Keresés

A haj a nők lelke - Sivan Karim interjú

A haj a nők lelke: ezzel a mottóval készítettünk interjút, amit fogadjatok szeretettel!

Sivan Karim művész, aki egy biztos szállal kötődik a hajhoz: rajzol és grafikákat készít róla. A berlini művész számára a haj igazi művészet és bár nincsenek fodrász felmenői, grafikáinak középpontjában mindig a hajat találjuk. Instagram oldalát több mint 55.000-en követik, munkáival ellátott pólóit pedig világszerte rendelik. Mini interjúnkban kifaggattuk a hajjal kapcsolatos viszonyáról.

A grafikáid középpontjában a haj van. Honnan ez a szenvedély?

Évekkel ezelőtt hallottam egy japán közmondást, miszerint a Haj az a nők lelke. Ezt nagyon inspirálónak találtam és ez rengeteg gondolatot indított el bennem. A hajak megrajzolása nagyon meditatív számomra.

Mit szeretsz a hajban?

Azt, hogy például egy új hajvágással egészen más lehet a kinézetünk. Ugyanaz a haj, mégis megváltozott külső. A hajvágás változást hoz és egy egészen új fejezetet nyit az életünkben.

Sivan Karim: Unabashed

Milyennek találod a hajat, mint anyagot?

Még sosem használtam valódi hajat a munkáimhoz, annak ellenére, hogy ezen már gondolkoztam. Talán egy későbbi projektemben használom majd.

A grafikáidon megjelenő hölgyek valós személyek, vagy a képzelet szülöttei?

A legtöbb nő a képeimen egy mix: valós modellek és a képzeletemben megjelenő hölgyek szülötte. Elég sok üzenetet kapok világszerte nőktől, akik magukat vélik felfedezni egy-egy képemen. Ezt hízelgőnek tartom, ha valaki felismeri magát a képeimen – még ha nem is róla készült.

Nagyon sok fodrász követi a munkásságod. Tudatos a célközönséged kiválasztása?

Ez egy hatalmas bók, hogy fodrászok is követnek engem, annak ellenére, hogy sosem volt a munkásságomnak célközönsége. Mindenki, aki követ, az ezáltal támogatja a munkámat és művészetemet, amiért nagyon hálás vagyok.

Sivan Karim: Waterfall

Mikor kezdtél el rajzolni?

Amióta az eszemet tudom, azóta rajzolok. A művészet nagyon fontos számomra. Az évek során megtanultam értékelni minden egyes alkotásomat.

Melyik a kedvenc képed?

Elég nehéz kiválasztani, de a „The Dream” (Az álom – a szerk.) egy speciálisan kiemelt számomra, hiszen az volt az első illusztrációm, ami a közösségi médiában pillanatok alatt elterjedt és ezáltal segített abban, hogy még nagyobb követőtáborom legyen.

Sivan Karim: The Dream

Képek: Sivan Karim