Keresés

Őszi hajszínek? Mutatjuk, hogyan népszerűsítsd őket!

Legyenek az őszi hajszínek vendégeid új kedvencei!

Ahogy lassan be-be köszönt az ősz, úgy kapnak egyre nagyobb szerepet a hozzá tartozó szezonális, mégis minden évszakban jól mutató hajszínek. A nyári színkavalkádot ugyanis már-már elkezdték felváltani a letisztult, mogyoróbarna árnyalatok, vagy éppen a lehulló falevelek, másoknak pedig a halloween tökök színére hasonlító, narancssárgás frizurák. De ahogy idén az igazi ősz is kicsit tovább váratott magára, úgy ezek a frizurák sem törtek még be igazán. A jó hírünk viszont az, hogy ez ellen Ti, fodrászok nagyon sokat tehettek. Mutatunk tehát pár egyszerű lépést, ami után szalonjaitokban népszerűek lesznek az őszi hajszínek, ezt pedig Ti is felkészülten fogadjátok majd.

Hogyan készüljetek fel az őszre?

Mielőtt bármilyen őszi hajszínt ajánlanátok vendégeiteknek, fontos, hogy Ti is tisztában legyetek az idei szezon meghatározó színeivel, elemeivel, azok kivitelezésének technikáival. Mutatjuk mire gondolunk:

Nézzetek olyan trendkollekciókat, amik, bemutatják, mik idén a népszerű őszi hajszínek!

Mielőtt belevetitek magatokat az új szezonba, mindenképp nézzétek meg, mik lesznek a legnépszerűbb őszi hajszínek és technikák. Ezekhez a legjobb, ha trendkollekciókat néztek, hiszen azok:

  • mindent összefoglalnak a hajszínektől a vágáson át styling-ig,
  • szélesítik ismereteiteket és inspirálnak Titeket
  • és az is könnyen lehet, hogy vendégeitek is az innen szerzett ötletekkel térnek be hozzátok.

Így hát ezek ismeretével csak jól járhattok! 

Ha úgy érzitek, valamit nem tudtok: menjetek oktatásokra!

Ha megismertétek idei trendeket és úgy érzitek, van, amiben nem vagytok biztosak, jelentkezzetek be oktatásra. Ezek által ugyanis megtanulhatjátok azt, amit eddig hiányosnak éreztetek, így magabiztosan és hibák nélkül vághattok bele az újabbnál újabb frizurák készítésébe.

Ha ezekkel megvagytok, indulhat az őszi hajszínek ajánlása! Mutatjuk hogyan!

1. Legyenek az őszi hajszínek online marketingetek fő elemei

Ha Ti is jelen vagytok a közösségi média platformokon, tudhatjátok, mekkora ereje van egy-egy bejegyzésnek. Ugyanúgy, ahogy a közösségi médiában felkelti egy termék reklámja az érdeklődésed, úgy keltheti életre vendéged fantáziáját egy újonnan látott hajszín. Ezért törekedjetek arra, hogy oldalaitokat őszi hajszínekkel töltsétek meg. Lőjjetek például előtte-utána képet vagy forgassatok step by step videót egy-egy szezonális frizura elkészítéséről. Mondjátok el egy videóba, Ti fodrászként miért ajánljátok ezeket a színeket és milyen előnyeik vannak, ha pedig van olyan vendégetek, aki nyitott erre, mondja el, ő miért választotta az adott hajszínt és hogy boldogul vele a hétköznapokban. Bármit is posztoltok, sose felejtsétek el a hozzájuk illő hashtagek használatát. Ezekről és egyéb social media tippekről itt írtunk bővebben.

2. Működjetek együtt influencerekkel vagy ismert személyekkel!

Amennyiben a fiatalokat is meg szeretnétek célozni, működjetek együtt influencerekkel. Ha pedig nem ők a célközönség, de szeretnétek szélesebb körben megismertetni magatokat, vegyétek fel a kapcsolatot egy általatok kiválasztott ismert személlyel. Ők ugyanis - akár egy influencert, akár egy ismert személy választotok - olyan véleményvezérek, akiknek hangjára közönségük is jobban ad. Az azonban nagyon fontos, hogy csak olyan személlyel működjetek együtt, akinek a nézetével ti is azonosulni tudtok, hiszen csak így tudtok hitelesek lenni.  Ha kiválasztottátok partnereteket, készítsetek neki egy őszi frizurát, amelyet Ti is megosztotok szalonotok oldalán és ő is sajátján. Ezzel a módszerrel azon kívül, hogy a szezon népszerű színeit reklámozod, magadat és szolgáltatásaidat is hirdetni tudod. 

3. Készítsetek őszi kollekciót!

Az előbb már tettünk említést a trendkollekciókról, azt azonban még nem mondtuk, hogy Nektek is lehet sajátotok, ami akár az őszi hajszínek népszerűsítésére is szolgálhat. Dolgozzatok ki egy koncepciót és készítsétek el a frizurákat. Saját trendkollekciótoknak csak a képzeletetek szabhat határt. Ha pedig ezzel megvagytok, fotózzátok be az elkészített frizurákat - ehhez akár profi fotós segítségét is hívhatjátok - és tegyétek ki a képeket oldalaitokra.

4. Írjatok hírleveleket!

Ha már dolgoztok ilyen rendszerrel, küldjetek ki üzeneteket, központban az őszi hajszínek bemutatásával. Ha pedig még nem ismeritek ezt a rendszert, tegyetek egy próbát. Kérdezzétek meg vendégeiteket, e-mail címük megadásával szeretnének-e első kézből értesülni a szalonodban újonnan elérhető színekről, szolgáltatásokról. Ösztönzésként pedig, a kezdeti időszakban akár valamilyen kedvezményt vagy kis ajándékot is adhatsz a hírleveledre feliratkozóknak.

De miért is előnyős ez Neked? A hírleveled által közvetlenül tudod tájékoztatni vendégeidet szalonod újdonságairól, a fontos információkról. Ezen kívül ezekben az üzenetekben egy-egy új hajszínt, szolgáltatást reklámozhatsz és a szöveg mellé képeket is tudsz csatolni, akár legújabb kollekciódról. Ha pedig a hírleveledre feliratkozóknak tetszenek a látottak, valószínűleg be fognak jelentkezni hozzád, amit a hírlevél nélkül lehet, hogy nem tettek volna meg. A bejelentkezést pedig azzal is megkönnyítheted számukra, hogy elérhetőségeidet vagy online időpontfoglaló oldalad linkjét csatolod a hírlevél aljára. 

5. Állítsatok össze kedvezményes csomagokat, ajánlatokat! 

Az éppen megérkező trendek, szezonalitások mindig megkívánják maguknak a népszerűsítést azért, hogy el tudjanak terjedni. Ennek egyik módja pedig akár az is lehet, hogy kedvezményes csomagokat, ajánlatokat állítasz össze ezekre. Így valószínűleg többen kérik majd és biztosan sokan meg is fogják szeretni az adott hajstílust.  Például, ha vendégeidnek megemlíted, hogy őszi hajszínek esetén a szolgálatás árából kedvezményt kaphatnak, valószínűleg többen választják majd azt, így te is felfuttathatsz egy trendet. Ha pedig az előbbi információt közösségi oldaladon is megosztod, valószínűleg többen fognak bejelentkezni hozzád. 

+1 Ne felejtsétek el: a szalonban is ajánlhatjátok az őszi hajszíneket!

Eddig nagyrészt csak a közösségi médiáról írtunk, de a legfontosabbat még nem is említettük. A legjobban és leghatékonyabban ugyanis mégis csak az élő kommunikáció során, személyesen, vendéged kinézetét látva tudsz ajánlani. Ha tehát valaki a szalonodba lépve tanácstalan, nézd meg őt, az arcformáját, a bőre és a szeme színét és ajánld Neki azt az őszi hajszínt, ami leginkább hozzá való. 

Szöveg forrása: HJI

Képek: Canva és Fodrászinfó Pro Csoport