Keresés

Dyson Corrale hajvasaló teszt

A Dyson Corrale hajvasaló teszt eredményei magukért beszélnek!

Az elmúlt néhány hónapban lehetőségünk volt tesztelni a Dyson 2020-as innovációját, a Corrale hajvasalót, amiről már önmagában az is sokat elárul, hogy a Time magazin a megjelenés évében a legjobb 100 innovatív termék közé emelte a Dyson üdvöskéjét. Izgatottak lettünk, és nagy kihívást szerettünk volna adni neki, a többit elmondjuk a cikkben. Görgess lejjebb!

Dyson Corrale hajvasaló teszt: a nagy kihívás

Aki engem ismer, vagy látott már bármelyik fodrászati eseményen, az biztosan tudja rólam, hogy a hajam vékonyszálú és egyenes típus, ami azért lássuk be, nem túl nagy kihívás a hajvasalók számára – már amennyiben kizárólag csak hajvasalásra használjuk, de erről majd később. Mivel ennek én is tudatában vagyok, ezért arra gondoltam, kapjon ez a termék egy méltó kihívást Eszti hajával.

Esztiről tudnotok kell elöljáróban, hogy annyi haja van, mint egy négytagú családnak együtt véve; minimálisan hullámos, vastag szálú és természetesen lapockáig érő. Ő az, aki ezzel a volumennel csak akkor elégedett, ha tökéletesen egyenesre van kivasalva. Akkor tartja kezelhetőnek és szépnek, így gondolhatjátok, élete során elfogyasztott már jó néhány hajvasalásra kifejlesztett készüléket.

A Corrale meglepte

Mikor megemlítettem Esztinek a lehetőséget, vagyis inkább a felkérést a tesztelésre, azonnal igent mondott, mert megoldást keresett már régóta a problémájára. A haját gyakran mossa, legalább kétnaponta kihúzta a hajvasalóval, mindezt az alábbi módon tette:

„Eddig a hajvasalást egy körkefés kiszárítás előzte meg, ami legalább fél óra volt, aztán tudtam csak kivasalni a hajam.”

Egy kép erejéig előre ugrunk az időben: előtte-utána fotó Eszti hajáról

Ezen a mondaton megütköztem, és megkértem, hogy ezúttal a hajmosás és egyszerű szárítás után ne szárítsa ki a haját, hanem közvetlenül utána használja a Corrale-t. Az eredmény magáért beszélt, de elmondja Eszti:

„Már egy ideje tesztelem, ezért bele is jöttem, de most hajmosás után csak átfújom a vizes hajat, aztán jöhet a hajvasalás, ami mindössze 15 perc. Kétgyerekes anyukaként nem mindegy, hogy mennyit töltök a fürdőben a hajammal. Rengeteg időt spórolok a Corrale-lal. Még nem találkoztam ehhez hasonló hajvasalóval.”

Egy simítás elég, egyenes a haj a Corrale-lal

Hajvasaló választási szempontok

Beszélgetésünk során azt is kértem tőle, hogy meséljen nekem arról, hogy neki, mint rendszeres hajvasaló-használónak, milyen választási szempontjai voltak eddig és ezek miben változtak meg a Dyson Corrale hajvasaló teszt után.

„Mindig is professzionális eszközöket és anyagokat használtam a hajamra, fontosnak tartottam a minőséget. Mivel eddig a hajvasaló-váltásaim között nem tapasztaltam ilyen időbeli ugrást, ezért bár szempont volt a gyorsaság, nem találtam a megfelelő eszközt, ami egy húzással tökéletesen sima, egyenes és fényes hajat ad és ennyi időt spórol nekem. Külön tetszik, hogy a lapok rugalmasak, így nagyobb tincseket is felvehetek. Korábban volt olyan hajvasalóm, ami oldalt nagyon felmelegedett, ha hozzáért, égette a kezem és a fülem is, ezzel ilyet nem tapasztaltam. A babahajakkal korábban nem tudtam mit kezdeni, mert a fejbőrömhöz közel az is nagyon forró volt, de most könnyen kezelhető az is.”

Miért fog tetszeni a Dyson Corrale hajvasaló?

  • használatával időt spórolsz,
  • vezeték nélküli, így bárhová magaddal viheted és a használata is könnyebb,
  • az erős szálú hajat is egy húzással kontrollálja,
  • többféle hullám kialakítására is alkalmas, de legszebbek talán leginkább a beach waves jellegű laza hullámok,
  • rugalmas lapjai vannak, mellyel a hajat körbeölelve formázhatunk,
  • a készülék nem forrósodik át,
  • három hőmérsékletre állítható: 165°C, 185°C és 210°C,
  • használat után azonnal eltehető a hőálló hordozó táskába.

„Összegezve: még nem találkoztam ehhez hasonló hajvasalóval. A Jézuskának megsúgtam már a kívánságom, mert nagyon tetszik a Vinca blue/Rosé szín!” – mondta el nekem még Eszti.

Limitált kiadás: csoda színben

Loknik készítése egyszerűen a Corrale-lal

Hullámosítás és hajgöndörítés a Corrale-lal

Ha egészen őszinték akarunk lenni magunkkal, akkor nem mindig vágyunk arra, hogy egyenes legyen a hajunk. Szeretnénk loknikat, vagy akár laza beach waves-jellegű hullámokat hajunkba készíteni. Ezzel az eszközzel ezt is könnyedén elérhetjük, mutatok is erről egy videót:

PRO Tipp fodrászoknak

A Corrale a szalonban is kitűnő választás, hiszen nem kell a kábelekkel bíbelődnöd, ráadásul könnyű, gyors formázást tudsz vele készíteni. Azok számára viszont, akik fotózásokra, forgatásokra járnak, bemutatókat, képzéseket tartanak, külső helyszínen készítik el a menyasszonyi frizurákat, szinte elengedhetetlen. Amellett, hogy használata nagyon egyszerű, megjelenésével is profizmust ad a szakembernek.

Ha tetszett a cikk, köszönjük a Like-ot és megosztást! 😊