Keresés

Szabadkezes melír készítése elméletben Farkas Fannival

Karatén utáni frizurakészítés: egy fantasztikus szabadkezes melír.

Tudjátok, mi is szeretünk napról napra inspirálódni, és akkor vagyunk a legboldogabbak, hogyha ezeket a pillanatokat veletek is megoszthatjuk. Legutóbb Farkas Fanni fodrászt kértük meg arra, hogy mutasson be nekünk egy szalonbarát, karantén utáni frizurakészítést. A szakember végül egy szabadkezes melír elkészítési technikáját hozta el nekünk, ami reméljük számodra is hasznos lesz – görgess tovább!

Farkas Fanni step by step: így készíts szabadkezes melírt vendégednek!

KIINDULÁSI ALAP:

A vendégemnek márciusra lett volna időpontja, de csak áprilisban jutott el hozzám. 6-os alappal érkezett – de frissen mosva inkább 7-es, emiatt hamar világosodik –, a hajvégek utoljára augusztusban voltak szőkítve.

Szabadkezes melír készítése: kiindulási alap

STEP 01:

Tőtől 1-1,5 cm-re Igora Vario Super Plus 3%-kal világosítottam a hajat: lentről felfelé haladva, dupla fóliával, tincsenként, szabadkezes technikával. (Mindvégig Schwarzkopf Professional termékekkel dolgoztam.)

Első lépés: a haj felvilágosítása

STEP 02:

A 30-40 perces hatóidő leteltével eltávolítottam a fóliákat. A hajvégekre felvittem a szőkítőport a fejmosótálnál, 2-5 percig hagytam, majd leöblítettem.

Második lépés: a haj szőkítése

STEP 03:

Az árnyalást a Schwarzkopf Professional Igora Vibrance termékével végeztem:

  • Hajtő: 7-0, 7-1 1:1 arányban 1,9% krém előhívóval
  • Hajvégek: Schwarzkopf TBH: 8-51, 9-49, 10-19 1:1:1 arányban 3% előhívóval 15 perces hatóidővel

A hatóidő után vendégem haját megmostam, majd megszárítottam.

Harmadik lépés: a haj árnyalása

VÉGEREDMÉNY ÉS OTTHONI HAJÁPOLÁS:

Végeredményben és összhatásában egy teljes szőke hajat látunk, de szabadkezes melírtechnikával dolgoztam. Ezt a munkámat én ombrénak hívom, hiszen a tő mindenhol sötétebb, mint a hajhossz. Vendégem már évek óta szőke, de most egy kicsit mégis a természetesebb színekhez nyúltam: bőrszínéhez is jobban illik a világos, de nem a fehér/természetellenes szőke haj. A mai trendek egyébként is a naturális, autentikus lookokat erősítik, ezért is imádok a Schwarzkopf True Beautiful Honest színeivel dolgozni – egyszerűen nem lehet melléfogni velük. Ennek a frizurának az otthoni ápolásához a Schwarzkopf Professional BlondMe termékcsalád tagjait (sampont, balzsamot, spray-t) ajánlottam.

Egy szőke hajszín a természetesség jegyében

PRO TIPPEK FARKAS FANNITÓL:

  • Ezt a típusú hajszínt azoknak ajánlom, akik teljes egészében szeretnének szőkék lenni, de a hajtövüket nem szeretnék világosítani vagy festetni.
  • A natúr színeknek ebben az esetben is érdemes fényt adni egy hajszínezővel.
  • A frissítést 2-3 hónap után javaslom, de csak akkor, hogyha az otthoni hajápolás is megfelelő, professzionális termékekkel történik.
  • Egy ilyen jellegű szabadkezes melír elkészítésére érdemes minimum 2,5 órát számolni.
Farkas Fanni portré

Forrás és képek: Farkas Fanni!

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)