Keresés

Balayage mestertippek Soliman Yasmine fodrásztól

Balayage mestertippek tekintetében a legjobb helyen jársz!

Soliman Yasmine munkái mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A szakmai tudása kimagasló és ami még inkább feltűnővé teszi, az a kész hajak bemutatása. A fiatal fodrásztehetség nagy gondot fordít a frizurák fotózására, a koncepció kitalálására. A mai világban ugyanis a hajak bemutatása épp annyira fontos, mint azok pontos elkészítése. Balayage mestertippek következnek Soliman Yasmintól, érdemes minden szempontból megfigyelni munkáját.

Hogyan lettél a balayage haj specialistája?

„Életem első, és egyben a legmeghatározóbb munkája 6 évvel ezelőtt történt, még középiskolás koromban, amikor a barátnőm kérésére megpróbálkoztam egy ombre festéssel. Természetesen mindezt szakmai tudás nélkül. A végeredmény, a legnagyobb meglepetésünkre nagyon jó lett. Ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, hogy hajszínekkel fogok később foglalkozni, és ez lesz az én szakmám.

Elvégeztem egy fodrásziskolát, három éve dolgozom ebben a szakmában. Nagy hatással volt rám Szabó Imre Szalonja, ahol tanulóként a legjobbaktól leshettem el a szakma fortélyait.”

Balayage mestertippek Soliman Yasminetól

Mi számodra a legfontosabb munkád során?

„Fontosnak tartom, hogy a vendég elégedetten távozzon, éppen ezért igyekszem minél többet fejlődni, a legújabb technikákat elsajátítani, hogy naprakész legyek. Minden vendégem hajszínét úgy készítem el, mintha csak a sajátomat készíteném. Szerencsés vagyok, mert a munkám egyben a szenvedélyem is!”

Balayage mestertippek és inspiráció fodrászoknak

Yasmine munkái mindig lenyűgöznek minket. Éppen ezért arra kértük, következő vendégénél készítsen egy olyan fotósorozatot, amiben lépésről-lépésre bemutatja a balayage haj elkészítését, mesterippeket ad olvasóinknak. Azt gondoljuk, hogy ez az anyag segítség lehet a fodrászoknak a technika elsajátításához, tudásuk bővítéséhez, a vendégek pedig bepillanthatnak a kulisszák mögé. Merthogy egy ilyen frizura elkészítése nagy szakértelmet igényel, így lesz a végeredmény éppen olyan, amilyet szeretnénk.

Egy ilyen jellegű munkának hogyan állsz neki?

„Minden vendég haja más-más technikát, munkafolyamatot igényel. Ez fu¨gg atto´l, hogy mi a kiindulási alap és a ki´va´nt szi´n. Eze´rt minden nagy munkám előtt tartok egy személyes konzulta´cio´t, hogy megnézhessem a hajat élőben, illetve, hogy átbeszélhessük a vendég jövőbeli hajszínét. Majd ezek alapján döntöm el, hogy melyik technikát fogom alkalmazni.”

A balayage haj elkészítésének lépései

Mire elérkezik az időpont, addigra én már fejben felkészültem, megterveztem a hajszínt. A munkafolyamat előtt készítek egy előtte képet, majd kikeverem a hajának megfelelő szőkítőt (mindig a Schwarzkopf Professional BlondMe szőkítőport használom) és hozzákeverem az Olaplex No 1 kötés-sokszorozó terméket. Elkezdem a kiválasztott technikát alkalmazni.

Jelen esetben airtouch technikát választottam a vendégemnek, mert természetes hatást eredményez és gyönyörű, hosszú átmenetet lehet vele készíteni. Vékony passzékat leválasztva haladtam végig, ami nagyon fontos a tökéletes végeredmény eléréséhez. Hajszárítóval kifújtam a rövidebb szálakat, ami a kezembe maradt, azt megfestettem szőkítővel. Így haladtam végig. Miután elértem a megfelelő szőkítési alapot, finoman samponnal átmostam a hajat, ügyelve arra, hogy ne maradjon a hajban szőkítő. Majd a megfelelő színt kiválasztva (Schwarzkopf Professional #tbh 8-19 2% oxi) felvittem az anyagot a hajra és fésű segítségével eloszlattam. 20 perc hatóidő elteltével jöhetett a hajmosás, majd az Olaplex No 2, 10-20 perc hatóidővel. Szárítás és stylingolás után készítettem el az utána képet.”

“ELŐTTE” KÉP

AIRTOUCH TECHNIKA ALKALMAZÁSA

VÉGEREDMÉNY, VAGYIS AZ “UTÁNA” KÉP

Egy balayage során mekkora anyagmennyiséggel számolsz?

„Általában egy normál sűrűségű és hosszúságú hajnál 60g szőkítőport 1:2 arányba használok fel, árnyaláshoz pedig 30g színezőt. Ha szükséges a tőfestés, akkor körülbelül 40g festéket keverek még ki.”

Árazás: egy ilyen munkát te milyen módon árazol be?

„Az ár nagyon sok mindentől függ: a haj hosszúságától, annak sűrűségétől, a kiválasztott technikától, a kiinduló színtől, illetve a felhasznált anyagmennyiségtől. De a konzultáción, az átbeszéltek alapján mindig elmondom a körülbelüli összeget a vendégnek, így nincs meglepetés.”

A hajfestés után milyen otthoni hajápolókat ajánlottál vendégednek?

„Hajának megfelelő BlondMe keratinos sampont, balzsamot és maszkot ajánlottam, amik kifejezetten szőkített hajra valók. A BlondMe pakolás helyett szoktam ajánlani még a ChromaID hajszínező kötéserősítő maszkot. Ezzel nem csak a haját tudja intenzíven ápolni, hanem az árnyalatok tartósságát is meg tudja hosszabbítani. Minden vendégnek elmondom, hogy a szőkített haj legnagyobb ellensége a forróeszközökkel való formázás, ezért próbálom lebeszélni a vendégeket a használatáról, mindezt úgy, hogy természetesen ajánlok helyette más opciókat. Aki mégis ragaszkodik pl. a hajvasaláshoz, göndörítéshez, annak mindenképp hővédőt ajánlok. Az egyik kedvencem a Schwarzkopf Professional OSiS+ Flatliner. Táplálásként a Schwarzkopf Professional BC Hairtherapy olajait is szoktam ajánlani.”

A most elkészített hajszín mennyire tartós? Úgy értem, mennyi idő múlva fog valószínűleg visszatérni a vendég és akkor milyen szolgáltatást fogsz neki nyújtani?

„Egy jól elkészített hajszín airtouch technikával nem igényli havonta a festést. Éppen ezért elég 4-6 havonta frissíteni, hiszen a hosszú, természetes átmenet miatt lenövésmentes a szín. Következő alkalommal feljebb húzom a világos részt. Itt a korábban szőkített részre, abban az esetben megyek rá szőkítővel, ha világosabbra szeretné a vendég.”

Balayage love: mutatunk mindent, amit e témakörben érdemes megnézned

Soliman Yasmine Instagram @balayagelove_

Soliman Yasmine Facebook: https://www.facebook.com/Hair-by-Yasmine-102219435278269

Képek: Soliman Yasmine

Ha Te is szívesen bemutatnád munkád, csatlakozz a Fodrászinfó Pro közösséghez, mert ott mindig van megjelenésre lehetőség!