Keresés

Szőke hajszínfrissítés Böröndi Leventével – step by step & pro tippek

A szőke hajszínfrissítés érdemel egy step by step bemutatást. Íme!

A Matrix arculata mindig is a fiatalos pezsgéssel és a szalonbarát megoldásokkal volt azonosítható, és ez napjainkban sincs másképp. A mindennap hordható, természetes hatású frizurák rajongói sok esetben imádni szokták a márkaképviselet portfólióját. Ha Te is közéjük tartozol, akkor mindenképp tarts velünk, mert most Böröndi Levente (a brand egyik kiemelkedő oktatófodrásza) vezet be minket egy szőke hajszínfrissítés rejtelmeibe. A cikkből részletesen megismerheted a folyamat menetét, miközben további pro tippekkel is gazdagodhatsz.

Böröndi Levente 1995-ben végezte el a fodrászoktatást. Egy évvel később, 1996-tól el is kezdte gyakorolni a szakmát, saját szalonjában, Zalaegerszeg belvárosában. 2007-ben tette le a mestervizsgát, 2008-tól pedig bekerült a a Martix márka oktatói csapatának kötelékébe. A márkaképviseletnek köszönhetően számos szakmai rendezvényen, fotózáson és nemzetközi rendezvényen részt vehetett már.

Szőke hajszínfrissítés a Matrix erejével

A szőke hajszínfrissítés részleteit Böröndi Levente saját megfogalmazásában közöljük.

STEP 01

Mahi modellemnél első lépésben konzultációval kezdtem a munkálatokat. Megbeszéltük, hogy milyen színt szeretne, illetve, hogy milyen árnyalat illene a bőr– és a szemszínéhez.

STEP 02

A következő lépés a hajdiagnózis volt, ahol meghatároztam a modellem természetes színmélységét, és a hajhossz és a hajvégek színét is.

STEP 03

Előkészítettem a kívánt árnyalatokat a Color Bar-nál, majd pontosan kimértem a szükséges mennyiséget. A hajtőre a Socolor 508Na-t alkalmaztam.

STEP 04

A hajat A-B választékkal 4 részre osztottam. Az első résztől indulva, hátrafelé, diagonális leválasztásokkal vittem fel a hajra a festéket.

STEP 05

A kontúroknál alaposan és óvatossan vittem fel a terméket.

STEP 06

A hajvégeken a SoColor Sync 10p+11p tartós hajszínezőt használtam.

STEP 07

A hatóidő letelte után egy alapos hajmosás és kondicionálás következett. (Mindkét folyamathoz a Total Result Color Obsessed termékeit alkalmaztam.)

STEP 08

Ezután körkefével kiszárítottam a hajat, hogy nagyobb volument adjak neki.

STEP 09

A hajsütés előtt még egyszer jól átszárítottam a tincseket, hogy minden nedvesség eltűnjön.

STEP 10

A hullámosítást egy 25 mm-es hengervassal, a tarkó részen kezdtem.

STEP 11

A két oldalsó résznél egyformán göndörítettem a hajat, a frufrut csak enyhén hullámosítottam.

STEP 12

Végül kicsit meglazítottam a hullámokat, majd fixáltam őket a Style Link hajlakkal.

SZŐKE HAJSZÍNFRISSÍTÉS VÉGEREDMÉNY:

Kérdezz-felelek Böröndi Leventével

1) Milyen hajat készítettél a modellednek?

A modellem hajának elkészítésénél az volt a fő szempont, hogy az arcbőrének és szemének a színéhez, valamint a személyiségéhez illeszkedő hajat készítsek.

2) Kérésként mennyire gyakori a szalonban ez a szín, amit most elkészítettél?

A szalonban sokan kérik az ilyen, és ehhez hasonló hajszíneket. Viszont a vendégek többsége képek alapján választ ki egy árnyalatot, ami nem biztos, hogy sokszor előnyös számukra. Emiatt is nagyon fontosnak tartom a konzultációt, azaz a vendég pontos tájékoztatását, hogy együtt jussunk közös nevezőre, mert ez az alapfeltétele a vendég elégedettségének.

3) Hogyan érdemes ezt a step by step-et használni a fodrászoknak? Szerinted mit tanulhatnak belőle?

A step by stepből kiemelném a konzultációt, a hajdiagnózist, a pontos termékhasználatot és a megfelelő festékmennyiség meghatározását.

4) Anyagiak és szolgáltatás: te egy ilyen festést mennyiért kínálsz a szalonban?

Az ár képzéséhez mindenkinek ajánlom, hogy évről évre számolja ki pontosan a rezsióradíját, és ennek figyelembevételével szabja meg a szolgáltatás munkadíját. A teljes munka ára így két részből fog állni: rezsióradíj és anyagköltség. A fenti munka 1,5 óra volt, a folyamat közben pedig 90 ml SoColor és 100 ml SoColorSync festéket használtam. Itt fontosnak tartom megemlíteni, hogy egyforma hajhossz esetén is lehet más és más az ár, mert a vastagabb szálú haj nagyobb anyagmennyiséget igényelhet. Ezért is pontosabb szerintem, ha grammok alapján számolunk.

5) Milyen ápoló kezelésekkel szoktad kiegészíteni az áraidat?

A legtöbbet a Total Result Color Obsessed sampont és kondicionálót használom a szalonomban, mert a Socolor és a SoColorSync Prebonded technológiájának és összetevőinek köszönhetően tökéletes eredményt biztosítanak. A Matrix szortimentjében viszont számos ápoló termék közül választhatunk, így bármilyen hajtípus esetén teljeskörűvé lehet varázsolni az egyes szolgáltatásokat

6) Melyik otthoni ápolót ajánlanád ehhez a hajhoz?

Ilyen esetben a Matrix Color Obsessed termékeket, valamint az Unbreak My Blonde termékcsaládot ajánlom.

Szöveg: Matrix & Fodrászinfó

Képek: Matrix