Keresés

Matrix Pro Backbar: ha már valami újat is kipróbálnál

A Matrix Pro Backbar-t neked ajánljuk, hogyha valami újra vágysz!

“Egy termékcsalád, ami olyan keményen dolgozik, mint te!” – mondja a Matrix Pro Backbar szlogenje. Kíváncsiak voltunk, hogy mit kell értenünk ez alatt, így minden hasznos tudnivalónak utánajártunk. Ha már régóta kipróbálnál valami újat, és egyébként is bírod a Matrix márkát, akkor ezt a cikket mindenképp olvasd végig! Ne aggódj, lényegre törően fogalmaztunk, és a termékleírások mellett felhasználói véleményeket is hoztunk!

A mindennapok hőseinek legújabb eszköztára

Sokszor mondjuk: a fodrászok a mindennapok hősei. Ezért is foglalkozunk azzal, hogy mindig elhozzuk neked a különböző brandek legnagyobb újdonságait. Most a divatbeli és technikai trendek helyett egy új szortiment világába kalauzolunk el, ami a Matrix Pro Backbar nevet kapta.

Az új termékcsalád küldetése, hogy biztosítsa azokat az eszközöket, amik segítenek megoldani a vendégek legkülönfélébb hajproblémáit. Épp ezért most olyan koncentrált termékeket ismerhetsz meg, amik a festési vagy a kémiai szolgáltatások során leggyakrabban felmerülő igények kielégítésében nyújtanak biztonságot. Meglátod, hogy ezek az egyszerű és egyben hatékony megoldások lehetővé teszik majd számodra, hogy a legnagyobb kihívások alkalmával is mindig a munkádra tudj koncentrálni.

Matrix Pro Backbar: a szalonélménytől a termékek megismeréséig

#1 Előkészítés: Alternate Action tisztító sampon

Az Alternate Action egy tisztító sampon, ami minden piszkos munkát elvégez helyetted. Gél állagának köszönhetően mélyrehatóan tisztítja a hajat, miközben a fejbőr természetes faggyútartalmát is megőrzi. Használata ideális lehet halvány, fénytelen hajszín, hámló fejbőr, valamint dobozos hajfestékek használatából eredő problémák esetén. A tisztító terméket alkalmazhatod tartóshullám készítése előtt, vagy színkorrekciós szolgáltatások során is – mindkét esetben biztos alapot ad a tökéletes végeredmény eléréséhez.

Előnyök

 • Intenzíven tisztít, anélkül, hogy eltávolítaná a fejbőr védőrétegét.
 • Többfunkciós termékként is alkalmazható.

Használat

 • Masszírozz egy mogyorónyi mennyiségű terméket az egész hajhosszra!
 • Várd meg, amíg megfelelően felhabzik, majd öblítsd le!
 • Ha szükséges, ismételd meg a folyamatot!

#2 Kitöltés: Instacure porozitáscsökkentő permet

Az InstaCure porozitáscsökkentő permet összetételét 1980-ban alkották meg, és már négy évtizede tesztelik. A termék egy könnyed formulával rendelkezik, ami:

 • kitölti a haj porózus részeit;
 • megkönnyíti a haj fésülhetőségét;
 • előkészíti a hajat az egyenletes árnyaláshoz;
 • lesimítja a kutikulát;
 • helyreállítja a haj pH-értékét;
 • csökkenti a szöszösödés mértékét.

Számos előnyét elsősorban a B5-provitaminnak és a búzaproteinnek köszönheti. A Matrix fodrászai elsősorban egy vágást könnyítő szerként szeretik használni, de ápolási céllal a vendégeknek is bátran lehet ajánlani ezt a terméket.

Előnyök

 • A B5-provitaminnal és búzaproteinnel gazdagított, hajban maradó ápoló segít lesimítani a kutikula sérüléseit, és kondicionálja a porózus hajat.
 • A termék az igénybe vett, sérülékeny hajon fejti ki leginkább a hatását, helyreállítja a haj pH-értékét, és kitölti a porózus területeket.
 • Csökkenti a statikus töltöttséget és a szöszösödés mértékét, miközben kondicionálja és simává varázsolja a hajat.

Használat

 • Permetezd a tiszta, nedves hajra, majd fésüld bele!
 • Ne öblítsd ki a hajból!
 • A szalonszolgáltatások során – a porózus területek kitöltése érdekében –, még festés előtt vidd fel a hajra!

#3 Kiigazítás: No Stain festékfolt-eltávolító

A No Stain festékfolt-eltávolító a coloristok napi munkájában alkalmazható “törlés gomb”. Minden fodrásszal megeshet, hogy egy új, kreatív technika kipróbálásakor hibát vét; nem árt, hogyha van egy olyan eszköz a kezében, ami képes az azonnali korrekcióra. Ez a készítmény kiválóan, gyorsan és egyszerűen távolítja el a festéket a kontúrvonalról.

Előnyök

 • Nem hagy hártyaszerű maradványt a hajon és a fejbőrön.

Használat

 • Közvetlenül a hajfestés befejezését követően, óvatosan töröld át a festékfoltos bőrfelületet egy No Stain festékfolt-eltávolítóval átitatott pamutkendővel!
 • Hatóidő után, ha a fejbőr festékes maradt, akkor a festék hatóidejét és leöblítését követően használd a terméket!
 • A kezelt területet tiszta, vizes kendővel is alaposan töröld át!
 • Keverj ki egy No Stain festékfolt-eltávolítót, vizet és sampont tartalmazó oldatot – és ha szükséges –, használhatod eszköztisztításra is!

#4 Táplálás: Total Treat mélyápoló krémpakolás

A Total Treat egy mélyápoló krémpakolás, ami kényezteti a száraz, sérült hajat, miközben az intenzív hidratáltság és kondicionálás érzetét kelti. Ötperces gyorssegélyként is emlegetik, amivel azonnal selymes tapintást és fénylő ragyogást érhetsz el a vendégeid haján.

Előnyök

 • Táplálja a száraz és sérült hajat.
 • Hőhatással kombinálva még intenzívebb kondicionálást biztosít.
 • Glicerin tartalma fokozott hidratálást ad a hajnak.

Használat

 • A terméket nedves hajra vidd fel!
 • Egyenletesen oszlasd el a hajon, alaposan masszírozd be a hajba, és 5 percen át hagyd hatni!
 • Végül emulgeálj, és alaposan öblítsd ki a hajból!

A Matrix oktatófodrászainak véleménye a termékcsaládról

Böröndi Levente:

“A Pro Backbar termékeket legtöbbször hajápolás vagy hajfestés előkészítésére szoktam használni. Például az InstaCure-nek köszönhetően a hajfesték egyenletesen fel tud szívódni, ezzel biztosítva a tökéletes színeredményt. Ezt a terméket leginkább a sokoldalú felhasználása miatt szeretem alkalmazni. Akár natúr vagy festett, vékony– és vastag szálú hajon is működik, de kimondottan mégis a vegyileg kezelt, vagy sérült, porózus haj helyreállításához ajánlom.”

Csukás Gergő:

“Szinte minden nap használom a Matrix Pro Backbar termékeket, de leginkább a nagyon igénybevett hajak esetén alkalmazom őket. A szortiment tagjai közül a Total Treat maszk a kedvencem, mert csodát tesz a hajjal: azonnal egészségessé, puhává és könnyen kezelhetővé válik. A vendégeim is nagyon szeretik; az illatát külön megdicsérik. Mióta ez a termékcsalád a kezembe került, sokkal bátrabban állok neki egy sérült haj festéséhez.”

Stricz-Tóth Tímea:

“Nekem az InstaCure spray a személyes kedvencem, mivel többnyire színkorrekciós, világosítást igénylő munkáim vannak. A mélyápoló krémpakolással kiegészítve alkalmazom, mely kombináció elősegíti az eredmény hosszú távon való fenntartását. A színkorrekciók során az új vendégnek egy hajvágást ajánlok, amelyet az Alt Action samponnal készítek elő, majd a krémpakolással zárok le. Főkeppen festett, színezett, felvilágosított frizurákra alkalmazom a termékeket, véleményem szerint ezeknél a hajtípusoknál működnek a legjobban.

Úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy egy vendég többször is visszatérjen a szalonba, már az első látogatás után fontos egy széleskörű szolgáltatási lehetőség ajánlása. Egy professzionális szolgáltatás alapfeltételének számítanak a minőségi, jól működő termékek, ezért minden kollégának szívből ajánlom a Pro BackBar termékeit.”

Subsics Viktória:

“A Matrix Pro Backbar samponját mélytisztításkor, illetve színezés előtt szoktam használni, mert olyan kíméletesen dolgozik, hogy közben sem a hajat, sem a fejbőrt nem szárítja. Az InstaCure-t festés, szőkítés, és a porózus hajhossz színezése előtt alkalmazom, mert úgy érzem, hogy az elődjéhez képest sokkal több ápolóanyag található benne. Tapasztalatom szerint könnyebben szét lehet oszlatni a haj felületén, és a kifésülést is elősegíti. A Total Treat maszkot egy lezáró ápolásként alkalmazom, szintén igénybevett és porózus hajon, illetve szőkítés után. Összességében szeretem használni ezt a termékcsaládot, mert gyors ápolást és több szalonszolgáltatás lehetőségét is biztosítja.”

Forrás és képek: Matrix

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)