Keresés

Step by Step: Így készül a lehengerlő Shag frizura!

A fantasztikus Shag frizura elkészítéséről olvashattok!

A Sam Villa Professional legújabb koncepciója, a Lived-In Precision valóban a precizitásnak él, ezt pedig nem mutatja be jobban semmi, mint az a Shag frizura. Ennek elkészítését maga Sam Villa mutatta be nekünk lépésről-lépésre.

Sam Villa tanácsa a Shag frizura elkészítéséhez

Sam Villa a társalapítója és egyben kreatív igazgatója a Sam Villa Professional márkának, emellett a Redken globális művészeti nagykövete. 6 lépésben mutatta be a „The Christi Disconnected Shag” névre keresztelt frizurát.

„Szeretem szárazon vágni a frufrut, mert úgy jobban tudom követni a természetes ívét. Egy fontos tanácsom lenne: ne vegyél fel nagy passzékat a vágás során, a kisebb szakaszok sokkal precízebb hatást keltenek.” – magyarázta Villa a Shag frizura vágása közben. – „Az ujjad szögére mindig ügyelj!”

Shag frizura

Íme 6 lépés a Shag frizura eléréséhez!

1. A frufru kialakításához tartsd a hajat természetes esésében egy nagyfogú fésűvel úgy, hogy a passzé párhuzamos legyen a talajjal. A Sam Villa Signature 5,5’ ollóval én függőleges szögben, pontvágással vágom a hajat a kívánt hossz eléréséhez. Ezután fésüld természetes esésében a frufrut, és a fésű, valamint az olló segítségével “ütögesd” a tincseket a helyükre. Ha szükséges, használj finom fogazatú fésűt!

Step 1

2. Hogy lágyabbak legyenek a végek, vegyél fel függőleges passzékat az arctól távol, és a sarkak felé haladva készíts pontvágást. Ez egy remek puhítási technika.

Step 2

3. Válassz le egy második vízszintes részt közvetlen az állkapocs fölött, és a fésű segítségével vizuálisan jelöld meg a vágás vonalát. Határozd meg a hosszát mindkét oldalon és hátul úgy készítsd el, hogy enyhén megemeled a hajat, majd a kívánt hosszon pontvágást végzel.

Step 3

4. Végezd el az előbb bemutatott technikát a másik oldalon is. A szögben végzett vágás vastagabb, míg a a függőleges vágás lágyabb hatást eredményez.

Step 4

5. A réteges hatás fokozása érdekében készíts függőleges metszeteket is. Tartsd távol a hajat a fejtől, és pöccintő mozdulatokkal távolítsd el a felesleges súlyt középtájtól a hajvégig. Erre a Sam Villa Signature Series borotvát ajánlom. Tartsd függőlegesen a borotvát, a vízszintes szög ellentétes hatást kelt, és lágyítja a vonalakat is.

6. A fixálás és a tömeg kiemelésének érdekében permetezd be a tincseket a Redken Wax Blast 10 termékkel, miközben szárítod a hajat. A simább frufru görbületért használd a Sam Villa Signature Series Sleekr professzionális hajvasalót és a Thermal körkefét.

KREDITEK

Haj: Sam Villa

Művészeti vezető: Teresa Romero

Fényképész: Nico Norsdström/Obsidian and Blush

Eszközök: Sam Villa

Termékek: Redken

Smink: Tanya Ortega and Leticia Tapia

Ruhatár: Michi Lafary/Obsidian and Blush

Modell: Christi Ho

Egy másik shag frizura Sam Villa-tól

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)