Keresés

Teszteltük! Így hatott rám a Keraplant Nature kezelés!

Teszteltük a Keraplant Nature kezelést hajhullásra. Mutatjuk az eredményt!

A Keraplant Nature kezelés egy olyan téma, amiről már több cikk is készült az oldalon, többek között a krónikus hajhullás elleni anyag. Eddig azonban nem volt lehetőségünk sem tesztelni, sem személyes élményként leírni neked, hogy mit is takar ez pontosan. Ebben a cikkben viszont nem csak azt mondom el, nekem milyen hatást gyakorolt a hajamra, de arról is őszintén nyilatkozom, megéri-e belefogni a Keraplant Nature kezelésbe. – Valkó Barbara írása következik.

Előjáróban néhány gondolat

A Keraplant Nature kezelés bő leírását már elolvashatjátok az oldalon, ezért nem szeretnék róla sokat beszélni. Azonban fontosnak tartom, hogy pár szóban ismertessem a termékeket, mielőtt megosztanám tapasztalataimat.

A Keraplant Nature a Lisap Milano cég egyik natúr brandje, amelyet kifejezetten a fejbőrbetegségekre fejlesztettek ki. Természetes összetevőkből áll és bőrgyógyászatilag tesztelt. Az én esetemben a Keraplant Nature hajhullás elleni kezelését használtam, vagyis

  • Száraz Hajra Intenzív Maszk,
  • Hajhullás elleni Intenzív Kezelés,
  • és Hajhullás elleni Sampon

termékeket.

A márkán belül több fejproblémára készültek termékek, így akár korpásodásról, akár száraz, töredezett hajról van szó, a Keraplant Nature megoldást nyújthat. Erről bővebben a fejbőrbetegségekkel foglalkozó cikkünkben olvashatsz.

Tamási Erika mesterfodrász látott el engem tanácsokkal, és ő is kezelte a hajamat.

Fontos azt is megjegyeznem, hogy a Keraplant Nature kezelés három-hat hónapot ölel fel, amiből jelenleg a negyedik hónapban járok, azonban az első, intenzív kezelés, és a harmadik havi ellenőrzés véget ért. Vagyis a tapasztalataim nem véglegesek. A kezelés legvégén újra visszatérek további információkkal és tapasztalatokkal, kiegészítem ezt a cikket.

Hogy néz ki a Keraplant Nature kezelés?

A Keraplant Nature kezelés három fázisból áll, amely szükség szerint bővülhet további eljárásokkal.

1. LÉPÉS

A fodrász felméri a hajad állapotát egy speciális kamera használatával, diagnosztizál, a fejbőrödnek megfelelően kialakít egy kezelési metódust.

2. LÉPÉS

4 héten keresztül heti 1x a fodrász méregteleníti a fejbőrt a Keraplant Nature méregtelenítő iszappakolásával a szalonban. Fejbőrmasszázst követően a kezelésednek megfelelő termékeket használja. Ugyanebben a fázisban otthon a fodrásztól kapott termékeket kell használnod, hogy a kezelés még intenzívebb legyen. Nálam ez egy hajnövekedést serkentő ampullát, illetve a Keraplant Nature hajhullás elleni samponját és balzsamját jelentette. A fodrász tanácsokkal is ellát, amiknek eleget kell tenni a jobb eredmény érdekében.

3. LÉPÉS

Egy hónap után fodrászod ismét megnézi kamerával a fejbőrödet, illetve felméri a hajad állapotát. Ha úgy látja, hogy a kezelés hatott, akkor otthon továbbra is használnod kell a termékeket, de fodrászhoz emiatt rendszeresen már nem kell járnod. A második és harmadik hónap végén is megismétlődik a harmadik fázis.

Így alakult az én Keraplant Nature kezelésem!

1. hét

Az én esetemben a Covid-19 utáni krónikus hajhullás vitt el a Keraplant Nature kezelésig. A hajam csomókban maradt ott a tenyeremben, ha végig húztam rajta a kezemet. A kamerás megfigyelés és diagnosztizálás után Erika arra az eredményre jutott, hogy a hajam száraz, töredezett, de zárt szerkezetű. A fejbőrömet tisztának látta, betegségre utaló nyomokat pedig nem talált.

Ez azt jelentette, hogy a fejbőröm nem beteg, de legyengült, és a Covid-19 miatti hormonváltozások miatt a hajam is kezdte megadni magát. Erika méregtelenítést, illetve energetizáló, hajhullást csökkentő kezelést írt fel.

A kezelés utáni néhány napban nem éreztem sok változást. A hajamat könnyebben ki tudtam fésülni, selymesebb tapintása lett, a hajhullás viszont nem csökkent.

Ilyen csomókban hullott a hajam a kezelés kezdetén.

2. hét

Mikor másodjára beültem Erika székébe, meglepődve mondta, hogy a hajam két centit nőtt egy hét alatt. Ezen én is meglepődtem, mert a hajam nagyon nehezen nő. Emellett ő sem látott javulást a hajhullásban, azonban kezelhetőbbnek vélte a tincseimet.

A hét többi napján az otthoni kezeléseknek köszönhetően a hajhullás hirtelen mérföldekkel jobbá vált. Száraz állapotában nem maradt csomó a tenyeremben, mint korábban. Hajmosás és fésülködés közben viszont továbbra is rettentően sok hajam kárba veszett.

Ezen a héten mertem előzetes egyeztetés után befesteni a hajamat is. Kíváncsi voltam, mennyiben befolyásolja a kezelést más eljárás.

Magam sem akartam elhinni a változást a 2. héten.

3. hét

A harmadik héten Erikával történt találkozásom után a legnagyobb meglepetést az áttetsző víz okozta minden hajmosás után. A festék a hajamból egyáltalán nem szivárgott. Erika ezt azzal magyarázta, hogy a Keraplant Nature kezelés lezárta a hajszerkezetemet, így a festékpigmenteket is. Még most, 2 hét után sem veszített a színéből a hajam, pedig a lenövés miatt érik az újabb festés.

A hajam emellett fényesebb lett, könnyebben zsírosodó. A korábbi 3-4 napos hajmosásokat a 2 naposak váltották fel. A hajhullásban nem láttam változást.

4. hét

Az utolsó alkalomkor ismét előkerült a kamera, viszont csalódás ért, mikor Erika nem látott a fejbőrben változást. Hozzátette, ahogy a probléma is három hónap alatt alakult ki, úgy a javulást is három hónap múlva fogom látni igazán.

A hajhullásom jelentősen csökkent, de nem szűnt meg. A hajam fényesebb, könnyebben kezelhető, nem szénakazal, mint korábban. A hajam alja már nem töredezik, tökéletesen zárt szerkezetű.

A következő hetekben minden rajtam áll, hogy továbbra is betartsam az előírásokat és a Keraplant Nature kezelés menetét.

A hajam az első kezelés előtt (első kép), és a 4. heti kezelés után (második kép)

3. hónapban már megjelentek a babahajak

2023. februárjában a 4. hónapba lépve, de épp lehagyva a 3. hónapot ismét beültem Erika székébe, hogy lássuk, mennyiben javult a hajam állapota. A kimaradt hetek során otthon továbbra is a Keraplant Nature sampon és balzsam együttesét használtam, ahogy azt a 3. fázis előírta. Havonta hajfestésen esett át a hajam, és volt, hogy ki is vasaltam, ennek ellenére igyekeztem kímélni a külső behatásoktól.

Végeredményben a hajam puhább tapintású, dúsabb lett. Több helyen megjelentek babahajak, főleg ott, ahol korábban a kihullott szálakat gyászoltam. Sőt, a legkorábban megindult hajhagymák már több centis tincseket tartanak, amitől minden alkalommal mosolyognom kell a tükörképemet nézve. Hajmosás során 1-2 szál vagy egyetlen szál sem marad a kezemben.

A babahajam eltakarja a halántékomat az 1. kezelési állapothoz képest (1. kép), és kamerán is láthatóak az újabb jövevények (2. kép)

A kezelésnek hála a hajam továbbra sem ereszti ki magából a festéket, csupán a lenövések miatt kell kéthavonta festetnem.

A Keraplant Nature kezelés árai

A kezelés ára drágább is lehet, főleg úgy, hogy a hazavitt termékeket is ki kell fizetni, ami a mértékegységekhez mérten 2 000-13 000 Ft közé is eshet/termék. Ennek ellenére úgy gondolom, ár-érték arányban teljesen helyénvaló a kínálat, az otthoni kiszerelést is hetekig lehet használni.

Maga a kezelés ára a fodrásztól is függ, Erika szalonjában 4500 Ft-ba kerül, amire még rászámolja a szárítást.

VÉGSŐ GONDOLATOK

Úgy gondolom, hogy ha készségesen betartod a kezelés szabályait, hajlandó vagy rá pénzt és energiát áldozni (gondolok itt a hajmosás és hajápolás menetére), akkor azt a hajhagymáid meg fogják hálálni. Habár az első hónapokban a problémám nem szűnt meg teljesen, a Keraplant Nature kezelés már az első pillanattól kezdve jelentősen javított a dolgokon, a harmadik hónapra pedig megadta, amit ígért. Korábban vitaminokkal, olajokkal és más eszközökkel próbáltam kezelni a hajhullást, amik nem váltak be, azokhoz képest a Keraplant Nature hatalmas sikert aratott.

Összességében meg vagyok elégedve a Keraplant Nature kezelés hatásaival.

Szöveg és képek: Valkó Barbara