Keresés

"A Moroccanoil az a márka, amihez nem tartozik apró betűs rész" - interjú Soós Ivettel

A Moroccanoil brand sikerességéről Soós Ivett mesélt nekünk.

EBBEN A CIKKBEN

01Még mielőtt belevágnánk a közepébe, kérlek mesélj kicsit magadról. Hogyan indult a te történeted, hogyan váltál egy sikeres üzlet tulajdonosává?02Mikor döntöttél úgy, hogy inkább a saját utadat szeretnéd járni?03Így 2016-ban meg is született a White Rose Szépségszalon, ami az évek alatt felmerülő, gazdasági viszontagságok ellenére is sikeres tudott maradni. Ha soha nem dolgoztál fodrászként, honnan tudtad, hogy milyen szolgáltatásokra és szortimentekre lesz szükség?04Látom, hogy aktívan használjátok a szalonban a Moroccanoil teljes szortimentjét. A hajkezelések kapcsán került képbe a márka?05Szerelem volt első “haszálatra”?06Hozott új változásokat/sikereket a szalonod működésébe az új portfólió bevezetése?07Ahogy nektek, úgy más szalonoknak is fontos, hogy több márka is helyet kapjon a kínálatában. A Moroccanoil jól megfér más brandek mellett?08Minden hajtípusra alkalmazhatók a márka kezelései és termékei?09Tehát a brand személyre szabott lehetőségeket kínál. Találkoztál már olyan hajápolási igénnyel, amit a Moroccanoil nem tudott kiszolgálni?10A széleskörű szortimenten és a vendégek igényein túl, a fodrászokat és üzletvezetőket hogyan segíti a márka? 11Ha valaki hozzád hasonlóan üzlettulajdonos, a márka milyen pozitívumaival biztatnád a Moroccanoil kipróbálására és bevezetésére?12Úgy hallottuk, hogy hamarosan megérkezik a Moroccanoil Color vonala is. Várod már?

A Moroccanoil nagy utat megtett az egy évvel ezelőtti, magyarországi debütálása óta. Számos workshopot tartott, egyre több szakembert elért, olyannyira, hogy ma már sok nívós szalon is bevezette a kínálatába egyedi, argánolajjal dúsított szortimentjét. Kíváncsiak voltunk, hogy üzletvezetői szemmel miért számít kiemelkedőnek a Moroccanoil, hogyan járul hozzá és építi egy szalon működését. Kérdéseinkre ezúttal a sikeres White Rose Szépségszalon tulajdonosa, Soós Ivett válaszolt.

Még mielőtt belevágnánk a közepébe, kérlek mesélj kicsit magadról. Hogyan indult a te történeted, hogyan váltál egy sikeres üzlet tulajdonosává?

A történetem ott kezdődik, hogy utolsó éves egyetemistaként állást kerestem. Fontos volt számomra, hogy önálló legyek és megálljak a saját lábamon. Emiatt beadtam a jelentkezésemet egy presztízsszalon recepciós állására, ahová egyébként nem vettek fel, majd több helyről is elutasítottak.

Végül találtam munkát, de azt nagyon nem szerettem. Szerencsére körülbelül 6-8 hónappal később csörgött a telefonom (a korábban említett presztízsszalon tulajdonosa keresett), aki második alkalommal már egy asszisztensi állást ajánlott.

Akkoriban indult egy új hálózattal, ezért azonnal olyan munkafolyamatokba csöppentem, mint a fodrászok felvételiztetése, az üzletnyitási marketingek összeállítása. Hatalmas tapasztalat és egyben nagy kihívás volt egy új, működő és kontrollálható rendszer kiépítése – így kerültem szépségipari területre.

Végül olyannyira megtetszett ez a világ, hogy az egyetem után eszembe sem jutott a saját szakmámban elhelyezkedni. Ezért, amikor ugyanennél a hálózatnál főállást ajánlottak, gondolkodás nélkül elfogadtam.

Mikor döntöttél úgy, hogy inkább a saját utadat szeretnéd járni?

5 évet töltöttem ebben a pozícióban, amikor először elgondolkodtam azon, hogy ez lesz-e életem első és utolsó munkája vagy sem. Úgy döntöttem, hogy visszaevezek picit az eredeti szakmámhoz, de nem tetszett és hamar kiderült, hogy nem érzem a sajátomnak. Rájöttem, hogy ez egy tévút, fel is mondtam. Majd megfogalmazódott bennem, hogy a szépségiparban szeretném folytatni a munkát, méghozzá egy saját vállalkozás formájában. Úgy éreztem, hogy a korábban megszerzett tudás és tapasztalat elég lesz ahhoz, hogy a saját ötletem is meg tudjam valósítani.

Soós Ivett portré

Így 2016-ban meg is született a White Rose Szépségszalon, ami az évek alatt felmerülő, gazdasági viszontagságok ellenére is sikeres tudott maradni. Ha soha nem dolgoztál fodrászként, honnan tudtad, hogy milyen szolgáltatásokra és szortimentekre lesz szükség?

Nagy segítségem volt egy fodrász barátom, aki végig támogatta a vállalkozásom felépítését – még annak ellenére is -, hogy eleinte nem nálam dolgozott. (Sokáig így próbáltuk védeni a baráti kapcsolatunkat.) Viszont végig segített a fodrászok felvételiztetésében, az igények felmérésében. Neki köszönhetően két olyan szakemberrel sikerült elindítanom a szalont, akik szintén szerepet vállaltak az üzlet fejlesztésében és az új csapattagok betanításában.

Emellett a korábbi munkatapasztalataim is sokat segítettek. Láttam, hogy körülöttem milyen termékekkel dolgoznak a fodrászok, melyikeket szeretik és miért. Az előző munkahelyemen közvetlen kapcsolatban álltam az üzletvezetőkkel, akiktől rengeteget tanultam. Így teljesen biztos voltam abban, hogy milyen márkákkal és szolgáltatásokkal szeretném elindítani a szalonomat, ami persze formálódott az évek alatt. Főleg azért, mert a hajkezelések egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a szalonszolgáltatásaink között.

Látom, hogy aktívan használjátok a szalonban a Moroccanoil teljes szortimentjét. A hajkezelések kapcsán került képbe a márka?

Igen, így jött képbe a Moroccanoil. Őszintén, én korábban nem ismertem a márkát, de a területi képviselőjük megkereste a szalonomat. Amikor először megpillantottam a termékeket, már akkor éreztem, hogy jók lesznek. Szép volt a csomagolásuk, az olaj textúráján azonnal érezni lehett, hogy nincs vízzel hígítva, “van benne anyag”. Ezért szinte rögtön úgy döntöttem, hogy ki kell próbálni őket. Kaptunk mintatermékeket, amik végül olyan eredményeket produkáltak, amikre én magam sem számítottam.

Bár korábban is figyeltem arra, hogy minőségi termékekkel dolgozzunk, de annak ellenére, hogy 12 éve vagyok szépségipari területen, ilyet nem tapasztaltam korábban. Azt a fény, amit a Moroccanoil hidratáló samponjával és olajával el tudtam érni a hajamon, elképesztő eredmény volt számomra.

Szerelem volt első “haszálatra”?

Igen! Én is, de a szalonban a csajok is azonnal beleszerettek a termékekbe. Így hamar egyértelművé vált, hogy a Moroccanoil-t alkalmazni fogjuk az üzletben.

Hozott új változásokat/sikereket a szalonod működésébe az új portfólió bevezetése?

Abszolút. Mivel a fodrászaim is első perctől imádták a termékeket, azonnal elkezdték ajánlani a vendégeinknek a márka spa kezelését. Aki egyszer kipróbálta, onnantól újra és újra kérte a szolgáltatást. Voltak olyanok is, akik már ismerték a brandet, ezért jó szívvel üdvözölték, hogy nálunk is igénybe vehetők a kezeléseik. A Moroccanoil termékei teljes mértékben addiktívak, ezért nagy áttörést jelentettek és jelentenek a mai napig. Aki egyszer kipróbál egy terméket, biztos, hogy jönni fog a következő adagért.

Ahogy nektek, úgy más szalonoknak is fontos, hogy több márka is helyet kapjon a kínálatában. A Moroccanoil jól megfér más brandek mellett?

Igen, teljesen. Mi azért is kezdtünk el több márkával együtt dolgozni, mert számunkra kifejezetten fontos lett, hogy különböző hajápolási kezeléseket kínáljunk a vendégeinknek. Így mindenki megtalálhatja a maga számára tökéleteset. Mivel az összes márka szolgáltatása eltérő elv és technológia szerint működik – tehát nem ugyanúgy építi a hajat -, ezért teljesen megférnek egymás mellett.

Minden hajtípusra alkalmazhatók a márka kezelései és termékei?

A szortimentben minden hajtípushoz találni egy-egy speciális terméket, de ki kell választani, hogy mikor melyik működik. Talán a hidratáló sampon és kezelés az, ami az összes hajtípuson ki tudja fejteni a hatását; mindegyiket képes gyönyörű szépen feltölteni. Ha valakinek egészséges haja van – vagy épp ellenkezőleg, roncsolt -, akkor is működik.

Ezzel szemben a volumennövelő termékek a vékonyszálú hajakat építik, míg a Repair-termékcsalád tagjait a roncsolt, igénybe vett, szőkített frizurákra érdemes alkalmazni. Természetesen az egyenes és göndör haj ápolásához is létezik külön-külön egy szortiment.

Tehát a brand személyre szabott lehetőségeket kínál. Találkoztál már olyan hajápolási igénnyel, amit a Moroccanoil nem tudott kiszolgálni?

Nem, egyáltalán nem. A hamvasító termékekről még nem is meséltem, pedig azok is a portfólió részét képezik, amiket ráadásul nagyon szeretnek a vendégek. Szerintem a Moroccanoil kínálata teljesen lefedi a hajápolási igényeket, mi több, a stylingét is.

A széleskörű szortimenten és a vendégek igényein túl, a fodrászokat és üzletvezetőket hogyan segíti a márka?

Sokat köszönhetek/köszönhetünk a brand saját szervezésű oktatásainak és workshopjainak, amik általában egytől egyig díjmentesek – ez hatalmas segítség egy üzletnek. Különösen szeretem a Moroccanoil képzéseiben, hogy nem csak a termékekről esik szó, hanem az új technikákról is.

Végtelenül elégedett vagyok azzal is, hogy időről időre vannak a márkának akciós csomagjai. Például nyáron több ilyen is volt, amiket könnyedén el tudtuk adni a vendégeinknek. Nem csak a szép neszesszer csomagolásuk miatt, hanem azért is, mert körülbelül olyan árban voltak, mint amibe általában egy termék kerülne. Így a vendégeknek lehetőségük nyílt három anyag tesztelésére “egy áráért”. Ez a viszonteladás szempontjából lényeges és fontos.

Továbbá, azért is szeretem a Moroccanoil-t, mert a csapata nagyon rugalmas. Nem rég jeleztem például, hogy szeretnék segítséget az értékesítésben, ami után azonnal reagáltak is a kérésemre. El kezdték megszervezni, hogy kijönnek a szalonba és külön workshopot tartanak a fodrászaimnak. De, ha csak azzal hívom fel őket, hogy rossz a termék kupakja, akkor is rögtön jönnek és orvosolják a problémát.

Múltkor például kaptunk egy termékállványt, ami egy hatalmas fadobozban érkezett. A fadoboz olyan méreteket öltött, hogy sehova nem tudtuk félretenni. Amint jeleztem feléjük, intézkedni kezdtek és 24 órán belül el is szállították azt. Szerintem ez elképesztően jó, hiszen egy ilyen feladat más esetben rám hárulna a rengeteg egyéb üzletvezetői teendőm mellett.

Érezhető, hogy nem “csak egy” vagyok a sok partner között, hanem megbecsült tagja vagyok a Moroccanoil-közösségnek. Maximálisan segítenek mindenben, bármilyen gonddal fordulhatok hozzájuk.

White Rose Szépségszalon enteriőr

Ha valaki hozzád hasonlóan üzlettulajdonos, a márka milyen pozitívumaival biztatnád a Moroccanoil kipróbálására és bevezetésére?

A fodrászaim és én első körben azért tettük le a voksunkat a Moroccanoil mellett, mert minden termék, amit kipróbáltunk magasan felülmúlta az elvárásainkat. A Moroccanoil tényleg az a márka, amihez nem tartozik apró betűs rész. Egyszerűen nem találunk hátulütőket – a termékei teljes mértékben azt hozzák, amit kínálnak és amit elvársz tőlük.

A brand második legnagyobb pozitívuma a már korábban említett addiktív hatás. Hiába használt valaki korábban egy kiváló sampont vagy formázót, a Moroccanoil biztos, hogy még annál is jobb lesz. Ebből az igényből pedig senki nem szeretne lejjebb adni, ami nagy mértékben segíti a viszonteladást.

Végül, de nem utolsó sorban a gazdaságosságot említeném. Annyira koncentrált anyagokról beszélünk, hogy elég nagyon keveset használni belőlük. A fodrászok sem értették először, hogy miért billen csak annyira kicsit a pumpa feje, de ez nem véletlen. Valóban csak annyi anyagra van szükség, mint amennyi így kijön a tubusból. Bár azt gondolom, hogy az átlagosnál drágábbak a termékek, de mivel sokkal tovább tartanak, ár-érték arányban nézve 100%-ig visszahozzák az árukat.

Úgy hallottuk, hogy hamarosan megérkezik a Moroccanoil Color vonala is. Várod már?

Persze, nagyon várom már. Remélem, hogy ugyanazt a magas nívót biztosítják majd, mint az ápoló és styling termékek. Bízom benne, hogy a festékeknek is lesz majd ápoló hatásuk, aminek köszönhetően a vegyi folyamatok kevésbé roncsolják a hajat.

HAMAROSAN BESZÁMOLUNK AZ EXKLUZÍV MOROCCANOIL COLOR BEMUTATÓRÓL IS. KÖVESD OLDALUNKAT FIGYELMESEN! 😊

Képek: Soós Ivett