Keresés

Ezek a legmenőbb férfifrizurák idén - Top 5

A legmenőbb férfifrizurák is folyamatosan változnak!

A barbervilág egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a hajápolás, a minőségi hajvágás és az arcszőrzet karbantartása sokak számára fontos. Az utcán járva pedig könnyedén észrevehetjük a legmenőbb, legtöbbet viselt férfifrizurákat. Ezek közül most Tukora Áron barber segítségével választottuk ki azt az ötöt, amelyet talán leggyakrabban kérnek a vendégek.

De mi változott?

Ahogy talán mindannyian, Tukora Áron is észrevette, hogy a férfiak is egyre inkább keresik a hosszabb frizurákat a barbervonalon is. Pontosabban már nem arról van szó, hogy minél inkább felnyírt és minél rövidebb hajat kérjenek a férfiak, hanem valamilyen valódi frizurát, formát. Bár még mindig hódít a skin-fade, de egyre többen növesztik meg oldalt is a hajukat, vagy vállalnak be félhosszú formákat.

Az is látható tendencia, hogy a régi idők formái kezdenek visszatérni. Ez a divat természetes velejárója, a korábbi frizurák ma már jobb eszközökkel és technikákkal továbbfejleszthetők. Így térhet vissza például a mullet frizura, amely Tukora Áron szavaival „a bundesliga frizura korszerű megoldása”.

A divat azt a változást is elhozta, hogy a férfiak is törekednek a természetes megjelenésre, kevésbé szeretnének beállított frizurákat, inkább olyan fazonra vágynak, amellyel keveset kell foglalkozni és természetes megjelenést ad. De lássuk az idei Top 5 stílust.

Legmenőbb férfifrizurák – itt a top 5

#1 Fluffy

Ez a stílus hódít leginkább a fiatalok körében. A hajtömeget előrefésüljük, esetleg egy kicsit visszaszárítva tesszük teljessé a stílust.

#2 Mullet

Az előző évezred egyik legendás formája egyre több országban kezd visszatérni a divatba. Itthon még nem indult el hódító útjára, de a nők mellett egyre több férfi is ezt a frizurát választja. A felső részt sokoldalúan lehet variálni: a rövidtől az egész hosszúig minden megtalálható.

#3 Crop-top

Ez egy rövidebb frizura, bár kivitelezhető több hosszúságban és variációban is. A rövid crop-top esetében a természetes hajvonalig vágjuk fel az első részt, felül pedig egy rövid, texturált stílust látunk.

#4 Long-crop

Ez a forma nagyban hasonlít az előzőhöz, ám a frufru meg van hagyva illetve a hajtömeg nagy része a fej elülső részére kerül, előre van húzva. A fejtetőtől a frufru végéig elér a haj.

#5 Mid-part: elválasztott haj

Szintén egy hosszabb fazonról van szó, amely nagyban hasonlít a klasszikus angol formákhoz, a hajtömeg oldalt lazán leesik, ebből adódóan a frizura természetes megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Képek és szakmai segítség: Tukora Áron

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)