Keresés

Texturált férfi haj készítése Eric Haug stylisttal @MOSER step by step

Ezúttal egy texturált férfi haj készítéséről láthatsz step by step bemutatót!

Fodrászként Téged is új kihívásként ér, hogyha egy fiatal srác menő és divatos frizurát szeretne? Egyre gyakoribb, hogy az igények nem mindennapiak, ezért érdemes lépést tartani! Ha éppen új ötletek után nézelődsz, és szívesen megismernél egy texturált férfi hajvágást, akkor jó helyen jársz!

A bevállalós Y-generáció

Az ezredfordulós generáció (= Y-gen) folyamatosan keresi a kihívásokat az életében. Jellemző rá, hogy tagjai pontosan jól tudják, hogy mit és mikor szeretnének, hiszen a “network kultúra” intenzív befolyást gyakorol rájuk. Egészségkultusz, környezetvédelem, tudatos hozzáállás, no és persze a hirtelen érkező impulzusokra való reakció jellemzi a mindennapjaikat. Valahol épp ezeknek az ötvözete jelenik meg a stílusukban is: a klasszikus és a modern elemeke elegye, a bevállalós hozzáállás, a kísérletezés, a kreativitás és a szabadság megélése. Legnagyobb örömünkre nem csak a nők körében hódít az egyedi önmegvalósítás – a férfiak is egyre bátrabbak –, ráadásul a frizurák területén is. Számunkra nincs ennél nagyobb boldogság, úgyhogy hoztunk egy újabb MOSER inspirációt. Ezúttal Eric Haug stylist mutatja be lépésről lépésre, hogy a texturált férfi haj mitől lesz merész, tincses, igazi Y-generációs!

Figyelem: fodrászoknak és vendégeiknek egyaránt inspiráló tartalom következik!

Texturált férfi haj készítése lépésről lépésre by Eric Haug & MOSER

 • STEP 01 – első lépésként vágd le a hajat a fej tetején, egészen a halántékig!
 • STEP 02 a MOSER ChromStyle Pro segítségével alakítsd ki az oldalrészeket, az ujjaid vagy fésű segítségével! A hosszúság körülbelül 1 vagy 1,5 cm maradjon.
 • STEP 03 – ezt követően a fej hátsó részén a nyak irányába, vágd le a hajat egyenletesen!
 • STEP 04 – a nyak irányába haladva, a szekciókat vágd mindig egyre rövidebbre!
Texturált férfi haj készítése step 01-04
 • STEP 05 – a MOSER ChromStyle Pro-hoz használd az 5-ös méretű vágófejet, és a nyaktól alulról felfelé, “tisztázd” a hátsó részt! Közben a fej hátsó része és a fejtető közötti részen alakíts ki egy puha, természetes átmenetet!
 • STEP 06 – most pedig elérkezett a pillanat, hogy felkészülj a fej tetején lévő haj igazítására. A képen látható módon válaszd le a következő területet!
 • STEP 07 – úgy alakítsd ki a formát, hogy a felső rész vágóvonala rövidebb legyen, mint a fej elején és hátsó részén! Eszközként szintén a MOSER ChromStyle Pro-t használd, a munkát a fejtetőn kezdd, körülbelül 5-6 cm-es hajhosszon, majd haladj a fej hátsó része felé! A fej elején egyenletesen vágd le a hosszt, körülbelül 8-9 cm maradjon!
 • STEP 08 – végezetül az oldalrészeken alakítsd ki a pontos kontúrokat, a fülek mögött és a nyak részen is! Használd hozzá a MOSER T-CUT-ot!
Texturált férfi haj készítése step 05-08

TEXTURÁLT FÉRFI HAJ VÉGEREDMÉNY:

KREDITEK:

 • Haj: Eric Haug
 • HuM: Maria Poursanidou
 • Fotó: Michael Colella

Forrás és képek: https://www.moserpro.com/