Keresés

Valentin-nap: 3 tökéletes konty

A Valentin-nap az, amikorra érdemes kitennünk magunkért hajunk szempontjából!

Valentin-nap a szerelem ünnepe: a virágok és a csokoládék édesebbé teszik a pillanatokat. Ahogy a férfiak az ajándékokat, úgy a nők a szebbnél szebb frizurákat keresik, amivel megjelenhetnek a randin. Egy konty Valentin-napra mindig remek megoldás! Ebben a cikkben összeszedtünk neked pár lehetőséget, amivel tündökölhetsz szíved választottja előtt. Készen állsz?

Miért jó a konty Valentin-napra?

A szabadsággal, amit az utóbbi pár évben tapasztalhattunk meg, az emberek képesek jobban kifejezni belső személyiségüket, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy kitűnjenek a maguk módján.

2022 első nagy ünnepe a Valentin-nap – egy alkalom, amely a szeretetről, barátságokról és párkapcsolatokról szól, és amit nagyon sokan várnak. Egy konty Valentin-napra sosem okoz csalódást. Rengeteg változata létezik, így szabadságot ad az önkifejezésre, miközben kecsessé, elegánssá teszi a viselőjét. Nappali és esti randevúkra, összejövetelekre is tökéletes frizura.

Így, hogy a nagy nap elérkezett, hadd mutassuk meg neked, mire is gondolunk. Egy jó konty Valentin-napra lehet…

#1 Szexi, mégis visszafogott, tarkókonty

A tarkókonty Valentin-napra akkor ideális választás, ha a randevú estére lett tervezve. Nem csak kifinomult, de elegáns is. Kiemeli az arccsontot, és egy megfelelő ruhával akár a kulcscsontot is. Ha erre esik a választásod, érdemes feltupírozni a még szexibb hatásért! A hajlakk pedig abban segíthet, hogy ne essen szét a konty még erős szélben sem – és mellé még fényt is adhat a frizurának!

Hogy megalkosd ezt a kontyot, kezdd el lófarokba kötni a hajad a tarkónál, de ne húzd meg erősen! Amikor kész, a lófarkad felét dugd át a hajon a hajgumi közelében. A kész kontyot hajtűkkel rögzítsd, igazgasd el, hogy jól álljon. Végezetül húzz ki néhány tincset, hogy az arc körül, lazán lógjanak.

 Valentin-nap: Egyszerű, mégis nagyszerű megoldást nyújt ez a konty

#2 Valentin-nap: romantikus, lágy konty

Akik a visszafogottság hívei, mégis romantikus alkatnak tartják magukat, azoknak ez a frizura tökéletes választás. Ha te is ebbe a kategóriába tartozol, jó hírünk van: mindezt az életérzést egy félig felkötött, félig leengedett hajjal meg is valósíthatod!

Ha számodra ez a tökéletes konty Valentin-napra, válassz le két kisebb hajtincset elölről, majd két nagyobbat a fej hátsó részénél. Ügyelj arra, hogy a hátsó tincseket fentről válaszd le, ne alulról! Emeld meg ezeket a tincseket is kicsit, hogy egy kis „dombocskát” alkoss. Fogd össze, és rögzítsd hajtűkkel! Ezután vegyél még két tincset, és közvetlenül az alkotott domb alá fogd össze őket (itt is ajánlatos a hajtűk használata). Hajlakkal és más volumennövelőkkel fújd le, majd díszítsd kedved szerint csatokkal, tűkkel, fejpántokkal.

#3 Tökéletes lófarok

Sokan a lófarok hívei, hiszen könnyen elkészíthető, rendületlenül divatos és romantikus is lehet. Egyszerű megoldás, hogy kiemeljük az arcot és a nyakat.

Először laza hullámokat kell adnod a hajadnak ehhez a frizurához. Hullámosítás előtt javasoljuk a hővédő termékek alkalmazását. Ha mindez megvan, a nagyobb volumen érdekében használj valamilyen volumen-növelő terméket.

A lófarok elkészítése nagyon egyszerű. A hajadból válassz le két tincset, melyeket befonsz, és az elkészült lófarkad köré tekersz, amit aztán hajcsatokkal rögzítesz. Ha még nagyobb hatást szeretnél elérni, csavard meg a hajad még a felkötés előtt!

Fodrász: Sabrina Dijkman, Altera európai képviselő

Szép Valentin-napi randit kívánunk!