Keresés

Moroccanoil hajkúra 5 lépésben: ezt mindenképp ki kell próbálnod!

Megmutatjuk, hogyan vidd véghez a Moroccanoil hajkúra lépéseit!

A Moroccanoil már több mint 10 éve megtalálható a fodrászpiacon, innovatív technológiája mégis csak az elmúlt hónapokban érte el Magyarországot. Szeptemberben, egy kétnapos workshop keretein belül, volt szerencsénk közelebbről is megismerni a márka sajátosságait; a brand történetébe, szellemiségébe, filozófiájába is betekintést nyerhettünk. Bevalljuk őszintén, hogy a koncepció, amit akkor láttunk, azonnal magával ragadott minket, ezért a továbbiakban is árgus szemekkel figyeltük, hogy a márkaképviselet hogyan bontogatja tovább a szárnyait. Ennek köszönhetően, most egy barátságos bemutató során testközelből is megfigyeltük egy Moroccanoil hajkúra lépéseit, amit most veled is megosztunk. Figyelem, a tartalom fodrászoknak és vendégeknek egyaránt érdekes lehet – maradj velünk!

A Metropolitan Beauty Concept Store otthonos légkörében

2021. november 22-én egy családias hangulatban megrendezett eseményen vettünk részt, amit a Moroccanoil és a Metropolitan the Art of Beauty csapata közösen szervezett. A Metropolitan az elsők között kezdett el együttdolgozni az innovatív márkaképviselettel – például az elsők között vezette be szolgáltatásai közé a Moroccanoil hajrituálék különleges világát –, ezért azóta is szívügyének tekinti a brand egyedi filozófiájának és üzenetének másokkal való megismertetését.

Épp ennek apropóján járhattuk körbe a belváros szívében található, csodálatos szalonkomplexum falait, ahol egy barátságos beauty blogger esemény keretein belül, még inkább elmerülhettünk a Moroccanoil technikai– és termékinnovációinak hátterében. A rendezvény elsődleges célja a Moroccanoil hajrituáléinak a népszerűsítése, valamint a szakemberek és a hajápolás iránt érdeklődő vendégek összehozása volt.

A kezelést Szücs Krisztián balayage specialista fodrász végezte, aki saját elmondása szerint már azóta várta a Moroccanoil hazai megjelenését, amióta egy nyaralás során, Spanyolországban kipróbálta a brand termékeinek hatékonyságát. Hogy bizonyítsa a márka melletti elköteleződését, Krisztián szintén az elsők között tesztelte és vezette be a Moroccanoil-hajkúrákat a saját szalonszolgáltatási portfóliójába. Az eseményen a legnevesebb szépségipari magazinok képviselői vettek részt, így pillanatok alatt egy közvetlen, de mégis szakmai körben találtuk magunkat. A Moroccanoil hajrituálé folyamatát Weisz Fanni modell, esélyegyenlőségi aktivista frizuráján kísérhettük végig, aki köztudottan elkötelezett híve a tudatos megoldások protezsálásának.

MOROCCANOIL GYORSTALPALÓ:

A Moroccanoil történetéről már többször is írtunk, de ha most először találkozol a branddel, akkor a következőket mindenképp tudnod kell:

  • A márka alapítója és tulajdonosa, Carmen Tal, személyes tapasztalataira építve alkotta meg a Moroccanoilt.
  • A brand több mint 10 éve van a fodrászpiacon, ami jelenleg már 70 országban elérhető.
  • A szortiment és a márka használati elve a “kevesebb néha több” koncepciójára épül. Mit jelent ez pontosan? Azt, hogy a gondosan kiválogatott természetes összetevők hiába alkotnak gazdag és koncentrált anyagokat, ha fodrászként (vagy akár vendégként) sokat is használsz belőlük, a hajra nézve, akkor sem tapasztalsz majd semmilyen negatív hatást, mert könnyen felszívódnak, nem nehezítik el a hajat.
  • A Moroccanoil formuláinak legfőbb összetevője az argánolaj, ami a márka minden termékében megtalálható.
  • A termékek egytől egyig mentesek az olyan káros anyagoktól, mint amilyen a szulfát vagy a parabén.
  • A brand széleskörű szortimentje egyelőre ápoló, finish és styling termékekből áll.
  • A Moroccanoil hatékonysága és egyedülállósága a saját módon kifejlesztett ID-technológiájának köszönhető. Működését a legegyszerűbben a következő módon lehet megérteni: a pozitív töltésű mikrokapszulák (amikkel az argán-ID rendelkezik), mintegy mágnesként tapadnak hozzá a negatív töltésű hajszálakhoz. Ennek köszönhetően a haj számára szükséges antioxidánsok könnyen bejutnak a hajszerkezetbe, ezzel elősegítve a kutikula helyreállítását és lezárását.
A Moroccanoil bemutatója családias hangulatban telt

Így zajlik egy Moroccanoil-hajkúra lépésről lépésre

Ahogyan az az összegzésből is látszik, egy izgalmas márkával állunk szemben, ami egyszerűen, de mégis hatékonyan nyújt megoldást minden hajtípus problémáira. Kíváncsiak voltunk, hogy a gyakorlatban ez hogyan valósul meg, ezért is örültünk a Moroccanoil legújabb meghívásának. A nap kezdetén, a brand képviseletében Pitó Katinka vezetett be minket a márka legfontosabb tudnivalóiba, majd Krisztián vette át a szót, hogy egy teljeskörű képet kapjunk a Moroccanoil-hajrituálé hátteréről. Most ennek lépéseit foglaljuk össze röviden.

#1 KIINDULÁSI ALAP – HAJDIAGNOSZTIKA

Még mielőtt bármibe belevágtunk volna, Krisztián elmesélte Fanni hajának előtörténetét, hogy valóban érzékelni tudjuk a kezelés hatékonyságát. Megtudtuk, hogy Fanni haját korábban egy szőkítési folyamat során elégették, amit végül Krisztián egy 6,5 órás munkával korrigált. Ebből már jól látszik, hogy a fodrásznak kicsit sem volt könnyű dolga, Fanni előtt pedig még most is hosszú út áll ahhoz, hogy teljes mértékben visszanyerje a haja egészségét. Így valóban egy izgalmas folyamat vette kezdetét. A kezelés előtt minden résztvevő egyesével és közelről megvizsgálhatta a sérült (és már korrigált) hajat, ami közben Krisztián minden felmerülő kérdésre készséggel válaszolt. A “gyógyító eljárás” előtt, a haj tapinthatóan száraz, dehidratált és porózus volt.

Kiindulási alap: Fanni haját egy korábbi szőkítés során elégették, amit Krisztián korrigált

#2 A HAJRITUÁLÉ ELSŐ LÉPÉSE: HAJMOSÁS

A szolgáltatás a hajmosással kezdődött. Krisztián természetesen a Moroccanoil hidratáló samponját használta, amiről azonnal elárulta, hogy az első mosásnál nem fog felhabozni – az első mosás célja ugyanis kizárólag a haj finom átmozgatása és a szennyeződésektől való megszabadulás. A szakember közben arra is felhívta a figyelmünket, hogy a megszokott habzó hatás elérése érdekében nem szabad dörzsölni a hajat, mert miután a kosz eltűnik, a második mosásnál a sampon is habozni fog (lásd: harmadik kép).

#3 A MOROCCANOIL TREATMENT ÉS A MASZK HASZNÁLATA

Miután a hajmosás véget ért, Krisztián a Moroccanoil elsőszámú ápolójához a Moroccanoil Treatmenthez nyúlt, amit a márka saját hidratáló maszkjával kevert össze, ami az argánolaj mellett aloe vera koncentrátumot is tartalmaz. Mondhatjuk, hogy ez számított/számít a szolgáltatás kulcsfontosságú lépésének, hiszen ez a koncentrátum biztosítja a haj regenerálódását. Ahogyan Krisztián fogalmazott, a formula mintegy “ragasztóként” funkcionál, ami a sérült részeket “visszatapasztja” és visszaépíti a hajszerkezetbe. A hatóidő körülbelül 10-15 perc volt.

#4 A HAJ FELTURBÓZÁSA, AVAGY A STYLING

A Moroccanoil-szortiment szerencsére tele van a jobbnál jobb styling és finish termékekkel. A maszk lemosása után, Krisztián meg is mutatott közülük párat, amiknek használatát szintén Fanni haján prezentálta. Első körben a Moroccanoil All in One kondicionáló spray-t alkalmazta, ami egy hajban maradó ápoló. Ezután a márka hajtőemelőhabjával folytatta a munkát, ami alatt használati tippeket is kaptunk:

1. Mielőtt bármit csinálnál, pontosan határozd meg, hogy kb. hol lapul le a hajad!

2. A lelapult részeknél nagyon közelről, közvetlenül a hajtövekhez fújd a habot, majd masszírozd is be a tincsekbe a megfelelő volumen biztosításához!

3. Ha ezzel is megvagy, akkor nincs más dolgod, mint a lapulás irányával ellentétes módon megszárítani a hajadat.

A megfelelő végeredményhez a Moroccanoil fényspray és hajlakk is hozzájárult. A szolgáltatás befejezéseképp Krisztián természetes hullámokat készített Fanninak, amik így a modell megjelenésében is visszatükrözte a Moroccanoil arculatát.

#5 VÉGEREDMÉNY

A végeredmény magáért beszélt: az egy órás művelet után a hajszerkezet felpuhult és finomodott. Persze, ez még nem jelenti azt, hogy itt a folyamat véget ért, a haj hosszú távú regenerálódásához, Fanninak a Moroccanoil otthoni ápolótermékeit is rendszeresen használnia kell majd. Fontos megjegyezni, hogy a hajrituálé egyedisége nem a lépésekben rejlett, hiszen hasonlót sokszor láttunk már. Különlegesnek találtuk viszont, hogy:

  • Krisztián tudatosan ki tudta válogatni a Fanni hajára szükséges termékeket, és teljesen testre tudta szabni a hajkúrát.
  • az egyedi illatesszencia karakteressé tette a szolgáltatás pillanatait.
  • a termékek összetevőinek hatékonysága és gyors felszívódóképessége látványosan megmutatkozott.

Így olyan összbenyomás alakult ki bennünk, amit teljes mértékben külön tudtunk választani a korábbi tapasztalatainktól. Mi szóltunk, ezt bizony, neked is ki kell próbálnod!

Köszönjük a meghívást és az élményt a Moroccanoil csapatának!

A nap végén jó érzéssel töltött el minket, hogy a Moroccanoilra jellemző szalonesemények színvonalát újra megtapasztalhattuk. A résztvevők és a fodrász közötti diskurzusok, az ajándékcsomagok, a közös teázás és a bennsőséges hangulat mind azt sugallták számunkra, hogy a Moroccanoil márkaképviseletével egy új, barátságos szakmai közösség épül, amiben mindenki egyedi hajkúrát, ezáltal pedig személyes figyelmet és szeretetet kap.

Összességében elmondhatjuk, hogy a körülbelül 2 órás esemény alatt rengeteg információval és tudással gazdagodtunk, és az olyan nüansznyinak tűnő technikai lépésekbe is betekintést nyertünk, amik a jövőben a mindennapos hajápolási szokásaink színvonalát is emelni fogják. Köszönjük a lehetőséget és az élményt Szücs Krisztiánnak, és a Moracconoil teljes csapatának! 😍

A Moroccanoil csapata minden résztvevőnek ajándékcsomaggal kedveskedett
Weisz Fanni és Szücs Krisztián

Kedvet kaptál?

A Moroccanoil magyarországi képviselete napról napra azon dolgozik, hogy minél nagyobb szakmai közösséget építsen (fodrász-vendég szempontból egyaránt), ezért érdemes figyelned a szaloneseményekről szóló beharangozókat! Biztosak vagyunk benne, hogy még számos lehetőséged lesz arra, hogy testközelből is megismerd a márkát és a szalonszolgáltatásait, de addig is….

…a naprakész információk érdekében pedig kövesd be a Moroccanoil hazai forgalmazójának, a Top Line Beauty Kft.-nek az Instagram-oldalát.

Képek: Gódor Virág