Keresés

Hajfonatok - mindig tökéletes választás

A hajfonatok viselhetők alkalmi frizuraként, esküvői hajként vagy akár fesztiválokon is!

Mindannyian tudjuk, hogy a hajfonat tökéletes viselet lehet az évszakok változásakor: a tavasz kezdetén, nyár végén és a tél elmúlásakor. Hajfonat természetesen nem mindenkinek való, de a megfelelő technika segítségével a legtöbb hajon megvalósítható. A hajfonatok világában Baranyai Vivien fodrász volt segítségünkre, akit számos vendége már kifejezetten a hajfonatok miatt keres.

Hajfonatok a fesztiválszezonra

Bár a nyári fesztiválozás lassan véget ér, néhány őszi fesztiválra még jó tudni, hogy a fesztiválok egyik kedvelt stílusa a hajfonat. Sőt, mivel a fesztiválok általában a szabadságot és az önkifejezést képviselik, valamint tele vannak színnel és csillogással, a hajfonatok terén is szinte végtelen a lehetőségünk:

  • színes póthajak,
  • fejdíszek,
  • csillámok

Arról nem is beszélve, hogy a hajfonat a fesztiválokra kényelmes választás is. Baranyai Vivien így vélekedik erről:

„Fesztiválfonásoknál a fantáziát bátran el lehet engedni, oda szinte semmi sem sok, sőt minél extrább egy frizura, annál jobb. A fesztiválokra sokan vállalnak be extrém póthajszíneket illetve különböző hajgyűrűket, de ez egy szuper választás is az ott töltött napokra mivel napokig nincs gond a frizurával.”

Alkalmi- és menyasszonyi frizurák hajfonatokkal

A hajfonatok nem csak önmagukban használhatók, de könnyen kombinálhatók a kontykészítés tudományával, így pedig kiváló választások esküvőre vagy bármilyen különleges eseményre. A vintage stílusú esküvők hódításában pedig talán nincs is jobb választás, mint egy hajfonat vagy egy fonattal díszített konty.

Ezt Baranyai Vivien is így látja:

„A menyasszonyok körében leginkább a lazább, feltűzött kontyok illetve a félig feltűzött frizurák hódítanak, bár nálam megfordul pár olyan menyasszony is, aki inkább az egyszerűbb, letisztult kontyokat kedveli, vagy bevállalja az extrémebb frizurákat is. A legtöbb esküvő vintage stílusú, ez most eléggé felkapott irány lett.”

Pro tipp fodrászoknak: ilyen termékeket használj hajfonatok készítéséhez

"Rengeteg terméket kipróbáltam a most már 10 éves munkásságom során. Ami számomra a legjobban bevált hajfonáshoz, az a Pomade termékcsalád, amelyből egyaránt használom a natúr Pomade terméket és a Jampomade krém hajwaxot.

Alkalmi frizurák terén a Kemon Dream fix hajlakkot használom több mint 10 éve. Egyszerűen imádom, nem nehezíti el a frizurát, nagyon jól lehet vele dolgozni, nem lesz ragadós zsíros hatása a frizurának. Megtartja a könnyed kinézetét, de mégis tartós. Szintén mellette szól a csodás kékszőlő illata, ami minden vendéget elvarázsol. Alkalmi frizurákra nem szoktam zselét vagy waxot alkalmazni, csak és kizárólag hajlakkot, illetve hajfényt. Utóbbiból is többfélét használok, a vizes és gázos alapúakat egyaránt (Imperity, BES, Stella, Schwarzkopf)."

Forrás és képek: Baranyai Vivien

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)