Keresés

CLOSE reopen és „Vágj bele!” mozgalom – Hortobágyi Kászonnal beszélgettünk

A CLOSE szalonok tulajdonosa, Hortobágyi Kászon mesélt nekünk.

Hortobágyi Kászon fodrásszal, a CLOSE szalonok tulajdonosával eredetileg a “Vágj bele!” mozgalom kapcsán kezdtünk el beszélgetni, ám a téma itt is sokkal összetettebbé vált és nagyon érdekes gondolatok kerültek elő. Ha kíváncsi vagy arra, hogyan vélekedik egy szalontulajdonos, miként tud sikeresen működni ebben a helyzetben is egy három szalonos fodrász vállalkozás és mi az a #körbeengedés, akkor olvass tovább!

Mi a véleményed a kialakult helyzetről szalontulajdonosként?

A klikk-hajhász média torzításainak hála, egyáltalán nem könnyű megítélni, hogy mit mennyire kell manapság komolyan venni. Annyiszor kiáltanak farkast, hogy minél többen megosztást és lájkot érjenek el, hogy sajnos, amikor valódi a baj, azt sokan már nem veszik komolyan. Épp azon a hétfőn kellett volna az olasz karantén határától 50km-re fekvő Pármába utaznom egy szakmai továbbképzésre, miután megjelent Olaszországban a vírus. Az utazásom előtti éjjel küldözgették az ismerőseim, a karantént és a helyzet súlyosságát elemző cikkeket, így másnap reggel érintett is lettem a témában mielőtt itthon még bármi történt volna. Telefonáltunk, de ott is a hírek megbízhatatlanságára hivatkoztak és időt kértek, hogy kiderítsék mi az igazság. Délután törölték az összes programot. Ekkor már éreztem, hogy akár komoly a járvány akár nem, a reakciók és a döntések mindenképp azok lesznek!

Hortobágyi Kászon portré

Szalonjaid mióta vannak zárva? Hány alkalmazottad van?

Március közepén döntöttünk a teljes bezárás mellett. Miután az első komolyabb kormányrendelet napvilágot látott, a vendégek is sorban elkezdték lemondani az időpontokat. Mi egy szokatlan működési elvet követünk. A fodrászok egyéni vállalkozók, de mégis csapatban dolgozunk a Close szigorú működési szabályai szerint, hogy amennyire csak ezen a szakterületen lehet, gördülékeny üzemelést és standard minőséget tudjunk nyújtani mindhárom szalonban. Összesen körülbelül harmincan dolgozunk a három szalonban. A recepciósok és a tanulók bejelentett alkalmazottak. A recepciósokkal megállapodtunk egy olyan csökkentett fizetésben, amivel kihúzzák a korlátozások teljes visszavonásáig. Az elmúlt hónapban nem is igazán volt dolguk, de pár napja minden a feje tetejére állt.

Minek hatására?

Eltelt egy bezárt hónap és azt vettem észre, hogy már mindenki nagyon mocorog, kérdezősködik és tervezget, beleértve a fodrászokat, egyéb vállalkozókat és a vendégeket is. Közben a rendelet továbbra is engedélyezi a fodrászatok működését és így tulajdonképpen én ellehetetlenítem azon fodrászaimat, akik dolgozni szeretnének, nem beszélve a vendégekről, akik pedig jönni szeretnének a helyzet ellenére is. Mindenkinél más a prioritás és mindenki máshogy látja a helyzetet, ezt tiszteletben kell tartani, főleg amíg nem szeg vele szabályt! Amíg nincs hatóságilag tiltva valami, addig nem elvárható, hogy mindenki azonos véleményen legyen és eszerint cselekedjen. Ilyen soha nem volt és nem is lesz, ezért feleslegesnek tartom az egymásra mutogatást és számonkérést. Aki képes együtt érezni, beleélni magát olyan helyzetekbe, amikben ő maga sosem volt, az képes megérteni, hogy Marika néni miért megy ki az utcára, vagy hogy valaki miért fut a futópályán. Az már más kérdés, hogy szerintünk hogy kéne, ez csak egy vélemény a sok közül. Azt gondolom, hogy mindenkinek a maga dolgával kellene foglalkoznia és akkor sokkal könnyebb és jobb lenne minden.

Ennek fényében a Close újra nyitott?

Igen. Mindhárom szalon. Április közepén úgy döntöttem, hogy nem akadályozom tovább azokat a fodrászokat és vendégeket, akik vállalják a kockázatot. Amit én tehetek, az a védelem maximális betartása. Csökkentett módban nyitottunk ki, napi egy fodrász dolgozik egy szalonban a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett! A vendégeket is ugyanerre kértük. Hétvégén felkészültünk az ideiglenes újranyitásra az új beosztásokkal és szabályokkal, majd hétfőn egy délelőtt leforgása alatt majdnem minden fodrász betelt május közepéig! A recepciósok egy nap alatt ledolgozták az egész hónapot! Háborús helyzetet kellett kezelniük! (nevet)

Még hetekkel ezelőtt elindítottál egy karanténmozgalmat Vágj bele címmel. Mi a kihívás lényege?

Ahogy bezártunk és teltek a napok, hetek, egyre több vendégem küldte a képet magáról géppel letolt hajjal. Emellett sok más vonalról is hallottam, hogy otthoni hajvágáson törik a fejüket, volt aki tanácsot is kért. Mivel van a Close online akadémiánk, ahová könnyen és egyértelműen értelmezhető képzési anyagokat készítettünk már korábban is, annak az anyagát vettük alapul. A Vágj Bele! elsősorban azoknak a vendégeknek szól, akik nem jutnak el fodrászhoz, de már nem bírnak tovább a hajukkal és amúgy is belevágtak volna. Fontos, hogy ez nem abban nyújt segítséget, hogy a saját hajunkat vágjuk le, hanem abban, hogy a tesó, anya, apa, barát, barátnő haján alakítsunk, akikkel már egy hónapja össze vagyunk zárva, és amúgy emellett már minden új programlehetőségnek örülünk! Kockázat természetesen így is van benne, erre fel is hívjuk a figyelmet, de ha már amúgy is a géppel szemezett valaki, akkor előtte érdemes játszani egyet!

Fodrászoknak is ajánlod ezeket a videókat?

Természetesen: fodrásztanulóknak és fodrászoknak is. Én abban a szerencsés helyzetben voltam 15 éve, hogy Szabó Ádám mellett tanulhattam, aki maximálisan figyelt rám és hihetetlen alapossággal, illetve türelemmel tanított éveken keresztül. Ez sajnos még mindig nagyon keveseknek adatik meg és ezért már az alapoknál óriási űr keletkezik, amin a legtöbben átsiklanak, majd valamilyen saját szisztéma szerint döcögnek előre. Az alapok mély ismerete nélkül viszont sem idegen nyelvet, sem a fodrász szakmát nem lehet élvezhetően és magabiztosan művelni. Azért készítettük el ezt a képzési anyagot két év alatt, 3 alap és 26 hajvágáskurzussal, hogy ezek ismeretében már valóban képes legyen valaki akár önállóan is fejlődni és kockázat nélkül kísérletezni.

Mit saccolsz, mikorra áll vissza a normális kerékvágás? Egyáltalán lesz olyan szerinted?

Nagyon sok elméletet és tapasztalatot hallottam már szakértőktől és vállalkozóktól egyaránt. Ezzel kapcsolatban is létrehoztunk egy nonprofit oldalt, a Körbeengedést, amivel mentális és lelki mankót szeretnénk nyújtani azoknak, akik tele vannak aggodalommal és bizonytalansággal. A fodrászatnak köszönhető kiterjedt kapcsolatrendszeremet hasznosítom ebben a projektben, és olyan embereket kérdezünk a helyzetről, akik nagyon érdekes perspektívákat tárnak elénk. Szerintem nagyon inspiráló és ezt nagyon élvezem! Számomra a járvány ciklikus engedése és visszafogása tűnik a legelfogadhatóbb elméletnek, ami akár egy évig is elhúzódhat kisebb-nagyobb korlátozások, illetve oldások kíséretében. A gazdasági következmények valószínűleg több áldozatot követelnek majd világszerte, mint maga a járvány és emiatt fontosnak tartom a gazdaság valamilyen szintű működtetését. Egy jó barátom elmélete szerint, ha csak megfeleznénk a gazdasági szereplők számát egy-egy rövidebb időszakra és mindannyian mondjuk három hónapot dolgoznánk majd három hónapot pihennénk, amíg a másik fele dolgozik, akkor mindenkinek bőven lenne munkája amikor dolgozik és utána lenne idő pihenni és élni is. Érdekes ötletnek tartom, de a szélsőségeket nem tartom jó megoldásnak, épp ezért gondolom, hogy olyan megoldásokra kell törekedni, amik nem kétállásban működnek, azaz ki- vagy bekapcsoljuk a rendszert, hanem állíthatunk rajta akár felmérve a valós, hosszútávú kockázatokat is. Ezek nem az én szavaim, hanem Puzsér Róberté, akivel maximálisan egyetértek ebben!

Vendégeid hogyan vélekednek a kialakult helyzetről? Őket miben és hogyan segítitek?

A vendégek nagyon megértők és elfogadók. Nyilván próbálkoznak is sokan és feszegetik a határokat, de ez természetes, ilyenek vagyunk. Ami megdöbbentő volt, hogy sokan felajánlották, hogy kifizetik előre a következő hajvágásokat és hajfestéseket. Ez nagyon jól esett, de szerencsére nem kellett elfogadnunk. Sikerült minimalizálni a költségeket. A szalonok tulajdonosaival, a fő anyagbeszállítónkkal, a recepciósokkal és a fodrászokkal is sikerült minden esetben „élni és élni hagyni” alapon megállapodni. Ez a helyzet rádöbbentett arra, hogy jó emberek vesznek körül és jó helyzetben vagyok, pedig akár tönkre is mehettem volna két hónap alatt. A fodrászat ebből a szempontból is szerencsés szakma, főleg például a turizmussal vagy a vendéglátással összehasonlítva. Szabó Ádi idézte mindig a nagypapáját, aki mondta, hogy a fodrászat és a kocsma a háborúban is menni fog. Igaza volt!

Mit üzennél a hazai fodrászoknak? Szerinted mi a legfontosabb teendője egy szakembernek ebben a helyzetben?

Tegyenek belátásuk szerint! Nincs rossz vagy jó megoldás. Különböző vélemények, igények és kockázatok vannak. Ezeket kell alaposan felmérni, majd az igények kielégítését és a kockázat minimalizálását kell mérlegre tenni és kiegyensúlyozni! A véleményekkel nem érdemes foglalkozni, mert egy döntéshozót mindig érnek támadások, hiszen nem lehet olyan döntést hozni, ami mindenki igényét maximálisan kielégíti! Ha lehetne, akkor már egy teljesen más világban élnénk vagy épp már rég nem élnénk, de ez egy újabb hosszú beszélgetés lenne. (nevet)

Képek: Hortobágyi Kászon

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)