Keresés

Védd a fodrászt: 5+1 otthonmaradós tipp beteg vendégeknek

5+1 otthonmaradós tipp, hogy ne fertőzd meg a fodrászod, ha beteg vagy.

Közeleg a száraz hideg tél, amikor a bacilusok már támadóalakzatban várják, hogy a vendégen keresztül ellepjék a fodrászt és a fodrászszalont. Az új frizurára vágyó emberek jó katona lévén betegen is harcba indulnak, ahelyett, hogy kipipálnák a “soha nincs időm…” lista elemeit. Időpontod van a fodrászodhoz, de tüsszögsz, prüszkölsz, köhögsz, netán lázas vagy? Van néhány gondolatunk, hogy mennyi mindent csinálhatnál helyette otthon. Figyelem: a cikk nyomokban iróniát és szarkazmust tartalmaz!

Betegen fodrászszalonba menni vagy nem menni: az itt a kérdés

Az emberek legalább olyan törvényszerűségek mentén működnek, mint a háztartásban egyszerre elromló hűtő, mosó- és mosogatógép. Amikor bőven van tartalék a tönkrement eszközök pótlására, akkor minden rendben van, amikor azonban minden megtakarítást sikeresen feléltünk, elindul egy végeláthatatlan sor. Egyik baj úgy vonzza a másikat, mintha a Domino Day rekordját szeretnénk megdönteni.

Éppen így van ez a fodrászszalonba ellátogató vendégekkel is, akik olykor gátlástalanul variálnak az időpontjaikkal vagy legrosszabb esetben meg sem érkeznek rá. Ezzel ellentétben, amint egy éppen tomboló vírus áldozatául esnek, égető szükségét érzik, hogy az új állapot mellé a frizura se maradjon túlzottan elavult.

Ilyenkor a fodrászszalonba érkezés pillanatában mit sem sejtetve elfoglalják a helyüket, és lehetőleg csak akkor kezdik el mesélni, hogy milyen cudarul bírják ezeket a nehéz napokat, amikor a fejmosóban már csurom víz a hajuk. Nincs visszaút, a láncreakció beindul, aki csak lehet lebetegedik, valószínűleg még a hajszárító is kigyullad és a sarokban kuporgó Morzsi is kennelköhögésben tör ki. Ugye nem kell magyarázni, hogy ez mekkora kiesés egy szakembernek?

Védd a fodrászt, maradj otthon: 5+1 pihenős tipp

#1 Tüntesd el a Vasalatlan Holmik-lánchegységét!

Ahogyan a lánchegységek, úgy a vasalatlan ruhák is gyűrődéssel keletkeznek. Különös ismertetőjegyük, hogy nagyon lassan kerülnek a vasalódeszkára, emiatt pedig kupacban tornyosulnak a lakás egyik sarkában. Hatalmas energia kell ahhoz, hogy végül mindegyik a szekrényben végezze, majdnem akkora, mint elsétálni a fodrászszalonig betegen – na ugye!

#2 Kapcsold be a számítógéped!

Ez a kérés elsőre baromi egyszerűnek és átlagosnak tűnik, azonban itt még nem végeztünk. Miután bekapcsoltad a számítógéped, nézd végig, hogy hogy néz ki az asztal. Nem, nem az, amin tárolod, hanem az, ahol az ikonok vannak. Ha utóbbi inkább egy anarchista állapotra emlékeztet, itt az idő, hogy rendet tegyél. Fájdalmasan hosszú lesz, de cserébe tutira olyan emlékeket találsz, amik tutira megmosolyogtatnak.

#3 Hívd fel a nagyit!

Szegény nagyi hányszor próbálta már megkérdezni tőled, hogy milyen ételt szeretnél fél év múlva az ünnepi asztalon látni, mégsem kapott soha választ. Rohantál, úton voltál, dolgoztál, de most minden megoldódik. Egyébként is mi pótolhatná legalább annyira vagy jobban egy új frizura örömét? Naná, hogy a legjobbfej nagymama, aki alig várja, hogy hallja kedvenc unokáját, aki arról csacsog, hogy a közeljövőben mit enne!

#4 Írd meg a karácsonyi ajándékötletek listáját!

A legtöbben időhiányban szenvedünk, ha a szeretteink örömszerzéséről van szó, pedig éppen ez az, amire mindig kéne, hogy maradjon szusszanásnyi időnk. A beteg pillanatokat nem is lehetne hasznosabban eltölteni, mint az internetet böngészni, szétnézni és ötleteket gyűjteni. Milyen jó is lenne egy karácsony, ami nem a rohanásról szól – igaz?

#5 Horgolj a háziállatodnak karácsonyi pulcsit!

pValószínűleg ezt a gondolatot kommentárok nélkül kéne itthagyni, de azt mégis muszáj hozzáfűznünk, hogy lehetőleg csúnya pulcsi legyen, mert azzal manapság brandet lehet építeni. (Ha esetleg egy kis extrém kézműves bizniszre vágysz.)

#5+1 Ágyban, párnák közt…PIHENJ!

Te sem gondolnád, de mi sem, hogy ezt külön ki kell emelni, viszont az emberek mindig az evidens dolgokat hagyják figyelmen kívül. Mi viszont különösen szeretjük kihangsúlyozni a legkézenfekvőbb dolgokat is, és mivel egy otthonmaradós-pihenős cikket olvasol, ezért nincs is más tanácsunk, minthogy pihenj, pihenj és pihenj! Most biztos meglepődtél… 😀

Képek: Etsystatic, Buzzfeed, Pinimg, Pageboy, Toiimg, Allposters, Cosmopolitan