Keresés

Dyson: a kiváló minőség jegyében - a cég félmilliárd fontot invesztál szépségipari fejlesztésekbe 

A Dyson következő éveire kitűzött terveiről olvashattok.

Budapest, 2022.10.26. – Ma a Dyson félmilliárd fontot különített el szépségipari portfóliójának bővítésére, technológiai fejlesztésekre kutatásokra. A cég bejelentette, hogy a következő négy évben 20 új szépségápolási terméket tervez bevezetni. A befektetéssel párhuzamosan a Dyson közzéteszi átfogó hajkutatási tanulmányának eredményeit is. Ezek segítik megérteni és elmélyíteni a hajtípusok, a hajformázási szokások, valamint a haj egészségével kapcsolatos összefüggéseket.

A Dyson folyamatosan úttörő technológiákba fektetett be. Hat évvel ezelőtt forradalmasította a hajápolást a Dyson Supersonic™ hajszárító bevezetésével. Végre egy eszköz, amely gyors, szabályozott légáramlást és intelligens hőszabályozást használ a haj gyors szárításához, miközben a haj erős és egészséges marad. Azóta a cég kifejlesztett egy sor olyan hajformázó eszközt, amelyeket úgy terveztek, hogy kiváló formázási lehetőséget biztosítsanak, minden hajtípussal rendelkező ember számára, valamint korlátozzák az extrém hőkárosodásnak való kitettséget. A Dyson hajformázók lenyűgöző teljesítménye a haj szerkezetétől a légáramlás dinamikájáig kiterjedő évtizedes kutatásnak és a termikus, mechanikai, valamint kémiai károsodások hatásmechanizmusának megértésének eredménye.

A Dyson folyamatosan úttörő technológiákba fektet be.

A kutatás a Dyson esszenciája

A Dyson négy technológiai kampuszán 6000 mérnök és tudós dolgozik több száz laboratóriumban. Ezáltal lehetőség nyílik az új ötletek és technológiák szigorú tesztelésére a nap 24 órájában. Ahhoz, hogy a cég kutatói valóban megértsék, hogyan viselkedik minden hajtípus, és továbbra is jobb, egészségesebb formázási módokat találjon, a csapat tesztberendezéseket fejleszt és a legmodernebb eszközöket alkalmazza. Az olyan készülékek, mint a pásztázó elektronmikroszkópok, hőkamerák és légáramlásos lézerfüstgépek segítenek a mérnököknek jobban megérteni a hajkárosodás hatását, a különböző hajtípusokat és a nagy sebességű légáramlás hatásait.

A kutatási és fejlesztési csapatok számára továbbra is kulcsfontosságú a minden hajtípusra alkalmazható technológia kifejlesztése. Túl sokáig volt félreértés és félretájékoztatás a különböző hajformázó eszközök kapcsán, miszerint azok valóban megfelelnek a különböző hajtípusoknak és megóvják a hajat a hőkárosodástól. Ez az új beruházás több célt is szolgál: új laboratóriumokat hoz létre, hogy a Dyson még jobban élesítse a különböző hajtípusokkal és hajkárosodásokkal kapcsolatos tudását, emellett pedig tovább támogatja a vállalat szépségápolási technológiájának folyamatos bővítését.

A kéregtől a kutikuláig, a gyökértől a végekig – a Dyson 2022-es globális hajkutatási tanulmánya

A felhasználó megértése és megismerése továbbra is a Dyson tervezési folyamatának központi része. Ehhez a hajtudományt és a kutatást hívja segítségül. A Dyson hajkutatási tanulmányának eredményei alapján hozza meg döntéseit és hatalmazza fel mérnökeit, hogy olyan eszközöket hozzanak létre, amelyek a mögöttes tudománynak köszönhetően egészséges, stílusos frizurát biztosítanak. Mindenkinek, minden nap, hajtípustól függetlenül. A Dyson hajmániája az egyik legnagyobb globális hajkutatáshoz vezetett. Ez a kutatás a haj egészségét, a hajjal és hajformázással kapcsolatos elképzeléseket és szokásokat vizsgálja 23 piacon és 23 000 emberen – hogy a Dyson mérnökei pontosabb betekintést nyerhessenek a valós hajformázási problémákba.

A Dyson hajkutatási tanulmányának eredményei alapján hozza meg döntéseit.

A tanulmány főbb megállapításai:

A hajjal és a haj egészségével kapcsolatos tévhitek:

  • 10-ből 7 válaszadó szerint a hajuk károsodott: a korpásodás, a hajhullás és az őszülő haj – ezek a legfőbb problémák. Ezek azonban valójában nem a hajkárosodással kapcsolatos aggodalmak. A válaszadók 67%-a ugyanakkor egyetért azzal is, hogy a haja egészséges, annak ellenére, hogy sérült.
  • Úgy tűnik azonban, hogy a válaszadók értik, hogyan néz ki és milyen érzés az “egészséges” haj: fényesnek (36%) és simának (29%) mondják, és az egészséges fejbőrhöz kötik (26%).

“A korpásodás, a hajhullás és az őszülő haj nem a károsodás formái, hanem a fejbőr és a hajnövekedés problémái. A hajkárosodás a hajhám és a hajkéreg lebomlását jelenti, ami ahhoz vezethet, hogy a haj kócosnak, fénytelennek vagy töröttnek tűnik. Az egészséges haj elérésének legjobb módja a megelőzés és a károsító okoknak való kitettség minimalizálása. Ide tartozik az extrém hő, amely gyengíti a hajat, és hajlamosabbá teszi a töredezésre és a töredezett végekre” – mondja Rob Smith, a Dyson vezető hajtudósa.

Hajformázással kapcsolatos szokások:

  • Óvakodjon a túlzott hajmosástól: a Dyson globális hajmosási tanulmánya szerint 10-ből 8 ember naponta vagy 2 naponta mos hajat.
  • A fogyasztók leküzdik a világjárvány utáni „styling bluest”: A Dyson megállapította, hogy míg 10-ből 6 fogyasztó átállt otthoni stílusra, legalább 20% visszatért a pandémia előtti rutinjához, és ez a szám folyamatosan növekszik.
  • Világszerte 10-ből 6 ember változtatott hajviselési szokásain a járvány miatt, kevesebbet formázzák a hajukat (17%) és kevesebb hajápoló terméket használnak (9%).Az alapvető hajápolás és hajformázás azonban továbbra is jelen van. Heti 3-4 alkalommal hajlakkot, hidratáló termékeket, fényfokozókat és normál kondicionálókat használunk.
A Dyson hajmániája az egyik legnagyobb globális hajkutatáshoz vezetett.

“Az, hogy milyen gyakran mosunk hajat, függ a hajtípustól, az aktivitási szinttől és a környezettől. A túlzásba vitt hajmosás rendkívül káros lehet, mivel megfosztja a fejbőrt a természetes olajoktól, miközben a haj száraz marad. Általában minél zsírosabb a hajunk vagy a fejbőrünk, annál inkább érdemes meggondolni a gyakori hajmosást. Az egyenes haj az olajfelhalmozódás miatt könnyebben elernyedhet, míg a hullámok, fürtök és göndör tincsek felszívják az olajat, és kevesebb mosást igényelnek. Legyünk gyengédek a fejbőrünkhöz és használjunk a hajtípusunknak megfelelő sampont. Legyünk tekintettel a környezet szennyezettségi szintjére, és mossuk le a hajunkról is a szennyeződéseket, mivel a kosz és az ultraibolya elemek kombinációja fokozott mértékben károsíthatja a hajat” – javasolja Rob Smith, a Dyson vezető hajtudósa.

A legújabb Dyson hajápolási technológiák

Dyson Corrale™ hajvasaló

A Dyson Corrale™ hajvasaló minden hajtípushoz megfelelő, úttörő hajlítólemezes technológiával rendelkezik, amelyet úgy terveztek, hogy minden egyes áthúzáskor egyenletesen oszlatja el a hőt és a feszültséget a hajszálakon, csökkentve ezzel a haj forróságnak való kitettségét.

A Dyson 4 cellás lítium-ion akkumulátor technológiájával kombinálva a Dyson Corrale™ hajvasaló vezeték nélkül használható. Tökéletes eszköz azok számára, akik a hőkárosodás csökkentésével szeretnék ápolni a hajukat anélkül, hogy a stílusban kompromisszumot kötnének. A vezeték nélküli szabadság lehetővé teszi a formázást az íróasztaltól a táncparkettig, ideális az irodai partikhoz vagy akár az ünnepi családi összejövetelekre vezető úton történő utolsó simításokhoz.

A Dyson Corrale™ hajvasaló három hőfokozatot biztosít egy platinaérzékelő segítségével, amely másodpercenként 100-szor méri a hőmérsékletet. Ez a technológia kommunikál egy mikroprocesszorral, amely vezérli a hőkibocsátó rendszert a pontos, precíz hő leadása érdekében.

A Dyson Corrale hajvasaló Vinca Blue & Rosé ajándék szett 219.990 Ft-ért elérhető a Dyson Demo Zone-ban és a weboldalon.

Dyson Supersonic™ hajszárító

A különböző hajtípusokhoz tervezett Dyson Supersonic™ hajszárító nagy teljesítményű és villámgyors. Az eszköz nagy sebességű, de koncentrált légáramlást biztosít. Úgy tervezték, hogy belesimuljon a kézbe, csendesebb legyen, mint a többi hajszárító és intelligensen szabályozza a hőmérsékletet, ezzel megvédve a hajat az extrém hőhatástól.

Úgy tervezték, hogy belesimuljon a kézbe.

A hagyományos hajszárítókkal ellentétben a Dyson Supersonic™ másodpercenként 40-szer méri a levegő hőmérsékletét, hogy szabályozza a kimeneti hőfokot. A Dyson intelligens hőszabályozási technológiájával a Dyson Supersonic™ megakadályozza az extrém hőhatást, így segít hogy a haj egészséges és fényes legyen.

A Dyson Supersonic™ hajszárító Vinca Blue & Rosé ajándék szettben 219.990 Ft-ért a Dyson Demo Zone-ban és a weboldalon.

Dyson Airwrap™ Multi-styler

A Dyson nemrég mutatta be eddigi legjobb teljesítményű és leghatékonyabb Airwrap készülékét, a Dyson Airwrap multi-stylert. A Dyson mérnökeinek hatalmas kihívás volt, hogy saját, korábbi tervezésüket felülmúlják és képesek legyenek miniatürizálni, ugyanakkor megsokszorozni a Coanda-hatást és egy úttörő módon teljesen testre szabható formázó eszközt hozzanak létre, amely extrém hőhatás nélkül biztosít különböző frizurákat, különböző hajtípusokhoz.

A következő generációs, forgó, hideg végű formázó hengerek gyorsabbá és könnyebbé teszik a fürtök és hullámok kialakítását – mindezt hőkárosodás nélkül, a haj erősségének és egészségének megőrzésével. A korábban két formázó hengert a Dyson most egyetlen tartozékban egyesítette, így a felhasználók mostantól egyetlen fej segítségével alakíthatják ki hullámos frizurájukat, mely az óramutató járásával megegyező és ellentétes irányú fürtöket is képes létrehozni anélkül, hogy a hajformázás közben formázó fejet kellene váltani. Az újratervezett kefés tartozékok precíz formázást biztosítanak a Coanda-hatás teljesítményének fokozásával, a teljesen új, kettős funkciójú Coanda simító-szárító mellett. A két tartozékot egyben ötvöző Coanda simító-szárító fej egyetlen áthúzással, extrém hőhatás nélkül rejti el a szálló hajszálakat, egy gombnyomással pedig erőteljes hajszárítóvá alakul át. A hullámos és göndör hajra kifejlesztett széles fogú fésűs tartozék segít formát, volument és hosszúságot adni a hajnak száradás közben. A Dyson fésű fogait puha, ívelt végekkel tervezték, hogy siklani tudjanak a hajon, nincsenek éles szélek, amelyek megakadnának, húznának vagy sérülést okoznának.

A Dyson Airwrap multi-stylerTM Dyson Airwrap™ Complete multifunkciós hajformázó (Vinca Blue/Rosé) 264 990,00 Ft-ért a Dyson MOM Demo Zone-ban és a weboldalon.

Szöveg és képek: Dyson