Keresés

Új frizuratrend a láthatáron - Ez a Butterfly Bob!

Olvass tovább és tudd meg, mi az a Butterfly Bob!

A trendek folyamatosan változnak. Sokszor érkeznek teljesen újak, de olyan is van, amikor egy már meglévő - nem mellesleg nagyon népszerű - hajstílus kap egy kis extrát, egy újabb változatot. Ilyen az a trend is, amelyet ma hoztunk el Nektek. Ezúttal a sok-sok éve hatalmas ismertségnek örvendő bob frizurákhoz adhattok hozzá egy kis pluszt. Olvassatok tovább, mutatjuk, mi is az a Butterfly Bob!

Mi az a Butterfly Bob?

A Butterfly Bob, magyarul Pillangó Bob csak egy rugalmasabb, lazább változata a hagyományos bobnak. Ez a frizuratrend játszik a rétegekkel, a hosszokkal és olykor a függönyös frufru is felbukkan, mégis sokkal kevesebb struktúrát használ. Ennek köszönhetően pedig a haj könnyedebben tud mozogni és természetesebben keretezi az arcot. Ez utóbbi miatt lett a hajstílus neve Butterfly Bob, a tollas rétegek és a függönyös frufru ugyanis a pillangószárnyakra emlékeztet minket. A trend népszerűségét pedig az is mutatja, hogy Zendaya, Jenna Ortega és Kim Kardashian is kipróbálták már ezt a frizurát.

Zendaya és a Butterfly Bob

Arcformák és a Butterfly Bob

A Butterfly Bob minden arcformához illik, azonban arra minden esetben oda kell figyelnetek, hogy úgy alakítsátok ki a vágást, hogy az tökéletesen illjen az adott személy jellemvonásaihoz. Ehhez adunk most Nektek egy kis segítséget:

  • Kerek vagy szögletes arc: Ha a vendégetek arca kerek vagy szögletes, javasoljátok Neki a hullámos frizurát, mivel az az arc közepére irányítja a figyelmet és a haj hosszabbnak is látszik.  Emellett használjatok hullámspray-t, amely több mozgást és szétválasztást ad a vágásnak.
  • Ovális arc: Ovális arcforma esetén helyezzetek különleges figyelmet a rétegekre és azokat, illetve a haj természetes textúráját részesítsétek előnyben. Hossz tekintetében pedig ajánljátok az áll vagy éppen csak áll alatti hajhosszt a középponton kívüli, gyémántszerű megjelenésért. Bár ez a hossz gyakran túlságosan volumenesnek tűnhet, de az előbb már említett rétegekkel és a haj természetes textúrájával együtt olyan megjelenést érhettek el, ahol a frizura nagyon szépen keretezi az arcot.
Jennifer Aniston arcformájához egy kicsit hosszabb frizura illett.
  • Szív alakú arc: Szív arcformájú vendégeknél a legjobb választás, ha állhosszú fürtöket ajánlotok, melyek segíthetnek lágyítani az arcot, és némi mozgást adnak hozzá. Ezzel teltséget teremtenek az állkapocsvonal körül egyensúlyt és szimmetriát hozva.

Hajtípusok és a Butterfly Bob

A Butterfly Bob bármilyen típusú és textúrájú hajra alkalmazható, viszont van, amelyikkel egy kicsit nehezebb dolgotok lehet:

  • Finomabb, vékonyabb haj esetén a stílus fenntartásához forró eszközökre, volumennövelő spray-kre és habra lehet szükségetek.
  •  Vastag és durva haj esetén a "pillangószárny" hatás nagyobb kihívást jelenthet, de semmiképp sem lehetetlen. A kulcs itt az, hogy az arcformához igazított vágáson kívül figyelnetek kell arra is, hogy a rétegek elég hosszúak maradjanak.

Te kipróbálnád ezt a trendet? 

Mondd el Nekünk véleményed, kíváncsian várjuk! 

Forrás: HJI