Keresés

Barokk bob - 2024 legpompásabb trendje

Tudj meg mindent a barokk bob frizuratrendről!

A bob frizura örök divat, legyen szó bármilyen korosztályról. Most azonban új (vagy inkább régi) változatát ismerhetjük meg ennek a formának. Az idei év pompás trendje ugyanis nem más, mint a barokk bob, amellyel egy csepp 17. század is megérkezik a modern korba. A barokk éra bonyolult és kidolgozott művészetéről, formatervezéséről ismert. A barokk bob ezt hivatott tükrözni. A kor hölgyei vállig érő hajukat masnikkal díszítették, első fürtjeik pedig szabadon maradtak.

Az idei év barokk bob trendjét a korszak pazarsága és pompája ihletett. A formát a terjedelmes, hosszabb fürtök és a dús textúrák jellemzik. Ezek tökéletesen ötvözik az akkori pompát a mai hangulattal.

Ki viseljen barokk bob frizurát?

Ez a stílus elsősorban a vastag szálú, göndör hajúaknak kedvez. Természetesen ha nem ilyen a természetes frizurád, egy barokk bob változatot akkor is találni fogsz egy kis próbálgatással. Ne feledd, a te stílusodról van szó, ezért játszhatsz a neked tetsző hosszúsággal.

A barokk bob minden arcformát és hajszerkezetet ki tud egészíteni. Egy másik vélemény szerint a barokk bob forma azoknak a legideálisabb választás, akik kerek arccal és rövidebb nyakkal rendelkeznek.

Az előbb említett vastag és göndör haj esetében a stylingra érdemes helyezni a hangsúlyt, míg vékony szálú haj esetén a textúrára. A barokk bob frizurát olyan sztárok is viselik, mint például Zendaya vagy Penelope Cruz!

Penelope Cruz barokk bob frizurája

Hogyan viseld a barokk bobot?

Mint minden bob esetében, a barokk bob viselése sem bonyolult feladat. A stylinggal érdemes eltölteni egy kis időt és a vágás felfrissítése sem árt néha. Az otthoni hajápolás során fordíts figyelmet a haj táplálására, hiszen fontos a forma megőrzése is. Ezeken kívül azonban csupán néhány dolgod van:

  • találd meg a neked tetsző hosszúságot,
  • adj volument a töveknek hajszárítóval és kerek kefével,
  • használd valamilyen styling terméket a megfelelő tartásért

Még néhány barokk bob inspiráció

Inspiráció és képek: Vogue, Glamour, The Right Hairstyles, Pure Wow, Pinterest