Keresés

Francia balayage: a trend, ami újradefiniálja a hajszínváltoztatási igényeket

A francia balayage és általánosságban a balayage kimeríthetetlen választéka.

A szabadkéz technikák töretlen sikernek örvendenek az elmúlt években. Hiába érkeznek újabbnál újabb divatirányzatok, a vendégek továbbra is ragaszkodnak a balayage minden megvalósítási formájához. Nem véletlen, hiszen kiaknázatlan lehetőséget biztosítanak a megújuláshoz, és hosszú távon képesek kiszolgálni a hajszínváltoztatási igényeket.

A L’Oréal Professionnel csapata tovább fejlesztette a balayage hajfestést, és megalkotta a francia balayage, avagy a french balayage technikát, ami további népszerűséget biztosít a frizuratrendnek. A márkaképviselet trénereinek segítségével – Dalotti Gergővel és Vörös Tamással –körbejártuk a témát, hogy egy átfogó képet kapjunk arról, hogy miről is szól a francia stílussal megfűszerezett szalon– és vendégbarát megoldás.

Hagyományos balayage és francia balayage: mi a különbség?

A balayage hajfestési trend szó szerint végigsöpört a világ minden táján. A technika elnevezése ugyanis a francia eredetű balayager szóból ered, aminek jelentése nem más, mint ‘sepregetni’. Találó névválasztás volt, ugyanis jól leírja a hajfestési folyamatot. A laikusok sokáig keverték az ombre frizura elkészítésével, de később hamar kiderült, a kettő közt lényeges technikai és esztétikai különbség van.

Amíg az ombre hajfestések fóliával készülnek és a festett, illetve természetes területek élesen és látványosan elhatárolódnak egymástól, addig a balayage esetében már a színátmenet kifinomultabb, elegánsabb, a hajfesték alkalmazása pedig ecsettel és szabadkéz technikával történik. Igen ám, de mi a helyzet a hagyományos balayage és a francia balayage közti különbséggel? Hogyan tudjuk ketté választani a kettőt egymástól?

A francia balayage-t a L’Oréal Professionnel márkaképviselete keltette életre, és forradalmasította globális színvonalon. Két évvel ezelőtt, a brand 110. születésnapját ünnepelve, Magyarországra érkezett a L’Oréal két nemzetközi nagykövete, Jérémy Blanc és Pierrick Beringer, hogy bevezessenek minket az új trend és technika rejtelmeibe. Ekkor egy olyan tudást kaptunk, amivel már jól átláthatóvá vált, hogy miként érdemes megközelíteni a francia életérzést a frizura szempontjából. Az elmúlt években természetesen ez a technika sem állt meg a fejlődés útján. A L’Oréal Professionnel csapata a megújult 2021-es French Balayage képzésén azt is megmutatja, hogy hogyan lehet a hajfestési módszert egyszerre szabad levegőn, műanyag– és alumínium fóliába elkészíteni, azaz egy úgynevezett hibrid technikaként.

A francia balayage technikája 2019-ben debütált Magyarországon

5 DOLOG, AMIT FELTÉTLEN TUDNOD KELL A FRANCIA BALAYAGE-RÓL:

#1 A negative space technikájára épül: ami azt jelenti, hogy a french balayage a világos szekciókkal és az árnyékokkal játszik, kiindulási alapjának mindig az “árnyékos részek” számítanak.

#2 A világos és sötét (árnyékolt) részek játéka: a technika célja, hogy a felvilágosított területek az alattuk lévő negatív zónákba terüljenek el, ezzel biztosítva a természetes színhatást.

#3 A természetes megjelenést népszerűsíti: a french balayage segítségével olyan szofisztikált lookok készülnek, amiről elsősorban azt gondolnánk, hogy csupán a nap szívta meg a tincseket. Jelenleg a legcsodálatosabb natúr trend, ami igényességet sugároz.

#4 Laza stylinggal ötvözve éri el a “frenchness” életérzést: a francia sikk kihangsúlyozásához a francia balayage-t a messy, azaz kócos hatást keltő stylingokkal keverik a szakemberek, ezzel is forradalmasítva a természetességet, mint divatirányzatot.

#5 Professzionális szakértelmet igényel: egy olyan trendről beszélünk, aminek megvalósítása elképzelhetetlen otthoni környezetben. Jelentős mértékű precizitás és szakmai tudás áll a hátterében.

French balayage look by Jérémy Blanc & Pierrick Beringer - Fotó: Karsay Katalin

Francia életérzés szakmai oldalról

A L’Oréal Professionnel mielőtt belevágott és megalkotta a francia balayage trendet, felmérte a fodrászpiac igényeit. Az eredmény toronymagasan rámutatott, hogy a balayage közkedveltsége nem csökken, mi több, további alternatívákat kíván, ugyanis:

  • a legkeresettebb szolgáltatásnak számít – több mint 100 millió nő visel balayage-t szerte a világon;
  • a legtöbbet keresett kifejezés a hajfestés témakörén belül az Instagramon, a Google-on és a Youtube-on is;
  • egyre több nő vágyik a lágyabb, természetesebb benyomást keltő hajszínekre, ráadásul a nők 71%-a állítja, hogy a természetes megjelenésű hajszínt részesíti előnyben.

A French Balayage tehát tökéletes hajszínváltoztatási szolgáltatás, ugyanis éppen a felmérés eredményeit támasztja alá: trendi, egységes, kifinomult, természetes, és nem utolsó sorban egy kétlépéses, átmenetesen egybesimuló technika a “La French” életérzéssel és színhatással megfűszerezve. “A Francia Balayage számomra egy nagyszerű lehetőség ahhoz, hogy a vendégek hajszínét üdébbé és ragyogóbbá tudjam varázsolni néhány gondosan elhelyezett melírozott tincs segítségével.” – mesélte Vörös Tamás, L’Oréal Professionnel tréner.

Francia tincsek a gyakorlatban

DALOTTI GERGŐ MUNKÁJA:

Francia balayage előtt
Francia balayage utána by Dalotti Gergő

VÖRÖS TAMÁS MUNKÁJA:

Francia balayage előtte
Francia balayage utána by Vörös Tamás

TOVÁBBI HAJSZÍNVÁLTOZTATÁSI PRO TIPPEKÉRT KATTINTS IDE!

Forrás és képek: L’Oréal Professionnel