Keresés

Esküvői fejdísz és hajdísz trend 2018

Esküvői fejdísz és hajdísz trend 2018. Inspirálódj a nagy napra!

A tökéletes esküvő frizura nem csupán a fodrászok munkáját mutatja be, hiszen egyre több menyasszony választ esküvője napjára egyedi fej-, vagy hajdíszt a hagyományos kiegészítők mellé vagy helyett. 2018-as esküvői fejdísz trend bemutató következik.

A 2018-as esküvői szezonban még nagyobb figyelmet kapnak a különböző stílusú hajékszerek, amiket az igazi romantikus menyasszonyok még mindig előszeretettel kombinálnak menyasszonyi fátyollal, így a pár éve oly divatosnak tűnő birdcage fátylak visszaszorultak.

A hajékszerek két nagy csoportja

Fejdísz

ami látványos koszorúként vagy pántként a frizurát öleli körbe.

Hajdísz

kisebb, de hasonló stílusban készült apróságok a hajban. Ezek általában fém fésűre dolgozott díszítők, vagy kontytűvel könnyedén a frizurába tűzhető kellékek. A hajdíszeket bátran viselhetjük bármilyen fátyollal, hiszen a fátyol takarásában nem zavaró és szép egységes összképet ad viselője számára.

Ha valaki látványos fejdíszt választ, ügyeljen az összhangra és válasszon egyszerűbb, visszafogottabb kiegészítőt. Ezeknél a menyasszonyoknál a díszítetlen hosszú körfátylak kerülnek leginkább előtérbe.

A kiegészítők legfontosabb feladata, hogy úgy egészítse ki a ruhát, hogy ne terelje el a figyelmet a menyasszonyról. Nagy, látványos fejdíszeknél érdemesebb egyszerűbb frizurában gondolkodni, míg látványosabb frizuráknál érdemesebb visszafogottabb hajdíszekben gondolkozni. Természetesen ezek a kiegészítők nem csak esküvőre kérhetők, hanem más alkalomra is csodás darabokat lehet beszerezni.

Miért válasszunk kézműves kiegészítőt?

Hagyjuk az általánosított sablonokat, miszerint ebből csak egy készülhet, és mennyi munka van vele. Egy olcsóbb tucat termék esetén a kiegészítő minősége kifogásolható, nem lehet könnyen alakítani, kevés lehetőséget ad a fodrásznak a frizura és a kiegészítő összehangolására, mivel merev. A kézzel készített kiegészítők könnyedén a frizurához alakíthatók, hajlíthatók, formázhatók, így ha a menyasszony meggondolta volna magát a frizura alapkoncepcióját tekintve, akkor sincs gond.

Esküvői trend: divat még a fátyol?

A fátyol egy olyan kiegészítő, ami örök, sosem megy ki a divatból. Túl régóta közkedvelt és még egyetlen kiegészítőnek sem sikerült kibillentenie dobogós helyéről. A fátyol a legalapvetőbb kiegészítője egy menyasszonyi ruhának és szerencsére rengeteg fazonban kapható, így igazodhat az aktuális divatirányzathoz.

Esküvői fátyol trend 2018

A kevesebb több elvén napjainkban az egyszerű, letisztult tüll csodák közkedveltek és most már lehetőség van a műanyag fésűn kívül elegáns, és sokkal tartósabb fém fésűs felrögzítésre is. A fém fésűk esztétikai előnyein túl, számos funkcionális haszna is van. Amellett, hogy könnyedén ki-be tűzhetők a frizurába, nincs rajta sorjás rész, így a hajlított fésűbe egyetlen hajszál sem akad bele.

Esküvői színek, stílusok

Napjainkban az ezüst mellett az arany és a rosegold is megjelenik a kiegészítőkben, bár sajnos utóbbi két árnyalat leginkább külföldön jellemző. Bátorság hölgyek, hiszen ezek a színek kiválóan passzolnak a nude és blush árnyalatú ruhákhoz!

A divat követi a célközönsége igényeit. Egyre több hófehér bőrű menyasszony van, ezért is szorult vissza a fehér, és került előtérbe a törtfehér ruha, ami nem sápasztja el viselőjét. Idei évben megjelentek az úgynevezett jégkék kollekció is, ami csupán az igazán szép, kreolbőrű menyasszonyoknak állnak jól… Nekik viszont észbontóan!

Hajékszerben, fejdíszben bátran gondolkozhatunk abban, hogy visszaköszönjön a ruha különleges árnyalata a kiegészítőn. A fátyolnál azonban maradjon konzervatívak: maradjunk a ruhához passzoló krém és a törtfehér árnyalatoknál.

Esküvői frizura: a menyasszonyi ruhához igazítva

Előbb a ruha, aztán jöhet minden más. A frizura kiválasztásánál is az a fodrász első kérdése, hogy milyen lesz a ruha. Fontos ezt előre tudni, mert ahhoz lehet illeszteni a megfelelő frizurát is.

Szöveg és képek: Gajdácsné Gombos Erika, Bridal Mirage

Frizuák:

Zsiga Renáta
Forgách Dávid
Juhász Gábor