Keresés

Hajpótlás: ezért érdemes fodrászként elsajátítani a hajdúsítási technikákat

Hajdúsítási technikák? Hajpótlás? Minden, amit tudnod kell róluk.

A klasszikus fodrászati beavatkozások már önmagunkban is feltöltik a vendégek lelkét, élményeket okoznak, kiszakadást biztosítanak a szürke hétköznapokból. A fodrászszalon mindig egy “safe place”, azaz egy biztonságot nyújtó hely, ahol az ember megnyugodhat. A HairContrast szolgáltatásai – avagy a hajpótlás különböző típusai –, viszont még ennél is többre hivatottak, ugyanis az önbizalomépítés kerül a fókuszba. Tresó Erika 10 éve dolgozik a cég partnerfodrászaként, őszinte véleményét osztja most meg veletek – interjú következik.

Korábban “klasszikus” fodrászként tevékenykedtél. Végül miért döntöttél úgy, hogy a HairContrast szakembereként folytatod?

Már jó néhány évvel ezelőtt is érdekelt a póthaj, mint szakterület, mert mindig is foglalkoztattak az innovatív és az egyedi szolgáltatások. A HairContrastról először egy szakmai lap hirdetésében olvastam, rögtön felkeltette az érdeklődésem. Igaz, akkor még a ragasztócsíkos hajhosszabbítás volt a fő területük, de nagyon megtetszett, és amint lehetőségem adódott rá, el is végeztem a tanfolyamukat. Az évek során kiderült, hogy nagyon sok ember szenved a hajritkulás és a kopaszodás állapotától, így ezekre a szegmensekre is elkezdtem koncentrálni. Mivel ezek prémium szolgáltatásnak számítanak, így a vevőkör is egy stabil anyagi helyzetet biztosít, gazdasági válságtól, vírushelyzettől függetlenül. A biztos bevételi forrás pedig egyik szakmában sem elhanyagolható tényező.

Az azóta eltelt 10 évben rengeteg tapasztalatot gyűjthettél. Megbántad valaha, hogy hajpótlásokkal kezdtél el foglalkozni?

Határozottan nem. Nagyon kedves emberekkel bővült a vendégköröm, akik kifejezetten hálásak is azért, hogy sikerült megoldani a problémájukat. Lojális vendégekké váltak, de ezen túl, új érdeklődők is folyamatosan érkeznek. Másrészről pedig pont a most zajló pandémia bizonyította be számomra, hogy a ritkuló hajuk miatt hajpótlásra vágyó vendégek még egy ilyen kritikus helyzetben is nagyon elszántak maradnak. Saját vendégkörömben ugyanis azt tapasztalom, hogy amíg a “csak” egy vágásra és szárításra járó vendégem könnyebben le tud mondani a szolgáltatásai igénybevételéről, a pótrészre, vagy annak karbantartására várók ragaszkodnak az időpontjukhoz.

Egy hajpótlás visszaépítheti a vendég önbizalmát

Korábban miért érezted úgy, hogy jobban megéri problémás hajú vendégekkel foglalkozni?

A cég egy zárt értékesítési rendszert biztosít a partnereinek, a HairContrast professzionális termékei semmilyen más vonalon nem elérhetők. Ezáltal a hajpótlásokra és az összes többi kellékanyagra jár egy bizonyos kedvezmény, ami már eleve nagyobb anyagi hasznot biztosít. Maga a szolgáltatás egyedisége pedig megadja az ember számára azt a lehetőséget, hogy ne árazza “alul” az ezzel kapcsolatos díjakat. Természetesen fontosnak tartom, hogy megfizethető legyen az, amit fodrászként nyújtok, de az is ugyanolyan jelentős, hogy én magam is úgy érezzem, megéri 2-3 órát eltöltenem egy-egy hajpótlással. Az első felhelyezés után a vendégek 6-8 hetente póthaj-karbantartásra járnak, ami éveken át egy biztos és állandó bevételi forrást jelent.

Mit üzennél fodrász kollégáidnak, miért éri meg igazán HairContrast szakemberré válni?

Köztudott, hogy a fodrász szakemberek napi szinten sok pozitív visszaigazolást kapnak. Szerencsére ebben nekem is részem van, de az az érzés, amit a hajpótlással rendelkező vendégek adnak, számomra mindent felülír. Ahogy fentebb is említettem, nagyon hálásak és boldogok. Egy stabil vendégkört biztosítanak, aminek köszönhetően a bevétel is jelentősen meg tud növekedni. Ez így már nemcsak egy foglalkozás, hanem inkább egy küldetés, vagy egy segítségnyújtás a bajban lévő vendégeknek. Amennyiben bárki úgy érzi, hogy ez a szempont számára is ugyanolyan fontos, akkor megéri belevágni: a boldogságtól sugárzó arcok, a hálás tekintetek hívják fel igazán a figyelmet arra, hogy megéri váltani!

A boldogságtól sugárzó arcok miatt éri meg igazán HairContrasttal dolgozni

Forrás és képek: HairContrast