Keresés

Balayage Journey Budapesten

Siobhan Jones balayage továbbképzésén jártunk.

Siobhán Jones, a L’Oréal Professionnel UK ambassador fodrásza folyamatosan új, a trendek által inspirált színtechnikákat készít. Shivvvey (ahogyan kérte, hogy szólítsuk őt – a szerk.) állandóan követi a trendeket, figyelemmel kíséri a divat alakulását, hogy mindig a legújabb technikával álljon a színpadra és a szalonmunkája során is ezt hozza el vendégeinek.

Kétnapos magyarországi képzésén jártunk. Az első nap bemutatót tartott, itt három modell csodaszép frizuráját készítette el french balayage technikával és az új Dialight árnyalatokkal. A kész modellek haja élőben is pontosan a címlapfotók sikkes megjelenését és tökéletességét adta, míg a második nap a résztvevők is megtanulhatták Shivvvey mestertechnikáit.

Siobhan Jones munka közben

Balayage Journey

A fodrászmester egy három állomásos turnén járt, ahol hazánk mellett Szlovákia és Csehország tanulni vágyó fodrászainak tanította meg a saját maga által fejlesztett balayage rutint. És hogy mi lenne ez? Már mutatjuk is!

Shade, Style and Solution

Shivvvey egy úgynevezett mesterhármast követ munkája során, ami a Shade, Style and Solution, azaz árnyalat, styling és megoldás hármasára épül. Ezen alapkövek mentén készíti el a vendégek vágyott hajszínét. Mint mondja, nagy segítségére van ez az elmélet, hiszen a lépéseket pontosan követve éppen az a végeredmény rajzolódik ki, amit vendégével közösen megálmodtak. És ez a vendégei bizalmának az alapja: mindig az készül, amit a konzultáción meghatároznak.

Tökéletes végeredmény a megtervezett munkának köszönhetően

Shade

Shivvvey mindig azt kéri vendégeitől, hogy érkezzenek egy olyan referenciamunkával, amilyen hajat szeretnének. Ezt közösen átnézve határozzák meg a végeredményt és mutatnak rá egy frizurára. „Fontos, hogy a közösen meghatározott kép az megegyezzen a végeredménnyel. Tehát ne beszéljünk arról, hogy egyes részeken sötétebb, máshol világosabb lesz a haj, mert azt a vendég nehezen tudja elképzelni. Mutassunk egy képet, amilyen lesz és készítsük el azt.” – teszi hozzá a fodrászmester.

Pro tipp: kép alapján 3 árnyalatot jelölünk ki, ami a legvilágosabb, köztes és a legsötétebb.

Ez azért praktikus, mert ez alapján könnyebben kiválasztható a formula, amivel elkészítjük a színeket.

Nagyon inspiráló képzés volt!

Style

Ha meghatároztuk, hogy milyen árnyalatot, illetve színmélységet szeretnénk elkészíteni a hajon, a következő lépés a forma és a styling. „Szeretem a szalonmunkában és a színpadi munkában is megmutatni az adott hajnak a különböző styling változatait. Amikor a stylinggal foglalkozom, három részre osztom a frizurát: a hajtő, a hajhossz és hajvég területeire. Ehhez referenciavonalakként az orcacsont és az állkapocs vonalát használom a középhosszú frizurák esetében. Hosszabb hajnál ez persze eltolódik. Természetesen az arc körüli keretre is érdemes odafigyelni, ahol valószínűleg mindig egy kicsit más színhatás van, mint a haj többi részén.”

Pro tipp: ha nehézséget okoz, hogy egy kép alapján kitaláld, hogy milyen technikát alkalmaztak a referenciafotón, amit a vendég behozott, akkor érdemes fekete-fehérre átállítani. Ezáltal sokkal jobban előjönnek a kontrasztok és egy kicsit a festék felhelyezés is láthatóbbá válik. Ez a stylingban is nagy segítségünkre lesz, így már előre tudunk abban gondolkozni.

Rezes balayage

Solution

Apró trükkökkel tudunk még játszani, optikailag egy kicsit csalni. Shivvvey nagyon sok mesterfogást megosztott velünk, ebből szemezgetünk:

  • A festéssel, illetve a hajon elért színhatásokkal, világosítással nagyon sok mindent ki tudunk emelni az adott vendég megjelenéséből. Ha a referenciavonalunk alatt egy világosabb színhatást készítünk, akkor egy kicsit ki tudjuk szélesíteni, nyitni az arcot. De ez akár formázással is, pl. a referenciavonaltól indított hullámosítással is megoldható.
  • Ha a haj hosszát szeretnénk hangsúlyozni, akkor az állkapocs vonal alatti rész világosításával tehetjük meg.
  • A textúra szépségét is kiemelhetjük a színhatásokkal: váltogassuk a sötét és világos színbehelyezéseket egymás mellett.
  • Vizuális volumennövelés festéssel: ha az alaphajat világosabbra, a fedőt meg sötétebbre hagyjuk, akkor optikai tőemelő hatást tudunk elérni.
  • Az arckeretezéssel az arcra irányítjuk a figyelmet.
A képzésen Zsiga Renáta és Hajas László, a L'Oréal Professionnel nagykövetei is részt vettek

A fodrászok szerepe

A fodrászmester bemutatója és az azt követő gyakorlónap is rávilágított arra, amit mi is mindig hangsúlyozunk: a csoda Insta hajak mögött sok órányi munka, kísérletezés és tanulás áll. A tökéletes frizurát a felkészült, tanult és a divattal haladó fodrászok tudják elkészíteni. Ezért a vendégeket arra buzdítjuk, mindenképp felkészült szakemberrel készíttessék el a hajukat, a fodrászokat pedig arra, hogy tanuljanak, tanuljanak, tanuljanak!

Sibhan Jones teltházas budapesti képzése

Fodrászinfó élménybeszámoló egy videóban

Te is tanulnál? Fejlesztenéd tudásod!

Nézd meg a Fodrászinfó eseménynaptárt, mikor lesz erre a legközelebb lehetőséged!

Képek: Valkó Brigitta és Glazer Patrik