Keresés

Tóth Márk, a L'Oréal Style & Colour Trophy nemzetközi döntőse

Tóth Márk a nemzetközi döntőben! Vele beszélgettünk.

A L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy a fodrász szakma egyik legrangosabb versenye, amelyen idén a világ minden tájáról, több mint 4500 szakember vett részt. A megmérettetés fókuszában az utóbbi években töretlen népszerűségnek örvendő hajfestési technika, a francia balayage állt. A hazai döntőt Tóth Márk nyerte meg, akit végül be is választottak a 9 nemzetközi döntős közé. Hogy miért csodálatos hír ez? Mert így ő a második magyar, akinek sikerült idáig eljutnia a verseny során! Kíváncsiak voltunk arra, miként készül a megmérettetés utolsó fordulójára. Interjú következik.

Mit jelent számodra a francia stílus, mit képvisel a francia nő?

Számomra a francia stílus a finom nőies vonalat képviseli, ami soha nem túlmunkált – a természetességet és az egészséges divatot sugallja. A szalonmunkában, vendégeim hajának elkészítése közben is odafigyelek arra, hogy minél jobban tükrözzem ezeket a vonásokat.

Tóth Márk hazai győztes pályamunkája

Mindezt hogyan valósítottad meg az általad készített, eddigi két pályamunkában?

Rengeteget inspirálódtam hazai és nemzetközi coloristoktól. A járványidőszak előtt rengeteg lehetőségem volt külföldi továbbképzésen részt venni, ahol rengeteg technikát, mozdulatot megfigyeltem. Ezeket továbbfejlesztettem, valamint saját stílusomra formáltam. Szabadidőmben munka után, hétvégén saját szalonomban teszteltem az új módszereket, különböző modelleken. Ez azért volt fontos, mert vidéki (kőszegi) szalon vagyunk, és a modelljeim budapestiek voltak. A stylingtechnikákat különböző sütővasakkal próbáltam ki, hogy megtaláljam azt a finom laza hullámot, amivel egészséges, fényes és telt hajat tudok létrehozni. A french balayage technikáknál mindenkinek megvan a saját ujjlenyomata, pont ezáltal lesz egyedi. Fontos a profi eszközök használata és a megfelelő szőkítő termékek használata.

Te vagy a második magyar, aki bejutott a nemzetközi döntőbe a dobogósok közé. Milyen érzés ez számodra?

Hatalmas megtiszteltetés és egyben felelősség számomra, hogy ezúttal én képviselhetem hazánkat. Minden tudásomat és tapasztalatomat be fogom vetni a nemzetközi porondon. Mindezek mellett az is külön elismerés számomra, hogy a magyar zsűri tagjai bizalmat szavaztak nekem.

Már egy ideje tudod, hogy Te is döntős vagy. Mennyire volt nehéz ezt magadban tartanod, és nem világgá kürtölni?

Számomra egy új világ volt az online fodrászverseny, ám úgy gondolom, hogy a L’Oréal Professionnel életében is egy mérföldkőnek számított az idei megmérettetés. Nagyon szoros, kötött forgatási időpontokat kellett tartanunk a nemzetközi zsűri kérésére. Az eredmény publikálásával kapcsolatban, a nehézséget az jelentette számomra, hogy az örömömet csak a szűk családi és baráti körömmel tudtam megosztani, mivel nagyon sok kívülálló személy és vendég érdeklődött nagy szeretettel az eredmény iránt.

Tóth Márk a L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy hazai döntőjének eredményhirdetése után

Mennyit gondoltál a versenyre az elmúlt időszakban?

A mindennapjaim részévé váltak a verseny körüli gondoltatok. Nagy megkönnyebbülés volt, amikor már elkészültek a felvételek, képek és tudtam, hogy ennek befejeztével már túl vagyunk a munka nagy részén. Számomra azonban a legfontosabb az volt, hogy elégedettség töltsön el az eredménnyel kapcsolatban, amelynek megvalósítása sikerrel járt.

Mit gondolsz, mit tanulsz abból, ha megnyered a versenyt és abból, ha esetleg nem nyernél?

A már eddig elért helyezéssel is rengeteget nyertem: például tapasztalatot és szakmai alázatot. Ha a nemzetközi döntőt is sikerül megnyernem, akkor a versenyen keresztül megismert embereket és a kialakított kapcsolati tőkét kamatoztatni tudom majd a továbbiakban. Ezenkívül nagy lehetőség, hogy a szakmaiságomat meg tudom mutatni a RLH Show 3. epizódjában (a Ruin Le Hair Show, a L’Oréal Professionnel inspiráló oktatási videósorozata – a szerk.), amelyet több százezer fodrász tekint meg szerte a világban.

Kifejezetten ebben a versenyben kik segítették eddigi munkádat?

Nagy segítséget jelentett számomra a családom – édesanyám Tóthné Danka Katalin –, emellett testvérem, Tóth Szandra, és további barátaim, kollégáim. A sikerem kulcsa abszolút a csapatmunkában rejlik, hiszen Tóth Szandra fodrásztechnikusom és Klatz Norina modellem mindketten tapasztalt versenyzők. Az eredményességemhez hozzájárult az is, hogy az előző Style & Colour Trophy nyertese, Feri Emese megosztotta velem gondolatait.

A korábbi Style & Colour Trophy hazai győztese, Feri Emese és modellje

Jellemezd kérlek egy-egy gondolattal a versenytársak munkáit. Mi tetszik bennük, melyiket tartod igazán kiemelkedőnek, és miért?

Versenytársaim munkája tükrözi a Style & Colour Trophy nívósságát és színvonalát. Úgy gondolom, hogy a mezőnyben elkészült hajak mindegyike megállta szakmailag a helyét. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a zsűri értékelése. A megmérettetés nagyon jó hangulatban zajlott a L’Oréal Professionnel Akadémián, hiába volt verseny, mindvégig baráti hangulat uralkodott.

Látva a nemzetközi mezőnyt: mit gondolsz, a munkád bekerül az első három közé?

Maximális pozitivitással állok a nemzetközi döntőhöz, mert véleményem szerint minden befektetett idő és energia meghozza a gyümölcsét. Bízom abban, hogy a munkám a nemzetközi zsűri tetszését is elnyeri, és ezzel felkerülök a dobogóra.

Szurkoljunk együtt Tóth Márknak!

Márk esélyes arra is, hogy hazahozza a közönségdíjat, olyan országokkal szemben, mint Ausztrália, az Egyesült Államok, Franciaország, Japán, Kanada, Mexikó, Oroszország és Olaszország. Szavazatoddal Te is befolyásolhatod a verseny alakulását, amihez nem kell többet tenned, mint IDE kattintani, és letenni a voksodat Márk munkája mellett! ✌️

Képek: Tóth Márk