Keresés

Ezekkel a frizurákkal versenyzett Baranyai Vivien - (videóval!)

Baranyai Vivien versenyfrizuráit és felkészülését tekintjük át!

Ahogy már korábban megírtuk, Baranyai Vivien fodrászvilágbajnok lett. A párizsi megmérettetésen első helyezést ért el technikai fonás kategóriában, negyedik helyezést pedig fantázia kategóriában. Nemrég ellátogattunk Baranyai Vivihez, aki megmutatta a versenyfrizurákat, amelyeket most mi is megosztunk veletek.

Fantáziafrizura by Baranyai Vivien

A verseny fantázia kategóriájának valóban csak a képzelet szab határt. Ebben a kategóriában előre elkészített részleteket is fel lehetett használni a frizurákhoz. Baranyai Vivien pedig így is tett, munkáját kb. három hónapig készítette díszekkel, póthajakkal és részben hajból készült ruhából. Alkotásával negyedik helyezést ért el a világbajnokságon.

Technikai fonás kategória – Baranyai Vivien a dobogó felső fokán

A világbajnoki aranyérmet Vivien egy finom és elegáns ám mégis számos technikát felvonultató fonattal szerezte meg. A versenykiírás tartalmazta azt is, hogy díszítőelemekkel is lehet dolgozni a frizurán, így Vivi többet is felhasznált ezek közül illetve a hajfonatok különböző technikáit használta a frizura elkészítéséhez: négyes és ötös fonatok, szövések.

Mint kiderült Baranyai Vivien a világbajnoki frizura összeállításán és kigondolásán két hónapot dolgozott, az utolsó simítások azonban a készítéskor készültek el. Természetesen akadt olyan próbálkozás, amely végül nem nyerte el Vivi tetszését, de ezt volt idő orvosolni a versenyen.

A világbajnoki frizurához hasonló stílusokat Baranyai Vivien a hétköznapok során is készít, bizonyos elemeket használ esküvői- illetve alkalmi frizurákhoz vagy éppen kontykészítés során. Kiemelte, hogy a négyes és ötös fonatokat nagyon szeretik a menyasszonyok, utóbbi ráadásul kiválóan alkalmas vékonyszálú haj esetében a dúsabb hatás elérésére.

Mivel jár egy világbajnokságon való indulás?

Természetesen a versenyszellem mellett egy ilyen megmérettetés előtt érdemes lehet végiggondolni néhány dolgot:

  • félkészülés
  • az utazással járó ügyintézés
  • pénzügyek
  • mentális készenlét

Baranyai Vivien erről is beszél a videós interjú végén, amelyet győri szalonjában készítettünk vele. Érdemes végignézni:

Gratulálunk Baranyai Viviennek!

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)