Keresés

TOP 5 hajfestési technika

A manapság legdominánsabbnak vélt TOP 5 hajfestési technika kerül bemutatásra.

A legtöbb fodrász szakember úgy véli, hogy évről-évre lebontott trendekről aligha beszélhetünk. Mondhatnánk úgy is, hogy nincs új a nap alatt, de talán tendenciákról, és a korábbi irányzatokból átemelt modernizált elemekről mindig érdemes néhány szót ejteni. Éppen ezért nem régiben találtunk rá Skócia egyik legnagyobb szalonhálózatának listájára – a The Rainbow Room International coloristjainak összeállítására -, amiben beavatnak minket abba az általuk vélt TOP 5 hajfestési technikába, ami napjainkban dominál. Melyek ezek? Már mutatjuk is!

TOP 5 hajfestési technika by The Rainbow Room International

#1 GLOSSING

A nyári időszakban hódítottak az egészséges, de mégis napszítta hatást keltő lookok, amit most felváltanak majd az extrém fénnyel rendelkező hajszínek. A The Rainbow Room coloristjai úgy vélik, hogy a “glossing”, avagy az intenzív ragyogást keltő árnyalatok fognak dominálni ebben az időszakban, amelyek a telt hatás látszata miatt, karakteres megjelenést biztosítanak majd a viselőjüknek. Állításaik szerint ez az irányzat elsősorban a barna tónusokat fogja megtölteni élettel, amiért elfedik a sötétebb árnyalatból fakadó “tompaságot”. 

#2 SHADOW ROOT is szerepel a top 5 hajfestési technika között

A SHADOOW ROOT egyszerű olvasatában nem jelent mást, mint a sötétebb/árnyékosabb hajtövet. A skót fodrászcsapat azért válogatta be ezt a hajfestési technikát az idei év TOP 5-ös listájába, mert úgy gondolja, hogy egyre több vendég keresi azokat a megoldásokat, amelyek kevesebb “karbantartást” igényelnek. Ha jobban belegondolunk, ennek teljes mértékben van relevanciája, pláne, hogyha a szabadkezes technikák iránti rajongás tényéből indulunk ki, és abból, hogy mindez még napjainkban sem igazán veszít a népszerűségéből. Kifejezetten örülünk, hogy most valami olyat tárt elénk a The Rainbow Room, ami hasonló elv mentén, de mégsem a klasszikus balayage témakörét feszegeti.

#3 CONTRASTING COLOUR

2020-ban több szakembernél, mi több, márkaképviseletnél is megfigyelhető volt, hogy előtérbe kerültek a kontrasztos hajfestési technikák. Nem nagy meglepetés ezek után, hogy a CONTRASTING COLOUR éppen erről szól. Jó hírünk, hogy úgy néz ki, ezek a megoldások továbbra sem fognak eltűnni. Az angol colorist szakemberek szerint ezt a megközelítést azok fogják a legjobban szeretni, akik mindig is imádtak kísérletezni a hajukkal. Ennek a looknak a legnagyobb előnye, hogy keretezi, és ezáltal jellegzetesebbé varázsolja az arcot. Ahogyan a GLOSSING esetében, itt is elmondható, hogy egy világosabb árnyalattal szuperül feldobhatóak a sötétebb, barna frizurák, de ha valaki szereti a funky-s, bohókásabb és picit extrémebb megjelenést, azok számára érdemes picit vagányabb színekkel is megpróbálkozni. 

#4 WARM HIGHLIGHTS

A highlight technikák mindig is nagyszerű lehetőséget biztosítottak azok számára, akik változtatni szerettek volna a megjelenésükön, de csupán finom és elegáns módon. Ennek a módszernek a legnagyobb előnye, hogy tökéletesen megadja egy frizura és egy szín mélységét és dimenzióját, még akkor is, hogyha nem intenzíven akarja felhívni magára a figyelmet. A The Rainbow Room specialistái szerint a meleg highlightokkal elkészített árnyalatok kiemelik a haj puhaságát, fényességét, és még erősebb kisugárzást szolgáltatnak a frizura viselőinek. 

#5 REFLECTIVE RED

Örök szőke imádat ide vagy oda, neked is feltűnt, hogy a vörös ez évben is egyre nagyobb teret nyert magának? Egyértelmű, hiszen ebből a The Rainbow Room felsorolásából sem maradt ki! Egy szó, mint száz, az idei szezon egyik legkedveltebb árnyalata a vörös, de vajon melyik változata tekinthető a legdivatosabbnak? A skót csapat szerint ez nem más, mint a “muted red”, amit úgy kell értelmeznünk, mint a vörös “tompább” tónusa, ami a fényessége mellett, mégis egy erőteljes, karakteres, szexi lookot ad. Szerintünk az ősz közeledtével sok vendég kedvet kap majd, hogy harmonizáljon a természet színeivel – készülj fel! 

Forrás és képek: itt