Keresés

Elhunyt Maurice Tidy

A legendás szakembert gyászolja a fodrásztársadalom!

Egymás után érik a veszteségek a fodrászvilágot. Nemrég elhunyt Peter Claus Ochs, aztán megérkezett Angus Mitchell halálhíre, most pedig Maurice Tidy-tól búcsúzunk. Maurice-t Vidal Sassoon által ismerte meg a világ a 60-as évek közepén. A Sassoon technikák terjesztésének egyik úttörője volt, általában az öt alaphajvágást népszerűsítette: bob, shag, réteges vágások, pontvágás és punk-rock frizurák.

Mark Hayes is megemlékezik

Sorra érkeztek a fodrászvilág megemlékezései Maurice Tidy halála kapcsán, többek között Mark Hayes, a Sassoon International kreatív igazgatója is posztolt:

„A legenda szót valószínűleg túl sokszor használjuk manapság, de Maurice Tidy-ra, aki tegnap elhunyt, mindenképp illik a kifejezés. Maurice a Vidal-féle geometrikus hajforradalom kulcsfigurája volt, és bár sosem volt szerencsém vele dolgozni, Annie Humphreyes sokat mesélt kivételes tehetségéről és művészetéről, amely olyan Sassoon-ikonokhoz mérhető, mint Roger Thompson vagy Christopher Brooker. Köszönünk mindent, amit megtanítottál Maurice, és a hagyatékot, amit ránk ruháztál.”

Mark Hayes Instagram posztja alább olvasható:

A Sassoon International kreatív igazgatója a Hairdressers’ Journal-nak elmondta: „Maurice az egyéniséget ünnepelte, a haj természetes esésével dolgozott, felfedve ezzel a valódi szépséget. Kiváló technikus és művész volt a hajvágás területén.”

A Fodrászinfó teljes stábja részvétét fejezi ki a családnak, barátoknak és kollégáknak!

Forrás: HJI

Nyitókép: Instagram