Keresés

Nemsemleges szalon Angliában

Birmingham-ben fejlesztették ki a széndioxid-semleges és nemsemleges szalon ötletét.

Bemutatunk nektek egy igazán úttörő kezdeményezést az Egyesült Királyságból. Íme Anglia első széndioxid-semleges és nemek megjelölése nélküli fodrász szalonja, azaz az első nemsemleges szalon.

Anil Salhan szalontulajdonos nem sokkal a Covid-zárlat előtt nyitotta meg a birminghami BLACC + BLOND szalont, szándéka szerint üzletét az Egyesült Királyság első szén-dioxid- és nemsemleges szalonjává akarta fejleszteni. “Természetesen nem gondoltunk arra, hogy rövidesen egy világjárvány üti fel a fejét, de a pandémia által ránk kényszerített lockdown időt arra használtuk fel, hogy az etikai céljaink megvalósításának és üzleti kultúránk kidolgozásának módját kitaláljuk.”

Anglia első nemsemleges szalonja a BLACC + BLOND, ami valószínűleg nem is az utolsó

Nemsemleges szalon, mint úttörő üzleti koncepció

A fodrászat új korszakának egyik úttörőjeként” a BLACC + BLOND üzletág virágzik, mivel Anil új területekre viszi innovatív szalonmárkáját. “A nemek közötti semlegességgel az egyenlőséget szeretnénk előmozdítani. Egy árat számítunk fel, mert a férfiak ugyanannyi idő jár, a nők pedig ugyanolyan árat érdemelnek. Mindenki egyenlő.”

Ambiciózus fenntarthatósági céljaik elérése érdekében a BLACC + BLOND tavaly a Föld napján indította el “Green is the New Blacc” kezdeményezését, amely fantasztikus sikert aratott. “Minden új ügyfél után egy fát akartunk ültetni. A célunk az volt, hogy egy év alatt 1000 fát ültessünk, de 3000-et ültettünk.

Fenntarthatósági erőfeszítéseik elismeréseként a BLACC + BLOND az év elején elnyerte az iparági Zöld Szalon díjat.

MIT GONDOLSZ, ITTHON MEKKORA SIKERE LENNE EGY NEMSEMLEGES SZALONNAK?

Beszélgessünk róla a Fodrászinfó Pro csoportban, Magyarország egyik kiemelt zárt fodrászcsoportjában. (Belépés kizárólag szakembereknek!)

Fenntarthatóság a fodrászatban

A fenntarthatóság fontosságáról valószínűleg nem is kell szólnunk – mindenki tudja ér érzi. Ám talán ott van még elakadás, hogyan is kezdhetnénk neki mikrokörnyezetünkben, például a szalonunkban. 

Forrás: Hairdresser Journal