Keresés

21. századi hajdiagnosztika: a SalonLab Analyzer, mint a haj pszichológusa

Élménybeszámolónk középpontjában a Schwarzkopf Professional SalonLab Analyzer.

Hatalmas élmény, amikor egy márkaképviselet kíváncsi a véleményünkre, ezért a Fodrászinfó mindig gyermeki örömmel fogadja az új lehetőségek kipróbálását. Ezúttal a Schwarzkopf Professional csapata invitált minket egy hajismereti utazásra, amelyben a hajápoló-szolgáltatás kimaxolta a 21. századi igényeket, a szakember és a vendég oldaláról nézve is. Hogy miért mondjuk? Mert, amit a SalonLab Analyzer tud, attól még nekünk is leesett az állunk: nagyon új, nagyon friss élménybeszámoló vár Rád, ha továbbgörgetsz!

Korszakalkotó áttörés a hajismeretben

Szépségipari szakújságíróként az egyik leghálásabb, de egyben legnehezebb feladat az innováció tesztelése. Ilyenkor a professzionális fodrászat alaptéziseit a hivatástudat ellenére, mégis a “magánember szemüvegén” keresztül vizsgáljuk, így nehéz megragadni a kettős szerepkör között húzódó határokat. Az egyes fejlesztések azonban olykor tudattalanul is a kezünk alá dolgoznak, mert szinte közel arányosan nyújtanak segítséget a fodrász és a vendég életében, ezzel biztosítva a teljeskörű tájékoztatás lehetőségét. Ezúttal a 21. századi hajdiagnosztika korszakalkotó eszközét teszteltük, a Schwarzkopf Professional SalonLab Analyzer-t, amiről mindkét oldal pont ugyanúgy fog vélekedni: szalonkexkluzív-élmény kimaxolva!

2020. október 20-án érkeztünk az ASK Akadémiára, hogy megismerkedjünk a brand innovatív termékével, a SalonLab Analyzer-rel. Mielőtt bármit is mondanánk, fontos tudni, hogy a látogatást megelőzőleg csak tényszerűen és mértékkel tájékozódtunk a vadonatúj eszközről, hogy elkerüljük azt a “filmelőzetes-szituációt”, amikor már mindent megtudunk a trailerből. Ezzel kapcsolatban az a jó hírünk, hogy körültekintőbb informálódás mellett sem tudtunk volna hibázni, ugyanis a gyakorlati tapasztalat már a kezdeti gondolatainkat is felülmúlta. Ahogyan már korábban többször, most is egy professzionális hajápolásban volt részünk, de elmondhatjuk, hogy a legfrissebb élményünk mégis alapjaiban eltért a “megszokottól”.

Ismerkedés a “haj pszichológusával”

12:00-kor fogadott minket Blanke Dávid, a Schwarzkopf Professional fiatal és tehetséges colorist-ja, hogy bevezessen minket a 21. századi hajdiagnosztika világába. Első körben az eszköz elméleti háttere került a fókuszba, miszerint a SalonLab Analyzer egy olyan eszköz,

  • aminek a segítségével a fodrászok a vendégek igényeit molekuláris szinten is képesek feltárni, ezzel növelve a személyre szabhatóság élményét;
  • ami haptikus jelzésekkel kommunikál a hajszerkezet egészségéről;
  • ami össze van kötve egy applikációval, hogy a konzultációs élmény vizuálisan is megjelenjen mind a szakember, mind a vendége előtt;
  • ami végeredményben egy komplex hajprofilt állít fel.

Összegezve tehát, a SalonLab Analyzer egy olyan újdonság, amivel a fodrász nem kizárólag a látható és tapintható hajproblémákat képes feltárni, hanem a belső károsodásokat is. Ezért is neveztük el magunkban a haj pszichológusának, hiszen a segítségével már olyan mélységeiben is megismerhetjük a hajunk szerkezetét, mintha a frizuránk tudattalanjába nyernénk betekintést.

Schwarzkopf Professional SalonLab Analyzer hajdiagnosztika step by step

STEP 01 – Szakértői input

Egy professzionális kérdőív segítségével a fodrász és vendége sorra veszi a haj történetét. Például: hajtípus, hajmosás gyakorisága, esetleges fejbőrérzékenység, otthoni hajápolási szokások stb.

STEP 02 – Elemzés

A kérdőív befejezése után megtörténik a mintavétel és az elemzés. Ilyenkor a szakember jobb és bal oldalról, majd a haj hátsó részéről választ ki egy-egy tincset, amire középtájt ráhelyezi a SalonLab-eszközt. (Dávidtól megtudtuk, hogy kifejezetten lényeges, hogy fodrászként a haj mely területéről gyűjtöd be az információkat, ugyanis az optimális eredmény szempontjából korántsem mindegy. A hajtő részt és a hajvégeket ebben az esetben mindenképp kerülni kell! A helyes alkalmazás: hajtőtől kb. 10-15 cm-re.) Miután ez megtörtént, a korábban megadott adatok és az eszköz infravörös technológiája által begyűjtött információk alapján, az applikációban meg is jelenik az elemzés eredménye, amely százalékos arányban tartalmazza a haj egészségi állapotát, illetve azokat a tanácsokat, amiket az ápolás során érdemes előtérbe helyezni mind a szalon–, mind az otthoni hajápolás alatt.

STEP 03 – Fibre Clinix hajápolás

A precíz digitális hajdiagnosztika után következik a hajápolás szekció, amit a SalonLab esetében kizárólagosan a Fibre Clinix professzionális termékcsaláddal végeznek a Schwarzkopf Professional szakemberei. Ennek menete hasonlóan zajlik, mint bármely más esetben: hajmosás, maszk, 10-15 perc relax a fejmosóban és totális feltöltődés.

Adatalapú szakértelem, személyre szabott exkluzív vendégélmény

A szolgáltatástesztelésnek most ugyan csak a leghangsúlyosabb pontjait soroltuk fel, de nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy milyen plusz élményt jelent mindez élőben. Csak hogy a legfontosabbakat említsük mindközül, elképesztő, hogy egy tehetséges szakember és egy ilyen profi “kütyü” közös erejével milyen bizalom képes kialakulni fodrász és vendége között, mindössze néhány pillanat leforgása alatt. Blanke Dávidot ugyan nem most ismertük meg, karakterével és munkásságával is számos alkalommal találkoztunk már – mi több itt még interjút is készítettünk vele –, azonban “szalonközelből” még sosem tapasztalhattuk szakmai tudását. Mégis elég volt körülbelül 10 perc ahhoz, hogy úgy érezzük, a legjobb kezekbe kerültünk. Az első benyomáson túl máris ott voltak a kezünkben azok a tényszerű adatok, amiket egy “idegentől” nem biztos, hogy azonnal elfogadtunk volna.

Ajánljuk a Salonlab Analyzer kipróbálását, mert

  • FODRÁSZKÉNT: még precízebb megoldást tudsz nyújtani a vendégeid számára, így a hajminőséget könnyedén és viszonylag gyorsan tudod növelni. Az eredménynek köszönhetően, a vendéged nemcsak boldogabb, de lojálisabb is lesz, mint valaha.
  • VENDÉGKÉNT: könnyebben megértheted, hogy a hajadnak mi mindenre van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon. A SalonLab-applikáció oldalára való regisztrációval számodra is elérhetővé válik a hajprofilod, amelyben megtalálod a felmérés eredményeit, és azoknak az otthoni ápolóeszközöknek a listáját, amire szükséged lesz a hatás fenntartásához két szalonlátogatás között. Minimum 6 hét elteltével fodrászoddal ellenőrizhetitek, hogy a pontos diagnosztika és a megfelelő termékhasználat mellett, hány százalékkal növekedett a hajszerkezeted egészsége.

KÖSZÖNJÜK EZT A REMEK LEHETŐSÉGET A SCHWARZKOPF PROFESSIONAL HUNGARY CSAPATÁNAK! :)

Képek: Schwarzkopf Professional Hungary és Fodrászinfó