Keresés

Tombácz Zsuzsa 40 éve a fodrászszakmában

Tombácz Zsuzsa fodrászmesternek küldjük születésnapjára a korábbi interjút!

Tombácz Zsuzsa fodrászmester 40 éve van a fodrászszakmában. Ennek megünnepléseként egy nagyszabású rendezvényt szervezett 2017-ben, Night of Excellence címmel. Születésnapi üdvözletként küldjük ezt a korábban vele készített interjút neki, amiben a rendezvényről, a szakmáról és a sok-sok éves tapasztalatáról beszélgettünk a fodrászmesterrel.

Az interjú 2017. november 20-án készült.

Milyen esemény lesz a Kiválóság Éjszakája?

Tombácz Zsuzsa: A jubileumi divatgála keretében egy színpadon lépnek fel a szakma azon kiválóságai (fodrászok, sminkesek), akikkel az elmúlt 40 év valamely időszakában együtt dolgoztunk.

A 2017-es Night of Excellence beszámolóját itt olvashatjátok.

Miért ezt a formát választottad szakmaiságod bemutatásaként?

Szeretném a szakmabeli kollégákkal együtt megünnepelni ezt a jeles napot, hiszen velük együtt értem el az évek során a szakmai sikereimet.

Kiket kértél fel fellépőknek?

A fodrász fellépők név szerint: Arató Krisztián, Bozsics Katalin, Csányi György, Dobcsányi Dániel, Hintenberger Máté, Jaksa Anikó, Kormány Eta, Kovács Alexandra, Presztóczki Veronika és Váradi Katalin, továbbá sztárvendég: Veress-Győri Sándor. Sminkes fellépők: Dudás Barbara, Kovács Barbara, Márki Bernadett, Sipos Zita és Palkó-Keresztes Virág. A sminkesek esetében vagy én kértem fel őket, hogy egy-egy munkámhoz készítsenek sminket a modellemnek, vagy ők kértek fel, hogy az általuk készített sminkhez én készítsem a frizurát.

Tombácz Zsuzsa: alkalmi frizura

Jeles névsor a szakma kiválóságaiból. Mit szeretsz a kollégák szakmaiságában?

Nagyon nehéz lenne kategorizálni ezeket a kollégákat, hiszen mindenkinek megvan a saját erőssége, a sajátos stílusa, technikája. Akikkel a legtöbbet dolgoztam: Kormány Eta, Bozsics Katalin, Váradi Katalin. Ők sok-sok éven keresztül képviselték Magyarországot különböző külföldi rendezvényeken is. Mondhatom azt, hogy sok esetben több időt töltöttem velük, mint a családommal. Dobcsányi Dániel nálam tanulta a szakmát, aki már a tanulói időszakában is nagyon aktív volt, majd később Angliában folytatta a tevékenységét, ahol egyre sikeresebb lett a szakmai tudása által. Presztóczki Veronikának az édesapja még engem oktatott a fodrászatban, majd felcserélődött a szerepünk, és a lányát: Veronikát már én készítettem fel a fodrászversenyekre. Hintenberger Máté és Jaksa Anikó később csatlakozott a csapathoz. Ha megnézzük munkásságukat, eredményeik is bizonyítják sikerességüket. Arató Krisztián életem pillanatképeiben jeleníthető meg. Amit eltervezett, azt meg is valósította.

Csapatunk legfiatalabb tagja Kovács Alexandra, akihez szakmailag csupán pár hónapja kerültem közel. Nagyon céltudatos, minél több tudást szeretne a magáénak tudni.

Végül, de nem utolsó sorban, Csányi György az, aki már VII. osztályos kora óta érdeklődött a fodrászat iránt, vele nem sokkal később találkoztam. Gyurival a mindennapokban is együtt dolgozom, frontember az üzleti életemben is, együtt képviseljük a céget.

Tombácz Zsuzsa: alkalmi frizura

Milyen tekintetben lesz ez az esemény eltérő a többi fodrászos rendezvénytől?

A fodrász rendezvények nagy része bemutató, vagy verseny, ahol a munkafolyamatokat végig látják a nézők. Ez a jubileumi rendezvény viszont egy show-műsorral egybekötött divatgála égisze alatt kerül megrendezésre. Itt nincs verseny, az általam felkért fodrászok és sminkesek, valamint a sztárvendég egy gálaműsoron vesznek részt. Úgy gondolom, hogy a divatgálán résztvevő szakemberek egyaránt bővíthetik tudásukat a látottak alapján és inspirálódhatnak a legújabb trendekből.

A márkafüggetlenség nálad is fontos volt az esemény összeállítása során?

A rendezvénnyel elsősorban az a célom, hogy mi, szakemberek – cégtől függetlenül – egy színpadon mutathassuk be a munkáinkat, illetve ezen a rendezvényen a cégek is jelenjenek meg, hiszen az én időszakom elején még természetes volt, hogy a szakemberek és a cégek együttesen jelentek meg egy közös rendezvényen.

Mióta készülsz erre a rendezvényre?

Két évvel ezelőtt elindult egy rendezvény szervezése, amelyen én is megjelentem volna saját blokkal, az általam kigondolt ötlet alapján voltak terveim frizurák kialakítására. Sajnos ez a rendezvény akkor elmaradt, és én félkész állapotban hagytam minden tervezett munkám. Mivel közeledett a 40 éves szakmai jubileumom időpontja, innen jött az ötlet számomra, hogy az elkezdett és félbehagyott munkát befejezve, illetve tovább folytatva egy önálló divatgála és show műsor keretében valósítom meg az akkori, illetve újabb elképzelésemet.

Tőled mit láthatunk a színpadon?

A műsor során a színpadon bemutatásra kerül a múltbéli munkáimból egy kis ízelítő, majd napjaink trendjeiből is, illetve az 5 sminkes által megtervezett és elkészített sminkhez én készítem el a frizurákat.

Szakmádban töltött 40 éved alatt mire vagy a legbüszkébb?

A legbüszkébb arra vagyok, hogy a szakmai oktatásomon fejlődő versenyzők többnyire sikeres eredményeket érnek el. Ami viszont nagyon meghatott érzelmileg, hogy a jubileumi divatgálával kapcsolatosan azok a szakemberek, akiket felkértem, többnyire elfogadták az invitálást, és több esetben kaptam olyan visszajelzést, hogy megtiszteltetés számukra ez a felkérés. Szeretném kihangsúlyozni, hogy ezzel a nappal üzenetet adhatunk a jövő nemzedék számára a szakmai tudás folyamatos fejlesztése és a szakmai összefogás tekintetében.

Tombácz Zsuzsa: alkalmi frizura

Mi az, amit még nem értél el a szakmádban, de vágysz rá?

Úgy gondolom, hogy a lehetőségeimhez képest többnyire elértem a kitűzött céljaimat, de természetesen vannak még megvalósításra váró terveim, azonban ezek még nem publikusak.

Ki a szakmai példaképed?

Szakmai példaképem országon belül és kívül is sok van. Nehéz kiemelni egy-egy embert, hiszen mindenkinek más-más a szakmaisága, stílusa. Egyvalakit azonban ki szeretnék emelni, aki több esetben oktatott már a szegedi Talent Akadémián és oktatása mindig nagyon pozitívan hatott rám, az pedig nem más, mint Veress-Győri Sándor.

Képek: Tombácz Zsuzsa

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)