Keresés

A tudatos hajápolás új receptúrája: #mindfulexperience

Ha tudatos hajápolás témában keresgélsz, ez a cikk neked szól!

Az Authentic Beauty Concept letisztult, minimalista és egyben professzionális világa 2019-ben vált ismertté számunkra. Ekkor egészen testközelből tájékozódhattunk az őszinte lookokra építő márkaképviselet szellemiségéről és filozófiájáról. Nem túlzás kijelenteni, hogy már akkor is az egyik legkifinomultabb elképzeléssel álltunk szemben, de az évek alatt ez csak további bizonyosságot nyert. A minap az ABC legújabb innovációjába, a #mindfulexperience világába nyerhettünk betekintést egy online masterclass keretein belül, ami után bátran kijelenthetjük: a tudatos hajápolás új receptúrája tárult fel előttünk. Fodrászinfó élménybeszámoló következik.

Túl a frizurán: a test és a lélek harmóniájának megteremtése

2021. szeptember 14-én egy újabb Authentic Beauty Concept-élményben részesültünk. Egy Youtube LIVE-on keresztül megismerhettük a brand legújabb fejlesztését, miközben még több aspektusból szemlélhettük és szívhattuk magunkba szimpatikus, őszinte filozófiáját. Ha visszaemlékeztek, a márka már a kezdetek kezdetén is arra építette a saját arculatát, hogy hangot adjon a természetességnek, a minimalizmusnak, a haj valódi esztétikumának. Mindezt úgy tette, hogy eközben hangsúly kerüljön az ‘ép testben ép lélek’ szellemiségére, az önmagunkkal töltött percek harmóniájára is. Szerencsére ezen a felfogáson az évek alatt sem esett csorba, mi több, az irány egyre inkább a komplexitás felé billent.

Ezt bizonyította a mai napon megtartott online inspirációs look&learn is, amely alatt az Authentic Beauty Concept nemzetközi szinten elismert képviselői kalauzoltak el minket az újdonságok részleteibe. Amíg Hester Wernert Rijn és Linda Shalabi két otthon is könnyedén elkészíthető frizura elkészítése közben mutatta be az új termékek hatékonyságát, addig az innováció hátterét két további egyedi perspektívából is megismerhettük. Az egyik ilyen az illat, a másik pedig a vegán összetevők egyedülállósága volt, amiről két lelkiismeretes szakember mesélt nekünk.

Tudatos hajápolás a #mindfulexperience jegyében Linda Shalabival és Hester Wernerttel

Marta Siembab Senselier, smell expert (illatszakértő) elénk tárta, hogy az illatok miért játszanak kifejezetten fontos szerepet az emberi életben, miért fontos a megfelelő aroma összeállítása egy-egy termék kapcsán. Tudtad például, hogy a kisbabák már az anya pocakjában (a születést megelőző hat hónapban) is érzik az illatokat? Ez teremti meg számukra az elsődleges inputot, így tájékozódnak a nagyvilágról. Ennek köszönhetően az illat az első, ami a memóriára nagy hatást gyakorol, nem beszélve a nyugtató mechanizmusáról.

Marta Siembab Senselier, illatszakértő

Emellett KEILI, a nemzetközileg elismert párizsi séf – illetve a Happy & Veggie című könyv szerzője –, a vegán étkezés és az ‘az vagy, amit megeszel’ szellemiségébe kalauzolt el minket. Egy könnyed, finom, egészséges reggelit állított össze nekünk a kamerák előtt. De hogy miért volt ez fontos? Ha még nem tudtad, az ABC-termékek egytől egyig vegának, és mindemellett a PETA által elismert minősítéssel büszkélkednek. Így, ha számodra is fontos az állatkísérlet-mentesség és a vegán kultúra, ez a brand tényleg a Te utad!

Íme a tudatos hajápolás és a harmóniateremtés új receptúrája: #mindfulexperience

Ahogyan az a korábbiakból jól látszik, az Authentic Beauty Conceptnél tényleg nem csak a tudatos hajápolásról esik szó, hanem a testi-lelki harmónia megteremtéséről is – az élet minden területén. Erre épít tehát a #mindfulexperience, aminek termékei hozzájárulnak az egyensúly létrehozásához. Azon szerencsés emberek közé tartozunk, akik az esemény előtt már a kezükben foghatták ezeket az értékes kincseket (ezúton is köszönjük az ABC csapatának), most pedig eljött az idő, hogy elméletben Te is megismerd őket kicsit közelebbről.

#1 ENHANCING WATER, AVAGY A FRISSÍTŐ PERMET

A márkaképviselet szortimentjében korábban már megismerhetted az egyedi Eau de Toilette-et, azaz azt az uniszex illattal rendelkező, hajra és testre alkalmazható terméket, ami képes kiemelni a sajátos illatjegyeidet, anélkül, hogy elnyomná azt. Ennek kiegészítéseként érkezett most az Enhancing Water, avagy egy olyan frissítő permet, amit arcra és hajra is fújhatsz. Rambután összetevőjének köszönhetően, garantálja a tökéletes textúrát, miközben mélyreható – és egyben tudatos – hajápolást biztosít. Bármikor, amikor a haj újraformázására van szükséged, jó szolgálatot tesz!

Frissítő permet az Authentic Beauty Concepttől

#2 HAND & HAIR LIGHT CREAM, A 2 IN 1 FORMULA

Az új innovációk között nem lehet szó nélkül elmenni a Hand & Hair Light Cream mellett sem, ami egy 2 in 1 formulával rendelkezik. A kéz- és egyben hajkrém bakuchiol tartalmú, ami nem csak egy kellemes elegáns és tiszta illatot biztosít, de még a bőrt és a hajat is védi az esetleges károsodásoktól. Pehelykönnyű és gyorsan felszívódik, aminek pozitív eredménye a sima és puha tapintás. Gondolj csak bele, hogy milyen aduász a szalonban: amikor a vendéged hajáról gondoskodsz, a saját kézápolásodra is hangsúlyt fektetsz – nem lehet nem imádni!

#mindfulexperience kéz- és hajkrém

#3 HYDRATING JELLY MASK, A FEJBŐRÁPOLÁS ZÁLOGA

Végül, de nem utolsó sorban, a bemutató során a fejbőrápolási szokások is előtérbe kerültek, hála az új Hydrating Jelly Masknak. Ez egy olyan hidratáló zselés maszk, ami nemcsak a hajat, de a bőrt egyaránt regenerálja, illetve védi a környezeti hatásoktól. Könnyed textúrája könnyed kezelhetőséget biztosít, de mindemellett, más termékkel kombinálva még hatékonyabb eredmény is elérhető vele. Használatával nemcsak a haj, de a közérzet jóllétéhez is hozzá tudsz járulni – legyen szó saját magadról vagy épp vendégedről.

A  hajon túl: fektess figyelmet a fejbőrápolásra is!

Képek: Fodrászinfó

Termékek forrásanyaga: Authentic Beauty Concept