Keresés

A fejbőrápolás jelentősége: interjú Álland Tünde OWAY oktatófodrásszal

Következő interjúalanyunk, Álland Tünde a fejbőr ápolásának jelentőségébe adott betekintést.

Álland Tünde hivatásszerűen 2012 óta foglalkozik hajgyógyászattal, napjainkban ezen a területen közép és haladó szinten is képzéseket tart. Fontosnak tartja, hogy a szakemberek edukálásán túl, a vendégeit is bevezesse a helyes haj– és fejbőrápolás világába, ezért csak olyan termékekkel dolgozik, amik biodinamikus gazdaságban termesztett növényekből készülnek. Így talált rá az OWAY márkaképviseletére, aminek idővel az oktatófodrásza lett. Érdekel, hogy milyenek a tapasztalatai? Szívesen megismernéd, hogy miben rejlik a fejbőrápolás jelentősége? Akkor a legfrissebb interjúnk csak Rád vár!

Hogyan, és miért választottad az OWAY-t a munkádhoz?

Az OWAY-nél minden egyezik azzal, amit elvárok egy márkától. A környzettudatosság, a környezetvédelem, az újrahasznosítás az élet minden területére hatást gyakorolt, ezért nem voltam hajlandó kompromisszumot kötni a munkám során sem. Így találtam rá az OWAY-re, aminek minden haj– és fejbőrápolási termékformulája azon a tiszta, zöld kémiai elven alapszik, ami során az egyes összetevőket alaposan kiválogatják.

Én nem csak hajgyógyász vagyok, hanem fodrász is. Ezért tudom, hogy az ammóniamentes hajfestékek növényi olajokkal és vajakkal kombinálva garantálják, hogy a hajszínváltoztatás során a vendég ne tapasztaljon kellemetlen érzést a bőrén. Így amikor bejönnek az üzletembe, mindenki azt mondja, hogy ez nem egy átlagos fodrászat: az illat, a tisztaság, a gyógynövények ereje árad a szalonomból.

Mit tapasztalsz, az idő előrehaladtával a vendégigények változnak?

Szerencsére azt tapasztalom, hogy a vendégek között egyre többen ismerik fel, ha valami nincs rendben. Nyitottak a megoldásra, elkötelezettek, végigjárják a kezeléseket, és nem türelmetlenek, mert tudják, hogy ami nem agresszív eljárás, annak idő kell hogy működjön. Jobban odafigyelnek magukra, tudatosak, olvasottak, és ami a legfontosabb igényük van az újra és a jóra! Pont ezért vagyok annyira megelégedve az OWAY minden termékével és szolgáltatásával, mert ki tudom elégíteni velük a tudatos vendégeim szükségleteit. Azt viszont fontos tisztázni, hogy a márka nem csak a fejbőrápolás jelentőségére koncentrál, a fejbőrtisztító hajfürdői mellett, növényi kollagénes hajszálfeltöltő– és hajvégápoló-kezelései is vannak.

Manapság milyen jellegű fejbőrkezeléseket készítesz a leggyakrabban?

Nem tudnék egyet kiemelni, mert sajnos egész évben felkeresnek korpásodás, érzékeny, viszkető fejbőr és a hajhullás problémájával egyaránt. Szerencsére, már rengeteg fodrász felismerte azt a tényt, hogy vannak olyan fejbőrt érintő megbetegedések, amiket tudni kell kezelni. Éppen ezért is kezdtük el az OWAY forgalmazójával a fodrászok alap– és haladó képzését, hogy a korábban említett alapvető fejbőrproblémákat felismerjék, majd bátran kezeljék. A szolgáltatásaim közül viszont leggyakrabban az ayurvedikus fejmasszázst, a Herbs & Clay gyógynövényes agyagkezelést és a hyaluronos hajszerkezetépítést használom.

Az OWAY-kezelések előtérbe helyezik a fejbőrápolás jelentőségét

Hogyan tudtad beépíteni ezeket a speciális kezeléseket a mindennapos szalonmunkádba?

Az elején nehezen, de akkor még nem volt ennyire hétköznapi téma a fejbőrápolás vagy a fejbőrápolás jelentősége. Most viszont általában már két festés között (ami kb. 5-6 hét) mindig készítek fejbőrkezelést. Emellett a hyaluronos gyógyító eljárást is gyakran használom – közvetlenül a hajfestések után –, a fejbőr-peeling pedig szinte mindennapos munkafolyamat a szalonban.

Általánosságban kiknek ajánlod az OWAY szalonkezeléseit?

Mindenkinek! Azoknak is, akik fejbőrproblémákkal küzdenek, és azoknak is, akik nem, hiszen a fejbőrt a stressz, a mindennapos rohanás és az agresszív kezelések mind komoly kihívások elé állítják. Emellett azok a vendégek is szeretni fogják a kezeléseket, akik szeretnék, hogy a hajszálaik erősebbek és ellenállóbbak legyenek, vagy kedvelik a vegán megoldásokat.

Munkád során találkoztál már post-COVID tünettel? Az OWAY szalonszolgáltatásai alkalmasak voltak a kezelésére?

Igen, a hajhullással találkoztam, ugyanis a post-COVID egyik leggyakoribb tünete a nagyfokú diffúz hajhullás. Ez egy akut probléma, tehát idővel (3-6 hónapon belül) szerencsére abbamarad. Ilyen esetben végeztem OWAY-kezelést, ami során a

DENSIFYING REMEDY-t használtam, ami stimulálja a hajtüszőket, hogy beinduljon a hajnövekedés és elősegíti a fejbőr egészséges oxigénellátását. A termék legfőbb összetevője a NYÁRIORGONA ŐSSEJT.

Szerencsére a szolgáltatások után sikeres eredményeket értünk el, de azt tudni kell, hogy a COVID-19 járvány tünetei mindenkinél más erősségben jelentkeztek. Például volt olyan vendégem, aki oxigénmaszkot is kapott, ezért nála hosszabb ideig tartott egy ilyen típusú gyógyászati eljárás. Épp ezért, arra is mindig megkérem a vendégeimet, hogy szedjenek vitaminokat, igyanak eleget és étkezzenek egészségesen, mert ezek összessége felgyorsíthatja a regenerálódást.

Vendégeid mennyire hálásak ezekért az extra lehetőségekért?

Szerencsére évek óta visszajáró vendégeim vannak, és ez azt mutatja, hogy hálásak az extra szolgáltatásokért. A vendégeim bíznak bennem, mindig tőlem kérnek segítséget ahhoz, hogy megoldást találjanak a fejbőrproblémájukra. Az OWAY-kezelések után érzik és látják a különbséget a boltok polcairól levett standard samponok hatásához képest. A márka biodinamikus és mikronizált gyógynövényes hajfürdőjét mindig személyre szabottan állítom össze, a szalonmunkához és az otthoni ápoláshoz egyaránt.

Az OWAY termékek hatékonysága a gyögynövény-összetevőknek köszönhető

Az érdeklődő fodrászok hogyan tudnak megismerkedni az OWAY termékekkel és szolgáltatásokkal?

Elsősorban nálam, Budapesten és saját szalonomban is tartok oktatásokat, engem bátran lehet keresni. A következő nyílt nap például 2021. október 16-án lesz, ami során a márkát, illetve azt a bolognai Ortofficina farmot is bemutatom, ahol a gyógynövényeket termesztik. A képzés során az érdeklődők megszagolhatják az aromaterápiás formulákat, közelebbről is megismerhetik az OWAY termékek és szolgáltatások titkát. Mindemellett, a brand képviselőivel szalontréningeket is tartunk, amikre a hivatalos weblapon lehet jelentkezni vagy a gombra kattintva:

Végül, de nem utolsó sorban: van kedvenc OWAY terméked? Ha igen, melyik az?

Igen, mondok kettőt is! Az egyik a tüskéssárgafa nyugtatózselé és a biodinamikus szalmagyopár. Ha a kettőt együtt kikeverem, akkor szinte minden viszkető fejbőrt azonnal meg tudok nyugtatni, de most tesztelem az OWAY biodinamikus elven alapuló dauer termékcsaládját is, azt is nagyon szupernek találom.

OWAY ELÉRHETŐSÉGEI

OWAY MAGYARORSZÁGI KÉPVISELETE

Hairmarket Kft, 1097 Budapest, Gubacsi út 30.

+36-1-238-0157

TÖBB INFORMÁCIÓ:

Álland Tünde Oway oktató

+36-20-439-0065

Képek: OWAY Hungary