Keresés

Minden, amit tudnod kell a MATRIX COLOR MASTER képzésről

A tökéletes színeredményért válaszd a MATRIX COLOR MASTER képzéseit.

A Matrix Color Master képzés 2019-ben indult útjára, és népszerűsége azóta is töretlen. A sorozat alapvetően azoknak szól, akiknek igazán fontos a tökéletes színeredmény elérése a munkájuk során. Az oktatás elképesztő fejlődéseket és felismeréseket eredményez az elejétől a végéig, ami részben annak is köszönhető, hogy interaktív és digitális feladatok színesítik a tanórákat. Ez azonban még nem minden! Most a leghasznosabb tudnivalók mentén, összegyűjtöttük, hogy fodrászként miért érdemes betekintést nyerned ebbe a világba!

A színeredmények tökéletesítésének termékpalettái: Matrix SoCOLOR & SoCOLOR Sync

Ahogyan azt a bevezetőben is olvashattad, a Matrix elhivatottan teremti meg a lehetőséget arra, hogy fodrászként a legtökéletesebb színeredményeket tudd kihozni vendégeid hajából. A Color Master képzésen, a gyakorlati módszer mellett, azoknak a professzionális termékpalettáknak a használatát is elsajátíthatod, amik ezekhez a személyre szabott árnyalatokhoz hozzájárulnak – ezek nem mások, mint a SoColor és a SoColor Sync.

Elöljáróban fontos tudni, hogy mindkét szortiment festékei hajkötésvédőt tartalmaznak, hogy ezzel is megmegóvják a belső hajszerkezetet. Emellett a termékek előkevertek – hogy bármilyen szőkítési alapot semlegesítsenek –, és előpárosítottak is, ami azt jelenti, hogy a tartós és féltartós hajfestékek tökéletesen egymáshoz illeszthetőek az egyenletes eredmény eléréséhez. Közös tulajdonságuk, hogy a Matrix SoColor és SoColor Sync formulák nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket vagy származékokat, és az előállításukhoz sem használnak állati eredetű összetevőket vagy prekurzorokat, például enzimeket.

Mi a különbség a két termékcsalád között?

A SoColor ammóniát tartalmazó oxidációs tartós hajfesték, aminek használatával lehetséges az akár 100%-os őszhajfedés, az intenzív divatárnyalatok tartós megalkotása, vagy a nagyobb mértékű, akár 5 színmélység felvilágosítása is. A ColorGrip Dye technológiája segít a hajszálakba zárni a pigmenteket, ezért hosszantartó, ragyogó fényű, telt színeket biztosít. Alkalmazása rendkívül egyszerű, eredménye pontosan kiszámítható. A Cera-Oil alapozó hatóanyag lesimítja a hajszálak felszínét, és a következő festésig táplálja a hajrostokat.

Ezzel szemben a SoColor Sync már egy ammóniamentes oxidációs színező, ami egy ápoló hatóanyagokkal gazdagított színmegváltoztató termék. Leginkább a festett hajszínek frissítésére, árnyalatváltoztatásra vagy felvilágosító folyamatok utáni pasztellizálásra alkalmas. Szintén tartalmaz Cera-Oil hajápoló hatóanyagot, aminek köszönhetően olyan ragyogóan fényes hajat eredményez, hogy akár 20 mosásig is kitarthat.

Túl az elméleten: oktatói vélemények a Matrix Color Master képzésről

Mostanra már pontosan tudod, hogy milyen termékek használatát sajátíthatod el a Matrix Color Master képzésén, de lássuk, hogy mit érdemes még tudni az oktatási program hátteréről! Bicskei Laurát és Fekete Szilviát, a brand két oktatófodrászát kérdeztük.

Bicskei Laura válaszai:

1) MILYEN CÉLLAL INDULT EL A MATRIX COLOR MASTER, ÉS ELSŐSORBAN KIKNEK SZÓL?

Ez a képzés azzal a céllal indult, hogy legyen egy mindent átfogó oktatás a hajfestéssel kapcsolatban, ahol minden résztvevő a színmegváltoztatás mesterévé válhat, bármilyen kihívással is találkozzon a munkája során. Így nem meglepő módon azoknak a fodrászoknak ajánljuk, akik szeretnének magabiztosan dolgozni a hajfestések területén – az alapoktól kezdve egészen a legbonyolultabb színkorrekciókig.

2) VANNAK ELŐFELTÉTELEI AZ OKTATÁSON VALÓ RÉSZVÉTELNEK? HA IGEN, MIK AZOK?

A Matrix színvilága I-II-III. alapoktatások, illetve a Color Expert és a Színkorrekciók képzések sikeres elvégzése, mind alapfeltételei a Matrix Color Masteren való részvételnek.

3) PONTOSAN MILYEN TÉMAKÖRÖKET ÉRINTETEK A TANFOLYAM ALATT, HOGYAN KELL ELKÉPZELNI A PROGRAMOT?

Teljes mértékben a színmegváltoztatásra koncentrálunk az együtt töltött napok folyamán. Minden ehhez tartozó témakört érintünk: hajfestés, színezés, melírozás, szőkítés, színkorrekció, őszhajfedés, és így tovább. Ahogyan az jól látszik, a sorozaton elsősorban a gyakorlati munkára fókuszálunk, de ehhez természetesen elméletre is szükség van. Az oktatást végig interaktívan tartjuk, például minden nap lezárásaként játszunk Kahoot-tal. Viszont nem árulunk el mindent előre!

4) MEKKORA IDŐTARTAMOT ÖLEL FEL EZ A KÉPZÉSSOROZAT?

A képzés hét teljes napot vesz igénybe összesen, napi 8 órában. Az első 6 nap egymásra épül, ekkor a színmegváltoztatás témaköreit dolgozzuk fel három részre felosztva, majd a hetedik napon minősítő záróvizsga következik elméletben és gyakorlatban is. A vizsga a következőképp épül fel: délelőtt egy 50 kérdésből álló írásbeli teszt formájában az elméleti tudásukat bizonyítják a résztvevők, majd a nap második felében gyakorlati megmérettetés vár rájuk, amely meghatározott munkafolyamatokhoz és időtartamhoz kötött, de emellett természetesen a kreativitás is teret kap.

5) MILYEN TAPASZTALATOKAT SZEREZTÉL AZ OKTATÁS SORÁN?

Abszolút pozitív tapasztalataim vannak, nemcsak a kollégák szakmai fejlődését látva, hanem amiatt is, hogy milyen közösségformáló ereje van egy ilyen képzéssorozatnak.

Fekete Szilvia válaszai:

1) MILYEN TAPASZTALATAID VANNAK A KÉPZÉSRŐL?

A tavalyi Matrix Color Master képzésen még én is rengeteg megerősítést kaptam – Laurát helyettesítve, de mindig szorosan együttműködve vezettem végig a csapatot a hét napon. Jó érzés volt látni, hogy az első napon megérkezett visszahúzódó, kicsit bizonytalan kollégák, hogyan lettek a 7. napra magabiztos, tudatos, bátor és határozott Color Masterek! Sokat adott ez a képzés mindannyiunknak, és ha ebből párat felsorolhatnék az azt hiszem, hogy a csapattá kovácsolódás, a professzionális szakmai tudás és annak magabiztos alkalmazása, illetve a szakmai barátságok kialakulása lennének. Csodálatos embereket ismertem meg a kollégákban, mind egyenként és csapatként is!

2) HOGYAN LÁTTAD A RÉSZTVEVŐK FEJLŐDÉSÉT A KÉPZÉSEN?

Az interaktív feladatok nagyon szépen megmutatják a fejlődést minden nap végén. Számos esetben alkalmaztunk különböző szemléltetéseket, többször olyan példákat oldottunk meg, amiket mindenki a saját szalonjából “hozott”. Valamelyik módszer mindig betalált és egyre szorosabbak lettek az esti Kahoot játékok!

3) MILYEN VISSZAJELZÉSEKET ADTAK A RÉSZTVEVŐK A KÉPZÉSRŐL?

Válaszként csak a képzés végén elhangzott kérésüket idézném: “Lehetne, hogy minden évben szervezünk egy napot, amikor találkozunk az akadémián, és együtt tapasztalatokat cserélünk?” Szerintem ez a kérdés magáért beszél.

A képzést minden olyan kollégának ajánlom, aki magabiztossággal és határtalan kreativitással szeretné használni a Matrix színmegváltoztató termékeit!

Forrás és képek: Matrix