Keresés

Újra látható Amy Winehouse ikonikus parókája! Interjú Tracey Cahoon alkotóval

Amy Winehouse parókája Londonban tekinthető meg, az alkotó erről is beszélt.

Amy Winehouse minden szempontból ikonikus díva lett. A hangjával, az öltözködésével és a frizurájával milliók szívét hódította meg, és biztos vagyok benne, hogy te is egy vagy közülük! Tudtad, hogy Amy lenyűgöző parókája ma a londoni Design Múzeumban ékeskedik? A kulisszák mögötti időkről maga az alkotó, Tracey Cahoon mesélt – ezt az interjút hoztuk el most neked!

Amy Winehouse parókája

Az ikonikus és most kiállított parókát Amy egy fotósorozat során viselte az egyik albumához. Az alkotás azóta is Tracey tulajdonában áll, ezért egészen mostanáig nem volt látható. A Design Múzeum idén vette magához az ékszert, ami most olyan büszkén “ül” az egyik üvegvitrinben, mint az akkori popkirálynő a slágerlisták élén. A látogatók a paróka előtt töltik a legtöbb időt, csodálják a minőségi munkát és mindazt, amit a haj képvisel.

A hajviseletet a Beyond the Stage kiállítás alatt lehet megtekinteni, ami a zenész legendák legnagyobb hagyatékait és kreativitásuk ékszereit mutatja be.

Amy Winehouse parókája sokakat megbabonázott a kiállításon

Mit kell tudnod Tracey Cahoonról?

Tracey Cahoon pályafutása rendkívül szerteágazó: művészeti igazgatóként, stílustanácsadóként és session stylistként is tevékenykedik. Számtalan modellel és hírességgel dolgozott már együtt a különféle fotózások és forgatások alkalmával. A “méhkasparóka”, amit Amy Winehouse kedvéért készített, világméretű trendet hozott létre a nők és a fodrászok körében. Annak idején sokaknak az volt az álma, hogy úgy nézzenek ki, mint maga Amy Winehouse.

A parókát Tracey akkor alkotta meg, mikor az énekesnő mindössze 17 éves volt. Sokan úgy gondolják, ez az ikonikus hajkorona segítette Amyt abban, hogy világhírnévre tegyen szert.

Tracey Cahoon a Beyond the Stage kiállítás megnyitóján

Amy Winehouse már az ikonikus hajával vált ismertté

„Amy legelső fotósorozatában segédkeztem. Mindig kiengedett, gyönyörű, fényűző, sötét hajjal láttam őt. Aztán a nap végén, mikor beszélgettünk, megkérdezte, hogy szerintem jól állna-e neki egy méhkasfrizura.” – mesélte Tracey. – „Szó szerint megragadtam a lehetőséget, leültettem, és megcsináltam neki a hajat. Imádta! Addigra már elmentek a fotósok, de én akkor készítettem róla egy polaroid képet.”

Amy Winehouse sikere már akkorra megalapozott volt, de amikor először jelent meg méhkasával a Charlotte Church Showban, világhírnévre tett szert.

„Tényleg illett hozzá, és hamar a védjegyévé vált. 2007-2008 között a fiatal lányok ilyen frizuráról álmodoztak. Még a modellek is átvették a stílust a Chanel divatbemutatóján.”

Tracey évekig dolgozott Amyvel a kulisszák mögött, és mindig ő felelt azért, hogy a nagy műsorok és koncertek alatt az énekesnő a legjobb formájában tündököljön. Többek között a Glastonbury Fesztivál munkálataiban is részt vett. Tracey még azt is megosztotta velünk, mikor helikopterrel Skóciába utaztak Amyvel, csodás emlékeket szerezve az útról.

„Úgy tűnt, hogy a méhkasparóka nagyon sokat jelentett Amynek, mert a természetének részeként tekintett rá. Időnként más köntösbe bújtattuk, tettünk bele kisebb madarakat vagy rózsákat. Néha a teljes parókát használtuk, máskor csak néhány darabját rögzítettük Amy valódi tincseihez.” – emlékezett vissza Tracey.

A Design Múzeumban most megtekinthető a mindenki által ismert frizura

„A paróka, ami a Design Múzeumban látható, egyike annak a két parókának, amelyet egy videoklip-forgatásra készítettem. Mivel hosszú forgatásról volt szó, szükség volt két darabra, hogy időnként levegőztessük, karban tarthassuk a hajakat. Amikor végeztünk, az egyiket hazavittem magammal, ami egészen eddig nálam volt. Nagyon diszkréten kerestek fel a PR-osok azzal kapcsolatban, hogy van-e nálam bármi Amy Winehouse: Beyond the Stage kiállítására. Mikor beszéltünk, azt mondták: Jézusom, van egy parókád tőle?!” – mesélte vidáman.

„Egy nappal előtte vittem oda a parókát a múzeumba. Felöltöztettem, majd feldúltan jöttem rá, hogy már túl késő apró madarakat tenni bele, pedig mindig kidekoráltuk valamivel. A parókát óvatosan, taxival juttattam el a kiállításra. A következő reggel Peckhamban az első dolgom volt, hogy lila selyempapírt vásároljak – mert ez volt Amy kedvenc színe. Ahogy a boltba értem, díszként fellógatva megláttam azokat a madarakat, amiket én is használtam a paróka dekorálására. Varázslatos, szinte lelkemig hatoló pillanat volt. Így végül a kiállításon látható parókán két madár van, egyik Amyt, míg a másik engem ábrázol.”

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)