil Haircolor

A Moroccanoil márka még csak egy éve jelent meg Magyarországon, de már így is sokan bizalmat szavaztak neki. Argánolajjal dúsított szortimentje egy egészen egyedülálló utat nyitott meg a hajápolás terén, ami a fodrászok kezébe egy új eszköztárat, míg a vendégeknek egy modern megoldási lehetőséget nyújtott. Látva és tapasztalva a termékek hatékonyságát, nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mi lesz a következő lépés, és erre szerencsére nem is kellett sokáig várnunk. A Moroccanoil idén piacra dobta egyedi fejlesztésű hajfestési rendszerét, ami újfent egyedülálló lehetőségeket kínál mindenkinek.

MOROCCANOIL COLOR WORKSHOP MICHEL BALTAZARRAL ÉS SZÜCS KRISZTIÁNNAL

November 14-én ellátogattunk a TopLine Hungary Akadémiára, hogy testközelből is megnézzük, mire képes a Moroccanoil Haircolor System. A nap folyamán Szücs Krisztián, a Moroccanoil hazai nagykövete és Michel Baltazar francia származású hairstylist segítettek nekünk az eligazodásban. És hogy miért pont ők?

Szücs Krisztián, Moroccanoil nagykövet és Michel Baltazar francia hairstylist

Ha látványos hajfestésekről, színkorrekciókról, modern frizurastylingról vagy épp Moroccanoilról van szó, akkor Krisztián minden bizonnyal a hazai fodrászvilág egyik legmeghatározóbb karaktere. Mindemellett elsők között tesztelte a márka hajfestékeit és szőkítőit, így rengeteg praktikus információt és tanácsot adott át a workshop alatt.

Michel szintén a Moroccanoil egyik kiemelkedő fodrásza, aki ráadásul a világ több pontján elismert hairstylist is – neki köszönhetjük a Bombay Times Fashion Week Hair és Make-up rendezvényt. Olyan nívós magazinokkal dolgozott már együtt, mint a Vogue, az Elle és a The Rolling Stone. Szakmai látásmódja hűen tükrözi a Moroccanoil filozófia értékeit.

Moroccanoil Color workshop programok

Ezek után nem meglepő, hogy a két fodrász szakmai egyedülállósága tökéletesen kiegészítette egymást: amíg Michel a gyakorlati oldaláért, addig Krisztián az oktatás elméleti részéért felelt. Ennek köszönhetően a Look&Learn alatt egy átfogó tudásanyag bemutatásán keresztül ismerhettük meg a Moroccanoil Haircolor:

  • teljes portfólióját,
  • hajfestékek és szőkítők használati tippjeit, praktikumait,
  • technológiai hátterét.

Ezenfelül élő modell frizuráján step by step követhettük végig, hogy a Moroccanoil hajfestékeivel és színezőivel hogyan lehet elkészíteni egy face framing technikát. Michel végig háromszög leválasztásokban dolgozott és egy olyan festési módszert alkalmazott, ami a pozitív-negatív (világos és sötét) részek játékára épített. A cél a francia lookok által jól ismert szofisztikáltság és természetesség kihangsúlyozása volt.

Moroccanoil képzésre érkezni olyan, mint hazaérni

A Moroccanoil Color Workshop a jól megszokott barátságos, családias és exkluzív hangulatban telt. A képzés közben állandóan lehetőség nyílt a felmerülő kérdések megválaszolására és az újdonságok összes tulajdonságának megtapasztalására is. A fodrászok már az elméleti részek közben is megszagolhatták, kipróbálhatták az termékeket. Michel még a keverőtálkával körbejárva is lehetőséget adott mindenkinek az új anyagok állagának tesztelésére. A szakemberek között ülve úgy éreztük magunkat, mintha az otthoni közegünkben, kollégáinkkal és barátainkkal együtt tanulnánk egy hétfő délután.

A képzés mindvégig ebben a szűk körű, bensőséges hangulatban telt, így széles körű tudással térhettünk haza. A legfontosabb információk mellett ugyanis olyan apró, de nagyon fontos gondolatokra is kitértek a szakemberek, amik a mai világban egyértelműen a sikeres szalonműködés alappilléreinek tekinthetők.moroccanoil-color-workshop-13

Michel és Krisztián például külön is megemlítette, hogy a kommunikációban nem csak a mondanivaló és a vendég edukálása fontos, hanem az is, hogy milyen módon zajlik a beszélgetés. Többek között érdemes elkerülni az olyan testtartást (pl. a vendég fölé hajolást), ami azonnal alá-fölérendeltségi viszonyról árulkodik.

Továbbá az oktatófodrászok arra is felhívták a figyelmet, hogy miért nem szabad allergiateszt és konzultáció nélkül belevágni egy új hajfesték kipróbálásába. A tiszteletadás és figyelmesség a szakember részéről is ugyanolyan fontos kell, hogy legyen, mint fordítva.

A Moroccanoil Look&Learn alatt tehát rengeteg olyan hasznos gondolat is elhangzott, amit időnként még a legjobb szakemberek is képesek elfelejteni. A pro tippek közben természetesen volt szerencsénk megismerni a hajfestékek egyedülállóságát is – mutatjuk, hogy ezúttal milyen hasznos dolgokat tanultunk!

Ettől innovatív a Moroccanoil hajfestési rendszere

A nap során rengeteg tudást kaptunk, de szerencsére lehetőségünk nyílt Michelt és Krisztiánt is megkérdezni arról, hogy miben érzik, tapasztalják a Moroccanoil hajfestési rendszer különlegességét. Bár más szavakkal fejezték ki magukat, de gondolataik mégis összecsengtek.

#1 “EZ A FESTÉK ÚJ SZEMLÉLETET IGÉNYEL”

Krisztián már a nap kezdetén is a következő gondolattal indított: “ez a festék új szemléletet igényel.” Ezzel azonban nem kizárólag a márka innovatív technológiájára célzott, hanem arra, hogy a használatakor célszerű elvonatkoztatni a korábban tanult hajfestési szokásoktól. A Moroccanoil Haircolor színskálája ugyanis némileg eltér a megszokottól.

Például olyan árnyalatok is találhatók benne, amiket korábban csak kikeverve, egyedi kombinációkkal lehetett elérni, illetve hangsúlyos különbség az is, hogy a színmélységek meghatározásában az amerikai rendszert követi. Tehát, ha valakinek első ránézésre egy 6-os színmélységű haja van, az a Moroccanoil szisztémában 5-t jelent, és úgy is kell kezelni.

#2 HAJÁPOLÁS HAJFESTÉS KÖZBEN

A Moroccanoil Haircolor legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy egy nagyon speciális technológia szerint működik. A márka áttörést jelentő, saját rendszere a ProArginine + és az ArganID-nak köszönhetően képes úgy színezni a hajat, hogy közben ápolja és megerősíti a hajat.

A ProArginine aminosav ugyanis egy magasabb és aktív szinten használva nagyon jó lúgosító szerré változik, ami egyszerre támogatja a hajfesték hatékony működését, majd a felhám sérült felületeinek feltöltésével helyre is állítja a hajszerkezetet.

Ehhez járul hozzá az ArgainID technológia, ami pozitív töltésű mikrorészecskéivel vonzani kezdi a negatív töltésű hajszálakat. Ennek hatására az argánolaj könnyedén be tud jutni a hajkéregbe, és ki tudja fejteni antioxidáns, illetve hidratáló erejét. Így ahelyett, hogy a festési folyamat az idő múlásával károsítaná a hajszerkezetet, pont ellenkezőleg, ápolja és megerősíti azt.

#3 MULTIDIMENZIONÁLIS SZÍNSKÁLA A TERMÉSZET ÁRNYALATAINAK MÁSOLATAKÉNT

A Moracconoil hajfestékeinek fejlesztésekor, a gyártók a természet árnyalatait igyekeztek lemásolni. Ezáltal a színskálában fellelhető összes tónusnak – akár a sárgát, pirosat, stb. vesszük alapul – a legtermészetesebb árnyalatával találkozhatunk, miközben a palettát tanulmányozzuk. Egy biztos, ezek a színek végtelen lehetőséget biztosítanak, ha egy natúr look megalkotása a cél. Nem rikítanak, nagyon trendik, nincs bennük semmi mesterkélt.

#4 “JUST BE YOU” – SZEMÉLYISÉG A FRIZURÁN KERESZTÜL

A korábbi gondolatok kiegészítéseként Michel azt is elárulta, hogy számára a Moroccanoil hajfestékek ereje a kifejezőerejükben rejlik. Segítségükkel ugyanis olyan színkombinációk alkothatók, melyekkel sokkal könnyebb valami egyedit, személyre szabottat létrehozni a vendégek számára. Egy ilyen módon történő hajszínváltoztatás mindenkinek lehetőséget teremt arra, hogy önmaga lehessen, és a frizuráján keresztül is érzékeltesse a valódi személyiségét.

#5 EGY HATALMAS ESZKÖZTÁR AZ EGYEDI KREATIVITÁS MEGÉLÉSÉHEZ

A márkának már a kezdetektől fogva az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet az individuális értékekre, a különbözőség szépségének kihangsúlyozására – ezt az üzenetet hirdeti az összes újdonságával is. Ezért a hajfestési rendszeréhez egy olyan hatalmas eszköztárat biztosít, aminek segítségével mindenki bátran kísérletezhet és kiélheti a kreativitását.

Portfóliójában egyaránt megtalálhatók a(z):

  • féltartós krémhajfestékek (Color Calypso),
  • közepesen tartós hajfestékek (Color Depositing Mask),
  • tartós hajfestékek (Color Rhapsody, Color Rhapsody High Lift),
  • pure color mixerek (Color Infusion).

A szortimentet két szőkítőpor és 6 különböző erősségű színelőhívó is gazdagítja. A termékek közös tulajdonsága, hogy argánolajjal dúsított formuláik amellett, hogy maximálisan működnek, festés közben még kondicionálják is a hajszerkezetet.

A Moroccanoil Color workshop kreatív oldala

A nap vége felé közeledve a workshopon résztvevő fodrászok is kipróbálhatták a Moroccanoil újdonságait. Párokba szerveződve, közösen készítettek el egy Global Shading tecnikát, amivel viszonylag rövid idő alatt lehet teljesen újjávarázsolni a vendégek megjelenését. Amíg az anyagok hatóidejének végét vártuk, Michel egy laza stylingot és curtain bangs-t is készített modelljének. Több technikát is alkalmazott, ezzel is felhívva a figyelmet az egyedi megoldások időszerűségének és jelentőségének. Élmény volt nézni az elismert stylist mozdulatait.

Ha tetszett a cikk, köszönjük a lájkot és a megosztást! 🤗