Keresés

Opál árnyalat készítése lépésről lépésre a Matrix sikertermékeivel

Step by step: opál árnyalat készítése a Matrix-tól.

Egy nagyszerű fodrász, egy professzionális márkaképviselet és néhány szuper termék mindig valami jó dolgot feltételez. Leginkább egy inspiráló step by step anyagot, amit most a Matrixnak és Tóth Tímea fodrásznak köszönhetünk. Kíváncsi vagy, hogy egy gyönyörű opál árnyalat készítése hogyan zajlik? Érdekel, hogy miként tudod tökéletesen kivitelezni? Ebben a cikkben mindenre fény derül.

Trendi, fiatalos, vagány árnyalatok a SoColor Sync savas színezőkkel

A Matrix arculatváltása nagyon sok pozitívumot hozott a fodrászok és vendégek életébe. Az egyébként is színes, fiatalos brand most még nagyobb hangsúlyt fektet a professzionalizmus és a megújulás jegyében megalkotott, innovatív fejlesztésű termékek prezentálására, bemutatására. A SoColor Sync savas színezők megjelenésével egy egészen új dimenzió nyílt meg a szakemberek előtt, aminek köszönhetően olyan irizáló, gyöngyház hatású árnyalatokat lehet elérni, amiket egytől egyig mindenki imádni fog. Egyaránt kedvez a visszafogott, elegáns tónusok kedvelőinek, de az egyszerre szolid, mégis vagány irányzat képviselőinek. Így születhetett meg az az opál árnyalat is, amit most Tóth Tímea, a márkaképviselet oktatófodrásza mutat be neked lépésről lépésre.

Az új So ColorSync árnyalatok

Opál árnyalat készítése Tóth Tímeával*

(* A step by step lépéseit Tóth Tímea megfogalmazásában közöljük.)

STEP 01-02: modellemmel, Hannával, egy konzultáció alkalmával beszéltük meg, hogy mely opál szín felel meg neki, mind színben, mind a haja állapotának megfelelően. A konzultáció és a diagnózis során megállapítottam a hajának állapotát, és az új savas So ColorSync opál árnyalatai közül, kiválasztottam a legjobban hozzá illőt.

Opál árnyalat készítése: konzultáció és diagnózis

STEP 03: a haj felvilágosításához a Light Master Bonder Inside szőkítőpor és a Matrix 6%-os krémoxidant mellett tettem le a voksom.

STEP 04: a haj mennyiségéhez mérten összekevertem a korábban említett Light Master Bonder Inside szőkítőport és a Matrix 6%-os krémoxidantot.

STEP 05: ezek után különböző szekciókban feltűztem a hajat, majd a a tarkó részen elkezdtem (a tőtől 2 cm-re) a szőkítő felvitelét. Utána a fej felső része felé haladtam, a munkát a fül előtti részeknél fejeztem be.

STEP 06: a tökéletes szőkítési eredmény érdekében a szőkítőt gazdagon használtam a hajvégeken és a hajtöveken is.

STEP 07: az 50 perces hatóidő letelte után jól látszódott, hogy a modellem hajának szőkítési alapja, a hajtőtől egészen a hajvégekig egyenletes lett.

STEP 08: ezek után bő vízzel leöblítettem a hajat.

STEP 09: a mosáshoz az új Bleach Finder színváltó detektor sampont használtam.

STEP 10: amennyiben tökéletes volt az öblítés, a detektor sampon színe sárga marad, de ha maradtak még szőkítő maradványok úgy rózsaszínné válhat. Így ez a sampon plusz biztonságot ad ahhoz, hogy a So ColorSync árnyalatának elkészítése tökéletes legyen.

STEP 11: a kiválasztott, új Pre-Bonded hajkötés rendszerrel ellátott opál árnyalatokat (10PA+10PV+2,7% előhívó-1:1:1) előkészítettem.

STEP 12: a színezőt szintén a fej hátsó részen kezdve vittem fel, a hajtövektől a hajvégekig. (A teljes hajhosszon ecsetet vagy applikátort is lehet használni.)

STEP 13: a színező gyors és alapos felvitele, illetve a 20 perces hatóidő után, az opál árnyalatok már meg is mutatkoztak a haj felszínén.

STEP 14: a hatóidő leteltével leöblítettem a hajat, majd a Total Result új Unbreak My Blonde samponjával mostam meg.

STEP 15: a samponos mosás után, a Total Result új Unbreak My Blonde kondicionálóval kezeltem a felvilágosított majd árnyalt hajat. A samponnal és a balzsammal a kémiai folyamatok során sérült hajat ápoltam, otthoni használatra is ezeket a termékeket ajánlottam modellemnek.

STEP 16: hajszárítás előtt, törölközőszáraz hajra az Unbreak My Blonde hajban maradó krémet használtam, ezzel biztosítva hosszú távra az erős hajszerkezet tartósságát.

OPÁL ÁRNYALAT VÉGEREDMÉNY:

VIDEÓ A MUNKÁRÓL

Ha szívesen megnéznéd a videót is, azt az Access felületen találod. Egy perc a regisztráció és már élvezheted is a tartalmakat! Kattints ide!

Új hajápoló termékek a Matrix szortimentben

Bizonyára feltűnt, hogy a step by step-ben új termékek nevei is felvillantak. Ilyen például a Bleach Finder színváltó detektor sampon és Unbreak My Blonde kondicionáló és hajban maradó ápoló, amiknek köszönhetően a szőkített haj, most akár háromszor erősebb lehet! A Matrix rendkívül hatékony új termékcsaládja ugyanis képes helyreállítani a hajrostok meggyengült kötéseit, és új életre kelteni az igénybevett hajat. Így a gyönyörű szőke haj mindig selymes, fényes és erős lesz, tekintet nélkül arra, milyen volt az eredeti színmélysége. A titkos összetevő a citromsav, ami segít beállítani a haj pH-értékét. A sampon hatékonyságát az intelligens tisztító összetétel feltételezi, mert egyszerre tudja magához kötni, majd eltávolítani a szőkítő termékek szemcséit.

BLEACH FINDER SZOLGÁLTATÁSSAL AZ ÉLETTEL TELI SZŐKE HAJÉRT

A szalonodban a következő lépések mentén tudod elérni vendéged haján a gyönyörű, élettel teli szőke hajszínt:

  • #1 ELSŐ LÉPÉS – MEGERŐSÍTÉS: Egy technikai sampon, amelynek feladata, hogy megtalálja és eltávolítsa a szőkítő termékek maradványait a hajból. Segít megakadályozni a foltos színeredmények kialakulását a haj porózusabb területein.
  • #2 MÁSODIK LÉPÉS – TÁPLÁLÁS: alkalmazd az Unbreak My Blonde kondicionálót, hogy az igénybe vett hajat utólag is megfelelően tudd táplálni!
  • #3 HARMADIK LÉPÉS – ÉLÉNKÍTÉS: az Unbreak My Blonde hajban maradó ápoló segítségével zárd le a felpuhult kutikulát, és erősítsd meg a legyengült kötéseket!

Forrás és képek: Matrix