Keresés

Post-covid hajhullás? Soha többé! Interjú Marica Turella Keraplant Nature szakemberrel

Interjúnk a post-covid hajhullás rejtelmeibe, és megoldásaiba enged betekintést.

Miután írtunk a [Keraplant Nature oktatásról], és részt vettünk Marica Turella előadásán, leültünk a márka nagyasszonyával, hogy a Post-covid hajhullás tüneteiről és annak kezeléséről kérdezzük. A Lisap márkája már 2018 óta nyújt megoldást különböző fejbőrbetegségre, viszont Magyarországon eddig elérhetetlennek tűnt a kezelés. Az előadás és az oktatás után elmondható, hogy már nem az, és a beszélgetésünk során sok mindent megtudtunk a kezelés módjáról, illetve annak működéséről.

Mik a Poszt-covid hajhullás okai? Mikben befolyásolja a haj állapotát a betegség?

Tapasztalataink alapján, mióta tart a járvány, sokkal több méreganyag gyűlt fel a fejbőrön, illetve a hajhullás mennyisége is megnőtt. Nyilván nem feltétlenül a vírus vagy a gyógyszerek, sokkal inkább a megszorítások okozta stressz, illetve mindenféle munkahelyi és családi problémák hatására. Ezek rengeteg pszichés, illetve lelki problémát okoztak, és így hormonváltozásokat idéztek elő, ami a haj felépülését is befolyásolta

A karantén alatt is növekedtek ezeknek a jelenségeknek a száma?

Sokan otthon kezelték a hajukat, és sokan nem megfelelő terméket használtak, gondolhatunk itt akár hajfestékekre is. Tehát sokszor találkoztunk roncsolt, kifakult, rossz minőségű hajakkal. Nyilván ez is közrejátszik. Azoknál viszont, akiknél Post-covid hajhullás fordult elő, az a gyógyszerek mellékhatása és a stressz miatt alakult ki, főleg az elején, hiszen nem tudták, hogy miként kezeljék a Covid-19 járványt, illetve sokáig voltak kórházi körülmények között és gyógyszeres kezelés alatt.

Post-covid hajhullás okozta tünetek esetén hogyan kell kezelni a hajat?

Mindegy, hogy hormonok vagy Post-covid hajhullás miatt kell kezelés, az első lépés a méregtelenítés, vagyis a fejbőr egészségessé tétele. Ilyenkor visszaállítjuk a fejbőr normál pH értékét. Utána lehet kezelni a hajat a betegségnek megfelelően, legyen szó hajhullásról, hámlásról, korpásodásról stb.

Méregtelenítő kezelés

Milyen gyakran kell megismételni a kezelést, ha a bajokat a Post-covid hajhullás okozta?

Amikor nagyon jelentős, illetve aktív fázisban van a Post-covid hajhullás, akkor lehet nagyon intenzív kezelést is végezni, ami kitolódhat akár három hónapra is. Ez nem csak a fodrászati, de mindenképp az otthoni kezelést is érinti. Ha ez az időszak lejár, akkor minden évszakváltásnál javasolt egy megelőzést szolgáló hajhulláskezelés. Ezekben az esetekben, amennyiben nincs látható vagy diagnosztizált hajhullás, elég a sima hajhullás elleni kezelés, nem kell intenzívvé tenni azt. Ezek mellett, ha havonta egy méregtelenítő kezelést elvégez az ügyfél, az a legnagyobb védelem mindenféle fejbőrbetegséggel szemben.

Miből áll a Post-covid hajhullás kezelés?

A méregtelenítő kezelés a Mud, aminek egyik alapanyaga a zöld agyag, ami gomba- és baktériumölő hatással bír. Olyan növények találhatók meg benne, mint a rozmaring, eukaliptusz vagy zsálya. Ezek szintén mind antibakteriális gyógynövények. Az iszap a kezelés során megköti a méreganyagokat, ugyanakkor a fejbőrbe juttatja az olyan anyagokat, amik segítik az egészséges fejbőr kialakulását. Ilyen például a cink, a vas, a szelén és más ásványi anyagok. Ebbe az iszapba is keverhető már hajhullás elleni esszenciális olaj, ami serkentő hatással bír a vérkeringésre, ezzel együtt a hajnövekedésre. A kezelés során használt egyéb illóolajokban vitaminkomplexek vannak, amelyek segítik a haj rögzülését a fejbőrben, megerősítik a hajgyökereket, serkentik a vérkeringést, ami segíti azt, hogy a tápanyagok eljussanak a hajtőbe. Ezáltal megnövekszik a hajhagyma életképessége is. Ez átlagosan 2-6 év időtartamú. Azt vettük észre, hogy a különböző stresszhatások miatt a hajhagymák élettartalma lerövidül, és ez ellen tesz ez a kezelés.

A kezelés során több termék ereje egyesül

Miért érdemes Keraplant Nature termékeket használni a Post-covid hajhullás ellen?

Két olasz egyetem is, a Pavia és a Ferrarai egyetem is vizsgálta a Keraplant Nature-t. Igazolták, hogy kiváló termékcsaládról van szó, hiszen természetes anyagokat tartalmaz, például növényi összetevőket. Tanúsítványt adtak arról, hogy magas hatóanyag tartalommal bírnak, és nagyon hatékony minden termékünk bármilyen fejbőrbetegséggel szemben.

Miben más a Keraplant Nature, mint más, hasonló termékcsalád?

A Lisap arra törekszik, hogy minden terméke környezetkímélő legyen, és nem csak a környezetre, de az ember egészségére is figyel, hogy ne legyen kitéve semmilyen káros anyagnak. Ez vonatkozik nem csak a termékek összetételére és a felhasznált alapanyagokra, de a csomagolásokra és az előállításra is. Úgy gondoljuk, nem csak annak a vendégnek az egészsége fontos, akinek a haját kezelik, de maga a fodrász egészsége is, aki ezekkel a termékekkel dolgozik, és fizikai kontaktban van.

Ha érdekel a termék, kövesd a [Keraplant Nature Facebook oldalát] vagy olvasd el további cikkünket a [Keraplant képzésről]!

EZÚTON KÖSZÖNJÜK MARICA TURELLÁNAK A LEHETŐSÉGET! 🙏

Képek: Keraplant Nature