Keresés

Viola Dóra új utakon

Viola Dóra írt nekünk, miért is történt az, ami történt.

Többen kérdeztétek tőlünk, hogy vajon mi történt: Viola Dóra oktatófodrász miért távozott az Alterego csapatából? A kérdés azután érkezett hozzánk, hogy az Eternal Beauty Magyarország és az AlterEgo Magyarország Facebook oldalán egy erre vonatkozó közleményt olvashattunk tegnap. Viola Dóra egy hosszabb írásban reagált a történtekre, ezt változatlanul osztjuk meg veletek.

Viola Dóra és az AlterEgo Magyarország útjai elválnak

“Ezennel tájékoztatjuk kedves partnereinket, hogy cégünk mától megszünteti együttműködését Viola Dóra Alterego Italy oktató fodrásszal. Köszönjük az eddigi együttműködést és ezúton is kívánunk neki sok sikert a jövőre nézve úgy a szakmai karrierjében, mint a magánéletben. Cégünk a jövőben is sokszínű és változatos oktatási programmal fogja segíteni partnereit a szakmai fejlődésben.” – jelent meg 2022. február 10-én az AlterEgo Magyarország és az Eternal Beauty Magyarország Facebook oldalán a hír. Így tehát Viola Dóra oktatófodrász több éves közös szakmai munka után elhagyja az AlterEgo céget.

Viola Dóra nyilatkozata

Természetesen felkerestük Viola Dórát, hogy reagáljon a leírtakra, aki egy hosszabb levélben válaszolt, amit most változtatások nélkül és az ő beleegyezésével közlünk az oldalunkon:

Viola Dóra portré

“Egy oktató fodrász dilemmája

Több mint 20 éve dolgozom oktató fodrászként. Ezen idő alatt számos német, amerikai és olasz márkát képviseltem. Hosszabb, rövidebb időn keresztül az adott márka nemzetközi oktató hálózatához csatlakozva követtem a márka által képviselt értékeket, elsajátítottam a legújabb technológiák rejtelmeit, részt vettem termékfejlesztésben, hazai termék adaptációban. Mindezen tudás alapján az érdeklődő fodrászokat képeztem, legjobb tudásom szerint átadtam nekik a külföldön tanultakat, általam Ők is részesei lettek a nemzetközi családnak. A munkámnak ezt a részét imádom, nagyon szeretek emberekkel dolgozni, csapatot építeni. Ez a derűs oldal…..

Mint az élet minden területén természetesen itt sem kerek minden, derű nincs árnyak nélkül….

Sajnos a magyar piac méretéből adódóan nem igazán érdekes a nagy multinacionális cégek számára. Közvetlen módon, saját magyarországi szervezettel csak a legnagyobbak vannak jelen. Mindenki más importőr segítségével próbálja piacra vinni termékeit kis hazánkban. Innentől kezdve sok esetben előtérbe kerülnek a rövid távú megtérülési szempontok, sajnos gyakran elvész a szakmaiság, a nemzetközi márka által képviselt professzionális értékeket felváltja a dilettantizmus. A pályafutásom alatt itt találkoztam néhány kiváló példával viszont megéltem a legnagyobb dilettantizmust is.

Részletek boncolgatása nélkül arra jutottam, hogy a jövőben nem szeretném elkötelezni magam. A saját szakmaiságomra és az elmúlt évek tapasztalataira építkezve önállóan, márka független oktató fodrászként fogom továbbvinni azt amit szeretek, azt fogom képviselni amiben hiszek.

Szakmai rendezvényeket, oktatásokat, összejöveteleket, továbbképzéseket fogok szervezni saját budapesti szalonomban illetve vidéken. Természetesen külföldi képzéseken ezután is részt veszek, hiszen a szakmai fejlődés nekem is nagyon fontos. Bízom abban, hogy így ebben a formában dolgozva, nem elszegődve egy konkrét márka magyarországi importőrhez, egy olyan mikro közösséget hozhatok létre amihez sokan örömmel csatlakoznak majd.

További részletekkel hamarosan jelentkezem.

Viola Dóra”

Még több fodrászos hír minden nap a Fodrászinfón! Kövess minket!

Kép: Viola Dóra Facebook