Keresés

2017 és 2018 legmenőbb hajszíntrendje: Tiger Eye Hair Color

Tiger Eye Hair Color, azaz két év legnagyobb hajszíntrendje.

A világ szépen lassan elérkezett oda, mikor a trend már nem a kifutókon születik, hanem a véleményvezérek Instagram posztjaiból növi ki magát. Így van ez most is, ezúttal 2017 legújabb hajfestési trendjével kapcsolatban, mely a Tiger Eye Hair color, azaz a tigrisszem melír névre hallgat és úgy néz ki, hogy a 2018-as évben is igazán meghatározó lesz. Ha még nem ismerted, itt az ideje megismerned!

2017 és 2018 legmenőbb hajszíntrendje: Tiger Eye Hair Color

Emlékszel még az ombre hajfestésre? A tőrészen sötétebb, a hajvégeken világosabb szín. Vagy éppen fordítva, a lényeg a finom átmeneten van. Vagyis volt. Először a gesztenyebarna és mézszőke páros hódított, aztán elérkezett a végtelen kombinációk kora. Mindent láttunk mindennel, kreatívan szépen és elkeserítően otrombán. Megjelentek a kontármunkák és a sajátos stílusú „home-brék”, azaz az otthon készített rettenetek, majd a nagy helyrehozások előtte-utána fotói a fodrászok Insta és Facebook falán.

Az ombrét aztán több technikai megoldás követte: jött a sombre, a balayage, a crownlight és a többiek. 2016 régi-új hajfestési technikáiról itt olvashatsz bővebben.

2017 legújabb hajfestési trendje

A legújabb trend a Tiger Eye Hair, azaz tigrisszem melír, ami az Insta divatdiktátorai szerint 2017 legmenőbb hajfestési trendje és amely a tigrisszem nevű kőről kapta nevét. A tigrisszem – más nevén sólyomszem – színe aranysárga és sárgásbarna. Ritkán egyszínű az egész darab, általában vékonyabb-vastagabb aranysárga sávok váltakoznak a sötét alapszínnel – és ezzel meg is érkeztünk a trend lényegéhez.

Ha megnézünk egy tigrisszem kvarcot, jól látjuk, hogy a sárga, a barna és az arany összes árnyalata megtalálható benne. Ez ihlette a legújabb hajfestési technikát is. A tigrisszem hajfestés a vendégek és fodrászok nagy kedvence ez évben, de ne aggódjunk: 2018-ban is meghatározónak számít. Mindenképp a technika mellett szól, hogy alkalmazásával a lenövés-hatás minimalizálható, így az újrafestési idő is kitolható.

Képek: Pinterest

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)