Keresés

Cosmoprof Bologna 2023 – helyszíni tudósítás

A Fodrászinfó stábja is ellátogatott a Cosmoprof Bologna 2023. rendezvényére.

Március 17-20 között került megrendezésre, immár 54. alkalommal a Cosmoprof Bologna, amely az év egyik legnagyobb szépségipari eseménye Európában. Idén több mint 250 ezer látogatót vonzott összesen 153 országból, és akik ellátogattak, itt megismerhették a szektor legújabb trendjeit, termékeit, újdonságait. A tavalyihoz képest egy jóval nagyobb, színvonalasabb vásárral találkoztunk, ahol már az első nap teltház volt.

A szépségipar rangos eseménye

A Cosmoprof-ot olyannyira fontos eseményként tartják számon, hogy egyenesen következtethető belőle a szépségipar állapota. A nagy márkák és forgalmazók képviselői mellett csaknem 3000 kiállító érkezett 64 országból. Ez mindannak az erőfeszítésnek az eredménye, amelyet a Cosmetica Italia és az Italian Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation (azaz a külügyminisztérium) és Italian Trade Agency együttműködése tett.

Cosmoprof Bologna 2023

Ahogy mindig, a kiállítók, cégek és szakemberek most is a szektor különböző aspektusait, újdonságait és sikereit mutatták be, kiemelve a dinamizmust és a kölcsönhatást nemzetközi viszonylatban is. Mint kiderült, az olasz szépségipari szektor növekedése elérte a pandémia előtti színvonalat. Ezt tanúsíthatjuk, pontosan így tapasztaltuk mi is.

A fodrászipart leginkább érintő On Hair Show-k 19-én és 20-án kerültek megrendezésre és szintén nagy sikert arattak. 18 művészeti csapat mutatott be új vágástechnikákat és avantgárd színeket, ráadásul figyelemfelkeltő és tartalmas performaszokkal. Erről hamarosan egy extra összeállítással is jelentkezünk!

Néhány kép az On Hair Show-ról:

Cosmoprof Bologna 2023 - így éreztük magunkat

A Fodrászinfó képviseletében Hansági Dorka járta végig a vásárt, hogy hazatérve megossza tapasztalatait a magyar fodrászokkal is:

“Már egy ideje állandó résztvevői vagyunk a bolognai Cosmoprof rendezvénynek. Szeretünk mindent első kézből megtudni, megismerni és a fodrászvilág innovációiról azonnal tudni. A tavalyi eseményhez képest most éreztük azt, hogy a rendezvényen visszaállt a pandémai előtti időkre – sőt, túl is szárnyalta azt!

A covid korlátozások megszűnésével mind a kiállítók, mind a látogatók kedve és hajlandósága is megvolt ahhoz, hogy igazán komoly tömeget képezzen a rendezvényen. A forgalmazók és gyártók 2023-as trendje a korábbi évek “zöld” törekvéseit erősítik. A termékek így -nagyon helyesen – a fenntarthatóságot, a “mindenmentességet” és a vegán vonalat viszik tovább. Az újrahasznosított és újrahasznosítható csomagolás pedig mostantól nem álom, hanem egy olyan hívószó, ami minden második márkának zászlajára van tűzve.

Összetevők szintjén a teljesen természetes és sok esetben saját bioültetvényen termesztett gyógynövények, illóolajok és esszenciák kiemelten megjelentek. Jó érzés azt látni, hogy ez a változás nem csupán egy trendi irányzat, hanem az igazán elkötelezett cégek alappilléreként is szolgál.”

@fodraszinfo

Mi az a Cosmoprof? #Cosmoprof #fodraszinfo #fodraszat #beszamolo

♬ Chill Vibes - Tollan Kim

Élő bejelentkezésünk a vásárról

Cosmoprof Bologna 2023

Posted by Fodrászinfó on Friday, March 17, 2023

Felhasznált forrás és képek: Cosmoprof

További fodrásztartalmakért böngéssz az oldalon!