Keresés

Night of Excellence 2019: a fodrász szakma ünnepe

A Night of Excellence 2019 rendezvényen a szakmát ünnepelhettük!

A fodrász szakma szeretete mindig is túlmutatott a frizurák elkészítésén. Az alázat, a kitartás és a közösségalkotás eszménye által válik igazán hivatássá, ami már nemcsak a megélhetést jelenti, hanem az élet egyik legmeghatározóbb területét is. Ez olyan alkalmak során képes igazán megmutatkozni, ahol nem egy brand és egy saját projekt kerül a rendezvények fókuszába, hanem a fodrászat alkotóereje, aminek köszönhetően a kreativitás és a művészet szabadon szárnyalhat. A Night of Excellence 2019 összegyűjtve a legkülönfélébb karakterek és márkaképviseletek stílusjegyeit, az idei év egyik legváltozatosabb fodrász bemutatóját hozta el számunkra. Nézd végig fényképes beszámolónkat, és éld át a Kiválóság Éjszakájának legszebb pillanatait!

Kiválóság éjszakája 2019: a második felvonás

“A szakmám a hobbim.” – árulta el nekünk egy korábbi interjúnkban Tombász Zsuzsa, a Night of Excellence megálmodója. Ahogyan már ebben a mondatban is megfogalmazta a lényeget, Zsuzsa szakmaiságát nem kizárólag a fiatalok felkészítése, a versenyek vagy a szalonmunka jelentik, a folyamatos tanulás és tanítás mellett a szakma éltetése is ugyanolyan fontos szerepet játszik a munkájában.

A Kiválóság Éjszakájának ötlete két évvel ezelőtt fogalmazódott meg, amikor Zsuzsa 40. szakmai jubilálását szerette volna megünnepelni egy átfogó rendezvény keretében. Az esemény olyannyira jól sikerült, hogy 2019. szeptember 29-én a Hagyományok Házában elérkezett a második felvonás. Egy vasárnap este, ahol újra összegyűlt a hazai fodrásztársadalom, hogy megünnepelje és éltesse a legmeghatározóbb közös pontot az életében, a fodrászatot. A Night of Excellence programsorozatát a meglepetés díjak átadása tette még bensőségesebbé, ahol Bozsics Katalin, Kászonyi Ildikó, Arató Krisztián, Papasz Vasziliosz és Kökény Ferenc kitüntetést vehetett át a mindig alázatkész munkájáért.

Night of Excellence 2019: áldozatos munkájuknak köszönhetően Bozsics Katalin és Kászonyi Ildikó kitüntetésben részesült
Night of Excellence 2019: A Creative Talent Alapítvány Excellent Kiválósága Díjait Kökény Ferenc és Papasz Vasziliosz vehette át

Night of Excellence 2019: fodrászkarakterek és stílusvilágok

ELSŐ BLOKK: HAIR-LINE KFT., MAROSFALVI TEAM ÉS JOICO HUNGARY BEMUTATÓ

A Night of Excellence 2019 programsorozata talán még változatosabb volt, mint két évvel ezelőtt. Az első blokkban a Hair-Line Kft. Queens bemutatója a nőiesség ezer arcát mutatta be, amelyet a JOICO Hungary Szélsőségek és a Marosfalvi Hair futurisztikus show-ja követett. Amíg az Alfaparf csapata a “minden nő királynő” gondolatát helyezte előtérbe, addig a Marosfalvi Team egy disztópikus világot teremtett a színpadra. Ezt követően a JOICO Hungary csapata bizonyította be, hogy egy másik aspektusból megvizsgálva a stílus és a frizura milyen erős kifejezőeszközzé válhat. A bemutató a különböző nemzetek kulturális elemeire épült, aminek üzenete egy elgondolkodtató társadalomkritikaként is értelmezhető volt.

Hair-Line Kft. Queens bemutatója

Marosfalvi Hair bemutatója

JOICO Hungary Szélsőségek bemutatója

✨Night of Excellence 2019: JOICO Hungary Szélsőségek bemutatója Váradi Katalinnal és Szikriszt Józseffel✨ #joico #nightofexcellence2019 #szélsőségek

Posted by Fodrászinfó on Sunday, September 29, 2019

MÁSODIK BLOKK: TREND HAJVÁGÁSOK, KONTY SHOW ÉS INSTAVILÁG

A Night of Excellence 2019 programsorozatának második szakasza tombolával és a kitüntetések átadásával kezdődött. Ezt követte Csányi György és Latrovszky Péter trend hajvágás show-ja, amiben a főszerepet a frizurák stylingolása kapta. Az alkotások egytől-egyig más stílusvilágot képviseltek, de mindvégig az extrém formák domináltak. Ehhez az irányhoz szorosan kapcsolódott Hoglmayer Attila és Fehér Tamás bemutatója, ami az instavilágra koncentrált. Attiláék gondolata most merőben más volt, mint ahogy az lenni szokott – a koncepció gyakorlatilag a koncepciónélküliséget jelentette, a frizurákat a modellek kérései szerint alakították, hogy mindenki a saját karakterét megtartva léphessen színpadra.

Csányi György és Latrovszky Péter trend hajvágás bemutatója

Hoglmayer Attila és Fehér Tamás “Instavilág” bemutatója

A vagányságot az elegáns formák követték, ugyanis ezután Tombácz Zsuzsa impozáns konty show-jának lehettünk szemtanúi. A bemutató alatt megismerhettük Mindák Viktória tervező gyönyörű ruhaalkotásait is. Az alkalmi szekció később kiegészült Jaksa Anikó, Kalmárné Nagy Ildikó, Csernek Szilvia, Deres Nóra, Kovács Alexandra, Hintenberger Máté és Berendi Henrik alkotásaival is. Ezt követően az est során debütált a VGS Education legújabb 2019-es FLASH kollekciója, ami már a 2020-as év legnagyobb trendjeinek előfutára. Veress-Győri Sándor és Nagy Mariann elárulta, hogy a jövő évben újra visszatérnek a punk korszakból ránk maradt tincses és tépett formák, színvilágban pedig a zöld árnyalatok kerülnek előtérbe.

Night of Excellence 2019: Tombácz Zsuzsa konty show és ALKALMI FRIZURÁK bemutatója

VGS Education Flash kollekció bemutatója

Night of Excellence 2019: finálé

A Kiválóság Éjszakáján rengeteg élményben volt része a közönségnek. Nyereményekben, szakmai impulzusokban, örömkönnyekben nem volt hiány, de még lánykérésben sem. (A tavalyi év EuroSkills versenyén ötödik helyezést elért Kovács Alexandrát barátja a színpadon jegyezte el, ezúton is sok boldogságot kívánunk nekik. 🙂 ) A finálé keretében a modellek és a fodrász show fellépői újra felvonultak, így egy nagy “családi fotóként” zárult a 2019-es Night of Excellence.

✨Night of Excellence 2019 finálé ✨ #nightofexcellence2019

Posted by Fodrászinfó on Sunday, September 29, 2019

Képek: Kocsis Gyula és Róde Péter