Keresés

A hajjal való szeretkezés technikája - French Balayage by Pierrick és Jérémy

A look&learn képzés keretében a résztvevők a French Balayage titkaiba kaptak betekintést!

Jérémy Blanc és Pierrick Beringer a mai napon megtartotta második oktatási napját is Budapesten, a L’Oréal Professionnel hazai akadémiáján. (Technikailag a harmadik, hiszen csütörtökön a L’Oréal Professionnel oktatói már láthatták ezt a képzést – ám a nagyközönség számára ez a második nap volt. – a szerk.) A look&learn képzés keretében megismerhettük a French Balayage különlegességét, különbözőségét és nem utolsó sorban technikáját is, amelyet Pierrick a hajjal való szeretkezéssel azonosított. Rengeteg meglepetést tartogatott a mai nap, fogadjátok szeretettel beszámolónkat!

Frenchness életérzés

Ahogyan már korábban is beszámoltunk róla, Jérémy és Pierrick neve már egybeforrott a L’Oréal Professionnel márkával, hiszen a világhírű fodrász duó folyamatosan járja a különböző országokat, hogy népszerűsítse saját művészetének esztétikáját. 2019. február 24-én mi is betekintést nyerhettünk a párizsi nő életérzésbe, és abba az idilli, romantikus és mégis bohém világba, amelytől egy frizurára egyértelműen azt mondhatjuk, hogy átjárja a “frenchness”.

Pierrick Beringer a French Balayage elméletéről oktat

A French Balayage és Negative Space technika kapcsolata

A Look&Learn képzés 10:00-kor vette kezdetét, amely struktúrájában folyamatosan és lineárisan vezetett el minket a francia balayage világába. Pierrick egy átfogó elmélet keretében, majd egy babafej segítségével gyakorlatban is bevezette a közönséget a festési technika rejtelmeibe.

Mi már nagyon izgatottan vártuk, hogy valami újat lássunk, hiszen valljuk be, a balayage folyamatosan az élre tör, ha festési technikákról és szalonbarát frizurák elkészítéséről beszélünk. Pierrick szintén ezzel a gondolattal alapozta meg oktatásuk fontosságát, akitől azt is megtudtuk, hogy a French Balayage gyakorlatilag egy égy ugyanaz a Negative Space technikájával, amelyről már korábban itt beszámoltunk nektek. (A korábbi cikkért kattints ide!)

Mindez nem jelent mást, minthogy a sötét területei és zónái biztosítják a természetes megjelenés harmóniáját, hiszen a világos szekciók gyakorlatilag nem léteznének az árnyékok nélkül. A legfontosabb gondolatok között szerepelt az is, hogy a francia balayage kapcsán érdemes fordítani egyet gonolkodásunkon is. Minden szakember a világosításra váró területre koncentrál leginkább, de mi van, ha az árnyékos részekből kezdünk kiindulni? Akkor történik a balayage technika forradalma, azaz megvalósul a francia stílus megszületése!

A French Balayage technikája nem más, mint “szeretkezni a hajjal”

A technika további részleteit Pierrick a gyakorlatban is megmutatta, amelynek kulcsfontosságú gondolatai közé tartozott, hogy amikor a felvitt anyagot az ujjunkkal bedolgozzuk a hajszerkezetbe, akkor lágyan, finoman és érzékien kell bánni a hajjal. Mintha csak szeretkeznénk vele! Szó esett még az ecsethasználatról – miszerint miért célszerű nem ferde sörtéjű eszközzel dolgozni -, illetve arról is, hogy a gyengédségnek milyen pozitív hozadékai vannak. Ilyen például, hogy a sötét, azaz “árnyékolt” részeket nem mossuk össze a világos területekkel.

“Frenchness” életérzés és styling

A francia styling elméleti és gyakorlati részébe Jérémy kalauzolt el minket. Szó esett arról, hogy mivel a styling a frizura elkészítésének végén történik, sok szakember ráhagyja a vendégre, hogy hogyan viseli a továbbiakban újonnan elkészült frizuráját. Ez azonban nagy hibának számít! A L’Oréal Professionnel francia nagykövete ezért mutatott néhány praktikus, egyszerű, de nagyszerű és nem utolsó sorban gyönyörű elkészítési módot! Mielőtt azonban ebbe belekezdett volna, megtudakolta, hogy a hazai közönség mivel azonosítja a francia frizura stílust. Kiderült, hogy a magyar szakemberek szinte tökéletesen tisztában vannak a francia életérzés ihlette frizurákkal. De melyek tehát ezek az alappillérek?

#1 UNDONE

Ami a “félig kész, mintha otthon készült volna” és “mintha jól beletúrnál” érzést idézi. Nem túlzottan strukturált formák.

#2 POINTED LAYERS

Itt nem kell többre gondolni, mint az élesen elkülöníthető rétegekre és annak rugalmasságára.

#3 REGROWN BOB

Idézi a lenőtt bubi frizurát, amelyben a struktúra már felbomlik.

#4 ROMANTIC URBAN

A stylingban is a természetes, hétköznapi stílust képviselik, amelyben könnyedek és légiesek a frizurák. Bontottabb hajfonatok, feltűzések, a tarkó alatti lófarok kedvelt elkészítési formái.

Finálé – 110 éves a L’Oréal Professionnel!

Miután már annyi mindent elsajátítottunk a French Balayage alapjairól, elérkezett a finálé pillanata. Rigó István, a L’Oréal Professionnel oktatási vezetője a színpadra hívta az elkészült modelleket és megköszönte Jérémy és Pierrick munkáját, illetve saját kollegái segítségét, majd azt is elárulta, hogy a mai nap még többről szólt, mint egy oktatás. A L’Oréal Professionnel most ünnepli 110. születésnapját! Ezúton is boldog születésnapot kívánunk neki!

French Balayage workshop Jérémy-vel és Pierrick-kel

A két oktatási nap legnagyobb dobása azonban csak az elméleti háttér és a bemutatók után következett! A jelentkező fodrászok a gyakorlatban is együtt tanulhattak a két francia sztárfodrásszal és elsajátíthatták mindazt, amit a délelőtt folyamán megismertek. Úgy gondoljuk ebben a két napban senki nem maradt izgalmak nélkül, hiszen a balayage egy valóban teljesen új megközelítését ismerhettük meg a L’Oréal Akadémia falai között!

Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt az izgalmas napot a L’Oréal Professionel-nek!

Ha pedig lemaradtatok, ne szomorkodjatok! Lépjetek be a Fodrászinfó Pro közösségbe és nyerjetek betekintést élő videóinkba, amelyet a mai oktatásról csak nektek készítettünk!

Csatlakozás kizárólag fodrászoknak! 🙂

Képek: Fodrászinfó és Kovács Krisztina

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)