Keresés

Matrix őszhajfedés step by step Patkó Bálinttal

Tanuld meg velünk az őszhajfedést step by step a Matrix jóvoltából!

A Matrix széleskörű szortimentje megannyi vendégigényre képes megoldást nyújtani. A hatékonyságról viszont nem elég mindig csak beszélni, jó, hogyha betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé anélkül, hogy magunknak kísérleteznénk egy-egy új anyag kipróbálásával. Ezért úgy gondoltuk, hogy épp itt az ideje egy újabb online oktatóanyagnak, ami most egy őszhajfedés step by step lesz Patkó Bálint tolmácsolásában. Görgess, jegyzetelj, és tanulj velünk!

Nemcsak a fiatalok vágynak a megújulásra

Minden ember számára fontos az időről időre történő megújulás. Erre nem kizárólag a fiatalabbaknak van szükségük, hanem az idősebb korosztálynak is. Ezért is olyan szuper, hogy a legtöbb itthon is elérhető márkaképviselet sokat dolgozik azon, hogy valóban mindenki vágya teljesülhessen egy szalonlátogatás során. Ha régóta figyeled a Fodrászinfó munkásságát, akkor tudhatod, hogy már számos oktató jellegű tartalmat írtunk, de egy valami még kimaradt a repertoárból: egy őszhajfedés step by step. Amint felismertük ezt a hiányt, máris kerestünk egy szuper anyagot, ami betekintést nyújt nekünk a témakör titkaiba.

Matrix őszhajfedés step by step Patkó Bálinttal

(A folyamat lépéseit Patkó Bálint megfogalmazásában tolmácsoljuk.)

STEP 01

Gyöngyi modellemmel konzultációval kezdtem a munkát. Elmondta az elvárásait én pedig az egyéniségének megfelelő színvilágot ajánlottam neki. Jól irányított kérdésekkel pár perc alatt közös nevezőre jutottunk.

STEP 02

Következő lépésben hajdiagnózissal folytattam a munkát. Nem csak a kiindulási hajszínt, de a haj vastagságát, mennyiségét és textúráját is figyelembe vettem.

STEP 03

Pro tipp: amikor 2 színmélyég között dilemmázok, fekete-fehér képet készítek. Ez segít a magabiztos választásban.

STEP 04

  • A következő lépésben a hajat 4 részre osztottam A–B választékkal.
  • A töveknél #Socolor 504N + 5A (2:1) + 6% használtam.
  • Pro tipp: nagyon fontos a megfelelő anyagmennyiség meghatározása. Azonos mértékű lenövés esetén vastag– vagy vékonyszálú hajnál akár 2x több anyagra is szükség van. Gyöngyi esetében 90 g/ml-el dolgoztam.

STEP 05

A festést a legjobban őszülő területen a halántéknál kezdtem. Nagyon fontos, hogy a lentről felfelé haladtam. A tincseket a hajnövés irányába fésültem és kentem meg, miközben azokat benne is tartottam végig az anyagban – így tudtam tökéletes fedést biztosítani.

STEP 06

A hajvégeket Socolor sync 5N + 5A keverékével frissítettem fel. Mivel a két színmegváltoztató termék hatóideje eltér, ezért ez a lépés csak 25 perc elteltével következett.

STEP 07

A tartós színezőfesték felvitele is tincsenként történt.

STEP 08

A hatóidő letelte után a mosás és az ápolás volt már csak hátra, amit az ilyenkor megszokott #totalresults Color Obsessed termékcsaláddal végeztem el.

MATRIX ŐSZHAJFEDÉS VÉGEREDMÉNY:

Forrás és képek: Matrix Magyarország