Keresés

STMNT: a márka, ami felülírja a borbély standardokat

Mutatjuk, hogy mit tudhatsz erről a kiemelkedő márkáról: STMNT!

A borbély szakma újbóli felvirágzása és kiteljesedése sok fodrász számára új kapukat nyitott meg. A szakmai önkifejezés a férfi haj– és szakállvágás területén is egyre jelentősebbé vált, aminek hatására mi már csak arra eszméltünk fel, hogy nemcsak a világ, de Magyarország is tele van tehetségesebbnél tehetségesebb barberekkel. Beke Balázs és Gambár Erik neve bizonyára ismerősen cseng, hiszen az iparág ikonikus karaktereivé váltak. Olyannyira, hogy a számtalan hazai és nemzetközi elismerés mellett, most még az új, innovatív borbély márka, a STMNT (=STATEMENT) nagyköveteinek is felkérték őket. Ez a brand bizony felülírja a korábban megszokott barber standardokat – lássuk, mit kell tudnod róla!

Három individuum egy márka

Milyen az, amikor három kreatív, tehetséges és elismert barber egyesíti a tudását? Erre a kérdésre, maga a STMNT márka a válasz, ami egyszerűen új alapokra helyezi a borbély szakma alfáját és omegáját. A brand egy olyan férfi haj– és szakállápoló termékcsaláddal debütál, amiben a megálmodók összes:

  • kreativitása,
  • szenvedélye,
  • individualitása

benne rejlik. A szortiment fejlesztésekor, a szakemberek még a saját határaikat is átlépték, és olyan kivételes formulákat hoztak létre, amik még az ő elképzeléseiket is felülmúlták. Így jöhetett létre három különálló styling kollekció, és öt olyan sikertermék, ami egytől egyig felülmúlja a korábban megismert borbély standardokat. De hogyan képes erre egy márkaképviselet a mai világban, amikor már minden kihívásra akad egy megoldást elősegítő szortiment? Legfőképp úgy, hogy a hátterében három nagyon karakteres és profi szakember áll, akik kívül-belül ismerik a borbély szcénát. Pontosan jól tudják, hogy mikor és mire van szükség: nem csak azért, mert megtanulták, hanem mert ki is próbálták.

STMNT, egy új borbélyforradalom kezdete

A STMNT márka megálmodói

Az STMNT filozófiája és szellemisége gyakorlatilag a márka három alapítójának identitására épül: a szabadság megélésére, a személyre szabottság adta kreativitásra, illetve a bizalom és a stílus visszatükrözésére. No, de lássuk, kik azok, akiknek egy ilyen felszabadult, élettel teli, barber szíveket megdobogtató brandet köszönhetünk!

#1 JULIUS CVESAR (JULIUS ARRIOLA)

“A barber világban és a social media platformokon az emberek Julius Cvesarként ismernek, tinédzserkorom óta foglalkozom hajvágással. Eredetileg San Fransiscóból származom, de igazán Los Angeles-ben találtam rá önmagamra, mert ott sikerült kimerészkednem abból a helyzetből, hogy kizárólag a szék mögött álljak. Oktató és nemzetközi ‘platform művész’ vagyok, a munkáim a világ minden tájára elvittek már, Japántól kezdve egészen Nagy-Britanniáig (és a kettő között mindenhová).

Nem azért kezdtem el hajat vágni, mert szerettem volna, hanem mert muszáj volt. Tudom, hogy milyen érzés, amikor kevésből kell megélni, ezért a borbélyság iránti szenvedélyem arra használtam, hogy elinduljak az utamon. Az a vágyam, hogy folyamatosan, megállás nélkül megújítsam az iparágat. Azért vagyok itt, hogy a világgal megoszthassam az arról alkotott víziómat, ahogy a művészetet és a divat iránti szeretetemet a fodrászatba fordítom.”

Julius Arriola aka. Julius Cvesar

#2 STAYGOLD (SOFIE POK)

“Az emberek Staygoldként ismernek, los angeles-i fodrász vagyok, és hivatásszerűsen már a 20-as éveim eleje óta dolgozom a szakmában. Hiszek abban, hogy az életben pont annyit kapsz, mint amennyit adsz, ezért napról napra szeretnék egyre jobbá válni. Azért osztom meg a tapasztalataimat, hogy a barber szakmát egy annál sokkal jobb hellyé tegyem, ahol én belekezdtem. Az elszántságom vezetett oda, hogy nemzetközi oktatóvá váltam. Nagyon fontos számomra a tanítás, mert igazán az hajt engem, hogy a többi stylistot és fodrászt inspirálhatom. A hajvágás az emberekkel való kapcsolatteremtésről szól. Ez sokkal többet jelent annál, minthogy hajakat készítünk. Ez sokkal inkább egy érzelem, amit átadunk azoknak, akikkel kapcsolatba kerültünk. Az élet az, amivé teszed; a jövődet Te alakítod!”

Sofie Pok aka. Staygold

#3 NOMAD BARBER (MIGUEL GUTIERREZ)

“Eredetileg Nagy-Britanniából, Liverpoolból származom, a szakmában Nomad Barberként váltam ismertté. Tinédzserkorom óta fodrászkodom, de akkor kerültem igazán a figyelem középpontjába, amikor úgy döntöttem, hogy körbeutazom a világot és dokumentálom a barber szakmát. Rájöttem, hogy nemzetközi szinten nem sok mindent tudunk a borbélykultúráról, gondoljuk például Indiára, Nepálra vagy Kínára. Végül lehetőséget láttam abban, hogy az utazás és a fotózás iránti rajongásomat az emberek és a barber szakma felé tanúsított szenvedélyemmel ötvözzem. Lenyűgöző volt ennyi országot és fodrász megismerni, az utazásaim során rengeteget tanultam, mind magán–, mind szakemberként. A hajvágás szimbolikájának sokszínűsége lenyűgözött: a kínai csecsemők első ‘Full Moon’ hajvágásától kezdve, egészen az afrikai maszáj férfiak frizurájának státuszt jelképező frizurájáig. Az utazás hatalmas inspiráció volt számomra, aminek hatása a berlini és a londoni üzletemen is látszódik.”

Hazai vizeken Beke Balázzsal és Gambár Erikkel

Most már reméljük kellően felcsigáztunk a STMNT brand sokoldalúságának bemutatásával, de evezzünk csak kicsit a hazai vizekre! Ha azt gondoltad, hogy bármiről lemaradsz, most megnyugtatunk: szerencsére nálunk is elérhető a borbély szakmát újradefiniáló brand és szortiment. A márka hazai képviselete – Beke Balázs és Gambár Erik – a tőlük megszokott minőségben és professzionalizmusban hozzák el mindenki számára azt a tudásanyagot, amit a STATEMENT-ről tudni érdemes!

A STMNT hazai nagykövetei: Beke Balázs és Gambár Erik

Tudtad?

Az STMNT hivatalos oldalán, oktatóvideók formájában elsajátíthatsz egynéhány sajátos styling– és hajvágási tippet a barber szakma nagyjaitól. Hogy pontosan hol? ITT!

Forrás és képek: https://www.stmntgrooming.us/en/home.html