Keresés

A fodrász szakma szerelem - 107 éves a világ legidősebb barbere

A fodrász szakma szerelem – 107 éves a világ legidősebb barbere.

A fodrász szakma szerelem. Mi sem bizonyítja jobban, mint az olasz származású Anthony Mancinelli, aki már 95 éve megállás nélkül dolgozik, és aki idén októberben ünnepelte 107. születésnapját. A New York-tól körülbelül 1 óra távolságra található szalonban heti 5 napot dolgozik 8 órában, amely nem csak példamutató, de legalább annyira inspiráló. Ismerkedj meg Anthony megható történetével!

A 107 éves barber: Anthony Mancinelli

Anthony Mancinelli októberben ünnepelte 107. születésnapját. A The New York Times ebből kifolyólag meglátogatta az idős urat, hogy további információkat tudjon meg a szakember életéről. A porté anyagban nemcsak Anthony, de munkáltatója is megszólalt, amelyből egyértelműen érezni, hogy a fodrász szakma különlegessége és alázata csupán – és a szó legjobb értelmében -, az egyszerűségben rejlik.

A 107 éves barber 1923-ban kezdte pályafutását, amely olyannyira megalapozta későbbi döntéseinek sorát, hogy még a gimnáziumot sem végezte el. 11 éves volt, amikor kisegítő állást kapott egy borbélyszalonban, onnantól kezdve pedig nem volt megállás. 12 éves korától teljes óraszámban új szenvedélyének hódolt, olyannyira, hogy még most is heti öt napot megállás nélkül dolgozik, déltől este nyolc óráig. Főnöke – Jane Dinezza – azt is elárulta, hogy ő az egyetlen alkalmazottja, aki mióta nála van, sosem jelentett beteget. Ez már önmagában legnyűgöző, hiszen a fodrásztársadalom berkeiben nem keveset hallunk, olvasunk – mi pedig írunk -, a szakmából adódó egészségügyi problémákról. (Többek közt ilyen gyűjtésünk is volt már – kattints!)

Anthony szerencsére a mai napig remek egészségnek örvend és saját bevallása szerint mindezért nem tett túl sokat. Azt is elmesélte, hogy a munka folytatását nem kizárólag csak a fodrászat iránti szeretete motiválta. Felesége halála után szerette volna lefoglalni magát, hogy ne csak a gyász maradjon számára. Munka előtt minden egyes nap meglátogatja Carmella sírját.

2007-ben bekerült a Guiness Rekordok könyvébe is, de ettől függetlenül nem tekinti magát különlegesnek. Úgy tekint magára, mint egy emberre, aki szereti a szakmáját. A Nápolyból Amerikába keveredő férfi élete életkora ellenére is tanulságos, amelyben alázatból és kitartásból nincs hiány. Anthony-nak eszébe sincs még nyugdíjba menni, vendégei legnagyobb örömére.

Anthony Mancinelli, a világ legidősebb barbere!

Forrás és kép: The New York Times