Keresés

L'Oréal Professionnel INOA: az olaj alapú hajfesték felhasználási módjai

Egy kis segítség az INOA használatával kapcsolatban!

A L’Oréal Professionnel szortimentjében rengeteg innovatív termék közül válogathatunk. Ezúttal az INOA olaj alapú hajfesték felhasználási módjaiba nyújtunk betekintést, hogy a szalonmunka során több modern színváltoztatási technikát is könnyedén el tudj végezni. Személyre szabott árnyalatok készítése, őszhajfedés vagy French Glossing szolgáltatás a cél? Mutatjuk a megoldáshoz vezető utat!

Hajfestés az előremutató ODS-technológiával

Egy gyönyörű hajszín megvalósítása legalább annyira függ a szakember tehetségétől és a festési technikától, mint a megfelelő termékhasználattól. Fodrászként mindig tudni kell, hogy pontosan milyen anyaggal és mit vagyunk képesek elérni, ezért is fontos, hogy mindig megtaláljuk az elképzeléseinkhez és a vendég igényeihez passzoló eszköztárat. A L’Oréal Professionnel ammóniamentes INOA hajfestékei megannyi lehetőséget kínálnak ehhez, ami elsősorban a sokrétű ODS-technológiájának köszönhető. De mit is jelent az, hogy ODS?

AZ INOA HAJFESTÉKEK OLAJOS VIVŐKÖZEG TECHNOLÓGIÁJA

Az ODS-technológia nem más, mint az olajos vivőközeg technológia rövidítése. A L’Oréal Professionnel INOA hajfestékek így lettek megalkotva, hogy a gyártók ezzel még magasabb szintre emeljék a termékek hatékonyságát. Ennek köszönhetően a hajat akár 35 perc alatt 3 színmélységgel is fel lehet világosítani, mi több, segítségével a 100%-os őszhajfedés is lehetséges. Az már csak hab a tortán, hogy a termékek könnyen keverhetők és használhatók, így a végeredmény mindig egyenletes és hosszantartó.

INOA-kisokos: kikeverés és felvitel

Az INOA hajfestékek használatakor a keverési arány minden esetben 1:1. A folyamat első lépése, hogy 60 gramm festéket kimérj egy nem fémes anyagból készült tálkába, majd mindemellé 60 gramm INOA Oxydant Riche előhívót keverj. Ha ezzel megvagy, akkor jöhet is az anyagfelvitel, ami két módon történhet:

 • Felvitel a hajtőre: a krémes állagának köszönhetően az INOA tökéletesen hozzátapad a hajhoz. Ezért nincs is más dolgod, mint eloszlatni a keveréket a hajtőn, úgy, hogy közben a tincsek a megfelelő módon át legyenek itatva vele. Fontos: a hatóidő közben (35 perc a hajtő megfestésének befejezésétől számítva) a festett haj érintkezhet a fejbőrrel!  
 • Ráhúzás: a ráhúzáshoz alkalmazott hatóidő a színváltoztatás mértékétől függően határozható meg. Ezért kisebb színmódosítás esetén a ráhúzást 5 perccel, közepes színmódosításnál pedig 20 perccel a a teljes hatóidő vége előtt kell elvégezni. Jelentős változtatás esetén azonnali ráhúzást kell csinálni. Pro tipp: soha ne adj vizet a ráhúzáshoz használt keverékhez!
Dalotti Gergő, a L’Oréal Professionnel oktatója is gyakran használja az INOA hajfestékeket

Az olaj alapú hajfesték felhasználási módjai

#1 ŐSZHAJFEDÉS

Az INOA-őszhajfedéshez 20 V Oxydant Riche előhívót kell használni.

 • Maximum 70%-os őszhajarányig alkalmazd a kívánt festékárnyalatot (60 g + 60 g oxydant)!
 • 70% feletti őszhajarány esetén a kívánt árnyalatból egy fél tubust (30 g) kell összekeverni fél tubus (30 g) azonos színmélységű alapárnyalattal vagy arany alapárnyalattal 20 V Oxydant Riche előhívóval (60 g). A munkát mindig a fej elülső részén kell kezdeni és a kontúrvonalaknál kell befejezni.

#2 ÁTTETSZŐ ÁRNYALATOK KÉSZÍTÉSE: INOA CLEAR

Az INOA CLEAR hozzáadásával áttetszőbb vagy kevésbé intenzív színeredményt kaphatsz, ha az alapárnyalattól eltérő tónusú festéket használsz:

 • Attól függően, hogy mennyire áttetsző eredményt szeretnél kapni, az adagoláskor 1⁄4 és 1⁄2 rész között válaszd ki a Clear részarányát.
 • Világos, természetes alapok (6, 7 vagy 8) esetén, 30 V erősségű Oxydant Riche előhívóval dolgozva, keverj össze 1⁄2 rész Cleart + 1⁄2 részt a kívánt árnyalatból, hogy egy kicsit világosabb eredményt kapj.

Példa: 7-es természetes alapon 30 g Clear + 30 g 10,12 + 60 g Oxydant Riche előhívó (30 V)

A videóban elkészített hajszín Receptúrája:

Tő: INOA 9,12 + 8,13 (1:1) + 3%

Hajhossz: INOA 9,13 + ,23 + CLEAR (1:1:3) + 3%

#3 VÖRÖS ÁRNYALATOK KÉSZÍTÉSE: INOA REDS

Az INOA REDS festékek alapárnyalatok hozzákeverése nélkül is intenzív színeredményt biztosítanak bármilyen 0-100% közötti őszhajarány esetén. Vörös árnyalatok használatakor erősen javasolt azonnali ráhúzást alkalmazni, függetlenül attól, hogy mennyire fakult ki a szín a hajhosszon és a hajvégeken.

A Carmilane, DM5 és Rubilane kromatikus árnyalatok saját árnyalatcsaládjukon belül keverhetők egymással, de nem keverhetők:

 • alapárnyalatokkal,
 • arany alapárnyalatokkal,
 • intenzív alapárnyalatokkal,
 • egyéb árnyalatot is tartalmazó INOA festékekkel.

Pro tipp: az Inoa Carmilane árnyalatoknál különösen figyelj arra, hogy a felvitelnél ne kerüljön termék a kontúr körüli bőrre.

#4 ÁTMENETES SZÍNEK ÉS HAJFÉNYFOKOZÓ SZOLGÁLTATÁS: FRENCH GLOSSING

Ha átmenetes színeket szeretnél elérni egy hajfényfokozó (French Glossing) szolgáltatással, akkor az INOA hajfestékek ebben is jó barátaid lesznek. Ez a folyamat két nagy lépésből áll:

1. a lenövés tökéletes fedéséből,

2. a DiaLight hajfényfokozó ápolásból.

A megfelelő DiaLight árnyalat kiválasztásához annyit kell tudnod, hogy mindig 2 vagy 3 színmélységgel világosabb festéket kell kiválasztanod. A DiaLight felvitelének ütemezésekor az a fontos, hogy a két keverék (hajtő és hajhossz) öblítése végül egyszerre történjen.

Pro tipp:

 • Használj 6 V (1,8%) oxydantot kevésbé intenzív pigmentálás és egy áttetszőbb eredmény érdekében!
 • Használj 9 V (2,7%) oxydantot normál pigmentálás, egy intenzívebb színeredmény érdekében, illetve egy sötétebb árnyalat eléréséhez!

Technikai tudnivalók a festék használatához

A speciális ODS-technológiának köszönhetően az Oxydant Riche előhívó elválaszthatatlan részét képezi az INOA-festékkeverékeknek. Emiatt már hagyományos előhívóval szigorúan tilos helyettesíteni!

AMIT MÉG FONTOS TUDNI:

 • Ha hajtő festésekor az őszhajfedés szabályait alkalmaztad, akkor készíts új keveréket a hajhossz és a hajvégek festéséhez alapárnyalat vagy arany alapárnyalat hozzáadása nélkül!
 • Ha 30 V erősségű Odydant Riche előhívót használtál a hajtőn, készíts új keveréket 10 vagy 20 V erősségű előhívó alkalmazásával a hajhosszra és a hajvégekre – a hajrostok igénybevételének mértékétől vagy a sötétíteni kívánt színmélységektől függően.
 • Vastag szálú vagy ellenálló haj esetén az őszhaj fedésére vonatkozó szabály 50%-os őszhajaránytól érvényes.
 • Intenzívebb vagy telítettebb színeredmény biztosítása érdekében a hűvös árnyalatokhoz az intenzívebb alapárnyalatok (,0) használata javasolt.

Forrás és képek: L’Oréal Professionnel