Keresés

2018-as IMPERITY Professional oktatások

Megérkeztek 2018-as IMPERITY Professional oktatások. Ne maradj le!

Az IMPERITY Professional jövőre a Magyarországon valaha volt legnagyobb egymárkás fodrászati esemény megszervezését kezdte el, hiszen a cégvezetés a képzést tartja elsődleges feladatának. Ennek részeként a cég a fodrászszakmából választott magának oktatási vezetőt, Kiss Viktória személyében, akivel újdonsült feladatköréről, a fodrászok továbbképzéséről és a cég oktatási terveiről is beszélgettünk.

Hogyan kapcsolódsz a fodrásziparhoz?

Magam is fodrász vagyok, ez pedig az a feladatkör, ami a legnagyobb lehetőséget jelenti nekem a szépségipari fodrász és szakoktatói szakma területén, amire egész életemben vágytam. Több mint 20 év szakmai tapasztalata és két nagy létszámú szépségszalon létrehozása, fejlesztése, sikeressé tétele van a hátam mögött. Egy évtizednyi középiskolai elméleti és fodrász gyakorlati oktatói múltammal szakmailag is igazi kihívásnak és elismerésnek tekintem ezt a felkérést. Ez a pozíció persze nagy felelősséggel jár, de megannyi kreativitással és a szakma iránti szenvedélyem kibontakozásával is párosul, így a számomra kijelölt feladatokat mérhetetlen örömmel látom el. Ilyen lehetőség szerintem csak egyszer adatik az ember életében, amit meg kell ragadni.

Miért vagy felelős új munkakörödben?

Az oktatások, képzések, rendezvények megszervezése és lebonyolítása; a cég saját oktatóinak és területi képviselőinek a technikai felkészítése, munkájuknak segítése; a szakmai csapatunk folyamatos bővítése; a terméktesztelések és fejlesztések előkészítése és felügyelete; frizura- és fodrász portfólió fotózások összeállítása mellett, a kis- és nagyszínpadi fellépések forgatókönyvének megírása; a profi modellek biztosítása, illetve a stílusunk képviseletének összeállítása mind az én kötelességem. Emellett természetesen az Imperity termékeivel dolgozó fodrászok munkájának napi szintű segítése is az én feladatom. Mint látszik, nem egy unalmas munkakör…

Kiss Viktória, az IMPERITY Professional oktatási vezetője

Neked mi a feladatod az Imperity nagy rendezvényével kapcsolatban?

Ez egy monumentális rendezvény rengeteg feladattal. A színpadon DJ-SMASH-sel közösen vezetjük a show-t, de természetesen a háttérmunkákból is bőven kiveszem a részem. A forgatókönyv megírásától, a bemutatófodrászok felkészítésén át, a modellek és ruhakollekciójuk megálmodásán keresztül, a zenei és vetített anyag összeválogatásával, a szakmai szövegek helyes összeállításával, a saját demó modelljeim előkészítésével segítek a csapatnak. Személyes célom, hogy az ország, de inkább Európa leglátványosabb és legszínvonalasabb műsorát rendezzük meg 2018-ban.

Oktatási vezetőként miért ajánlanád a fodrászoknak, hogy ellátogassanak erre a rendezvényre?

Van az a mondás: „Ha kimaradsz, akkor lemaradsz!” Ez most kifejezetten igaz, hiszen ekkora létszámú fodrász show-t egy márka alatt még nem láthatott a magyar közönség. Itt az ország történelmének legnagyobb fodrász show-jára fog sor kerülni, ehhez méltó színvonallal.

A legújabb hajfestési és hajvágási technikai trendek, illetve az Imperity stílusában elkészített kontyok mellett a márka termékújdonságai is bemutatásra kerülnek. Élőzenei meglepetések, táncosok, külföldi fodrászfellépők, teljesen egyedi fény- és látványtechnika, amivel mi készülünk. A jegyárak szegmentáltak és mindhez ajándékcsomag kapcsolódik, ráadásul az est folyamán három értékes toszkán mediterrán utazás is kisorsolásra kerül.

Mit gondolsz, azoknak a fodrászoknak is érdekes lehet a rendezvényetek, akik nem a ti márkátokkal dolgoznak, mégis márkahűek?

Természetesen azoknak is érdemes eljönniük, akik nem használják az Imperity termékeit.

Úgy gondolom, hogy ahol számtalan újdonság kerül bemutatásra, ott szakmai fejlődési lehetőségről beszélünk az érdeklődők szemszögéből. Cégünk a legnagyobb márkák színvonalán, minőségén kínál a szakembereknek elérhető, sőt igazán kedvező árú termékeket, melyeket ezen a fantasztikus bemutatón a még nem felhasználó közönség is megismerhet. Vajon ki lenne saját, vagy vendégei pénztárcájának ellensége? Miért ne dolgozhatna kevesebb kiadással, magasabb szinten egy fodrász, ha megteheti? Magamból kiindulva, ha ezelőtt én sem tettem volna meg, hogy kipróbálom az Imperity-t, akkor most nem lennék abban a helyzetben, hogy másoknak ajánljam és így képviseljem.

Hair by Kiss Viktória, IMPERITY Professional oktatási vezető

Miben lesz más ez a rendezvény, mint a többi korábbi szakmai bemutató hazánkban?

Lássuk csak, olasz-magyar fejlesztésű fodrászipari termékeket bemutatni, magyar közönségnek, magyar színpadon, magyarok által megálmodva, a legkülönlegesebb dolgok egyike. Olyan látványt és technológiát vinni a színpadra, amit soha, senki nem látott még azelőtt, ez egy egyszeri, egyedi és megismételhetetlen. Mi az Imperity életérzést és lehetőségeit kínáljuk a 2100 fős nagyközönségnek a szépség szolgálatában.

Mi az Imperity hosszú távú stratégiája az oktatás terén? Mit szeretnél képviselni?

Elsődleges célunk, hogy a lehető legkiválóbb és legmagasabb létszámú oktatófodrász csapatot állítsuk össze, akik a márka képviseletével, nagyon magas technikai színvonalon tudják oktatni a termékeinket használó fodrászokat. Nagy terveink vannak: 5 éven belül 100 országba szeretnénk az Imperity termékeit eljuttatni és az oktatási hálózatot számukra is kiépíteni. Emiatt folyamatosan interjúztatunk, hogy megtaláljuk a legképzettebb, legelhivatottabb és legmegfelelőbb szakembereket oktató csapatunkba. Ráadásul mint tanár, elképzelhetetlen számomra, hogy a mi termékeinkkel dolgozó kollegák ne rendelkezzenek a megfelelő tudásanyaggal, hiánytalan alapismeretekkel és naprakész információkkal szakmájukról. A cél, hogy elméleti és gyakorlati szinten egyaránt biztosítsuk a fejlődést, a minőségi oktatást partnereinknek, oktatóinknak és fodrászainknak, annak érdekében, hogy mindenki ki tudja választani a számára legmegfelelőbb formáját a tanulásnak.

Úgy tudom kiemelten fontos számotokra a fodrász tanulói réteg. Mivel támogatjátok őket a tanulásban, a munkában, majd az elhelyezkedés területein?

Pontosan. Kiemelten kezeljük a leendő fodrászokat, hiszen az idő gyorsan repül, s egy-két év alatt, sok fiatal frissen végzett pályakezdő áll tanácstalanul majd, hogy hogyan induljon neki vendégköre, karrierje felépítésének. Cégünk számtalan lehetőséget kínál e téren is, de egy kicsit hagy titkolózzunk, hiszen készülünk valami egészen hatalmasra, melynek részleteit rendezvényünkön fogjuk részletesen bemutatni. Azért, hogy a fodrásztanulók megismerkedjenek termékeinkkel és azok használatával, az iskolák tanműhelyeinek szállítási költség nélkül biztosítjuk a jó minőségű, de kedvező árú anyagjainkat. Természetesen a bemutatóinkon számukra kedvező árú jegyet kínálunk, hiszen fejlődésüket éppen ugyanannyira fontosnak tartjuk. A szorgalmas és szakmáját szerető, nagy versenyszellemű, fejlődni vágyó, bizonyítvánnyal rendelkező fiataloknak pedig felvételi lehetőséget biztosítunk technikusi munkakörben a csapatunkba.

Hair by Kiss Viktória, IMPERITY Professional oktatási vezető

Mi az, ami téged megfogott az Imperity márkában?

Amikor először találkoztam a területi képviselővel, elmondtam neki, hogy nekem három dolog fontos egy márkával kapcsolatban:

  • Pontosan azt nyújtsa a termék, amit elvárok. Tehát ha én szakmai tudásomnak megfelelően pl. tudom, hogy egy festékkeverék (oldat) milyen eredményt kell hozzon a hajon szárítás után, akkor nem okozhat csalódást.
  • A második, hogy a márka folyamatosan fejlődjön, és minden igényt kielégítsen.
  • A harmadik pedig, hogy mindig a rendelt minőséget kapjam, pontos, gyors kiszállítással és a rendelésem után járó ajándékokkal, akciókkal.

Mikor a képviselő elmosolyodott és kérdezte, hogy ezenkívül van-e plusz kívánságom, már tudtam, hogy ki kell próbáljam az anyagokat. A minőség kifogástalan volt, az árak pedig rendkívül alacsonyak, ez megnyert.

Hogyan tudod a fodrászokat napi munkájukban segíteni a munkáddal?

Kiderítem a szakmai hiányosságaikat, és azokat mielőbb orvosoljuk, mert addig nem tudunk magasabb szintre lépni, amíg ezeket nem rakjuk helyre. Sokan tudatában sincsenek, hogy mit nem tudnak – sajnos itt alapvető szakmai elméleti tudásról beszélek, – illetve akik tudják, nem biztos, hogy kellőképp képzik magukat. Ezekben tudunk segítséget nyújtani, akár még az Imperity Facebook zárt csoporton keresztül is.

Hair by Kiss Viktória, IMPERITY Professional oktatási vezető

Van-e a fodrászoknak lehetősége kétirányú kommunikációra? A visszajelzéseket mennyire veszitek figyelembe, az oktatások összeállításával kapcsolatban?

A zárt csoportunkba is folyamatosan történik a tagfelvétel, de csak a mi márkánkkal dolgozó, illetve az arra nyitott szakemberek részére. Viszont itt ténylegesen napi kommunikációban vagyunk, illetve termékhasználati videók feltöltésével segítjük a szalonmunkát. Folyamatosan fejlesztünk és keressük a megoldásokat a fodrászaink kívánságainak figyelembe vételével. Az összegyűjtött felvetésekre és a területi képviselőinknek feltett kérdésekre, a nagyobb létszámú bemutatókon előre válaszolunk, kedvet csinálva így a közönségnek az interaktív kommunikációhoz, ami az eddigi tapasztalatok alapján jól működik. Amit csak lehet, bemutatunk színpadon, illetve videóra rögzítjük, mint oktató anyagot.

A fodrász továbbképzések terén mire szeretnél fókuszálni, nagyobb hangsúlyt fektetni?

Ahogy már említettem, fontosnak tartom, hogy az alaptudás stabil legyen, hiszen csak onnan lehet fejlődni. A 2018-as év többek között a kiscsoportos szalontréningek országos megvalósításáról fog szólni a fodrászok számára. Mivel az Imperity egy sajátos stílust képvisel, hiszen magyar fejlesztésével egyedi a piacon, szeretnénk átadni ezt az egész brand-et az érzéssel együtt a fodrászainknak. Az oktató fodrászok külföldi továbbképzése is ezt a célt szolgálja, hogy a számos tapasztalatból egy sajátos, Imperity stílust teremtsünk.

Képek: IMPERITY Professional, Kis László